Zdravím, na mojej 12 rv 04 mi pri zahriatom motore vychádza cvakavy zvuk od praveho válca niečo ako šijací stroj. Najviac počutelne od 2-3,5 tis ot a ubratom plyne. Za studena nie je počuť nič, keď sa olej zohreje, je cvakanie výraznejšie. Može to byť šponovák ? Dá sa vymeniť aj v domácich podmienkach ?
Zdar, mrkni se na vůle ventilů a hlavně jaká je axiální vůle na vahadlech, která je 0,05 - 0,4mm, s tím, že je to lepší mít na té minimální hodnotě, pokud je tam ta vyšší hodnota, tak to cvaká
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Dik, vyskušam. Ešte pre doplnenie, obdobný zvuk , ale teda desatkrat silnejší sa mi z pravej strany ozval po zime hned po naštartovaní. Po niekolkých sekundach ale zmizol, preto som to pripisoval tomu šponovaku.
Taky mi vpravo cvrliká jak šicí stroj - je to slyšitelné obvykle když zaklapnu plyn a motor jen tak pomalu dobíhá k volnoběhu...
Vůle koníka mám asi OK - pravidelně se měří a nastavuje co 10000 km při výměně oleje. Moje domněnka je taková, že je slyšet vstřik, ale jistotu nemám. Zleva to neslyším/nevnímám.
BMW GS = stroj na radost
po nastartování se ozvou napínáky a do par vteřin přestane. A někdy se stává že je slyšet dost pravidelně vstřikovač..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Po nastartování mi mašina začala tak cvakat, že mě polila najednou horká i studená jak v anglickým umyvadle. Hroznej zvuk a já jsem radši nikam nevyjel. Bez upozornění. Týden před tím tichoučko.
Žhavil jsem telefon a otravoval Tondu odsud a Zbyňka z Václav a oba shodně tipovali napínáky. Tímto jim moc děkuju!
Já to slyšel z prostředka, ale mně se nedá věřit.
Stejně jsem musel do servisu na výměnu kusu k palivovému čerpadlu, tak holka jela s náma v autě. V servisu našli problém v levém napínáku rozvodového řetězu, vyměnili, poštelovali a dolili olej. Krasavice už zas přede jako mourek a kluci německý si za to řekli 220€.
To jen kdyby Vám mašina začla zvučet jak Singrovka.