tusi nekdo na kolik je mozne maximalne snizit sedlo u ADV verze? na webu TT jsou natolik zmatene a misty i evidentne chybne udaje ze jsem se v tom nejak ztratil...
asi je to tim, ze u TT se jiz trochu projevuje francouzsky pristup k veci, nemecka presnost a dukladnost uz tam asi nefunguje
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
u 1150 nevím.
U 12ADV jestli mě mozkový buňky už neumřeli všechny, tak serie je 89/91 cm v obou polohách. To odpovídá TT značení 51/53 cm. Nízké sedlo s ještě možností seřízení ve dvou výškách je 50/52 cm neboli 88/90cm. Extranízké sedlo BEZ možnosti dalšího seřízení je 48 cm neboli 86cm od země.
No asi takhle, protože jedno sedlo můžeš použít třeba na R1200GS normální, R1200GS se sníženým tlumičem nebo R1200GS Adventure, nemá smysl uvádět výšku sedla od země, protože každý ten typ má tu výšku jinou protože má jiný tlumič. Proto uvádějí výšku od stupačky řidiče se sundanou gumou. Pro ty, kteří nepochopí, která vzdálenost se myslí, je tu i obrázek:
Tak a teď sedla:
extra nízké: 48cm
nízké: 50/52cm
standardní: 51/53cm
zvýšené: 54/56cm
To jsou údaje jak pro Kahedo Line, tak pro ty elegantní černočerné. Oboje máme skladem k vyzkoušení ve všech typech. Zadní jsou u všech typů stejné.
Jeden údaj je vždy s tyčkami v nízké a druhý v té vyšší poloze. Extra nízké nemá tyčky a nemá možnost nastavení dvou poloh.
tome, dik, vyzkouseno i extra nizke na 1200GS ale jeste te asi budu otravovat az tam budete mit nejake ADV
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
hrocha jsem koupil uz s priplatkovym sedlem (wunderlich/kahedo) a posledni dobou zjistuju, ze to neni ono. je nejake moc velke a hlavne sakra tvrde. rezat se mi do nej nechce a tak jsem si rikal, ze si treba na ebayi poridim original.
no ale tedka jsme s desperadem premysleli, ze by to slo vyresit i jinak. co takhle sedlo z adv, paslo by? jaka by byla asi vyska sezeni? jezdim na nizsi polohu (840 mm?), no moc jsem nevyrostl. dalsi veci je, ze kdybych uz sel do jinyho (novyho) sedla, tak by se hodilo nejake snizene hlavne kvuli obcasnym terennich vyletum.
na strankach touratechu se mi libi "sportovni sedlo - nizke" (http://www.tourat...ts_id=2924). vyska by mela byt tech 840 mm (coz odpovida origu na nizsim stupni), ale asi bude uzsi a tak dosahnu lip. s myma asi 170 cm je to misty opravdu boj (hlavne kdyz nemam vzadu plny ty svoje krabice na pul prasete becku a gril ). mate nekdo zkusenosti s timhle sedlem (tome)? jezdim prevazne singl, jde mi o lepsi pohodli nez co tam mam tedka za hruzu a lepsi dosahnuti beru jako velky plus. na druhou stranu desitku zrovna tedka odlozenou nemam a tak by to musela byt fakt pecka, abych si udelal (tento rok uz nekolikaty ) vanoce...
no covece ja ti nevim, taky jezdim se sedlem v nizsi poloze a taky jsem moc do vysky nenarostnul, ale mit to jeste niz, nemelo by vliv na vetsi ohnuti noh v koleni?
pises ze bys rad pohodli, ale preci jen je motorka konstruovana na neco a kdyz to snizis o dalsi dva cm, tak abys na tom nemel az prilis skrcene nohy - trpici kolena.