Dobry den, potreboval by som poradit s brzdou. Predna brzda stale brzdi. Ked dam motorku na centralny stojan je mozne pootocit prednym kolesom ale stale je pribrzdovane. Vycistil som skrutky , krore zabezpecuju plavanie strmena. Piestiky idu zatlacit pomerne tazko. Neviete kde moze byt problem ? Dakujem za pomoc a cenne rady
Spíš než vzduch bych se podíval jestli se vrací pístek v brzdové pumpě a pak kontroloval hadici jestli není někdevidět poškození muže v ní bejt poškozenej vnitřní obal a drží to pořád tlak ve vedení
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Do teraz som to skusal, ale ked sa pozrem na hadice co idu k abs modulu je tam ucko ( takze ak sa dostane do systemu vzduch ostane bublina v tom najvysom bode v tom ucku) uz som ozaj bezradny kupim novu kvapalinu a dam ju tam zospodu pod tlakom ak tam su bubliny nech vyjdu von.
neviem či si to už odstranil, ale ja si myslím že problem bude v gumičkách v piestikoch ak idu tazko zatlačit rozober ich a prečisti dražky na gumičky.
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
čau, mě teď zustala brzdit brzda, když jsem si omotal hadičku blbou elektrikářskou izolačkou.. (aby ste hned nesoudili :-) udělal jsem to, protože se mi hadička začla nafukovat v jednom místě, tak jsem chtěl bezpečně dojet domu a naoko to zpevnit) Ale pak právě nastal ten problém, že se mi to nevracelo.. je dost možný, že je tam taky vzduch, ani bych se nedivil, ale budu to řešit novou kapalinou a panceřovkou.. Ale jak tobě poradit, jedině jako jsem to dělal kdysi na začátku, pořádně pročistit ty válečky. A ABS jsem taky neodvzdušňoval.
No ale k tomu se váže i můj dotaz, můžu na ty brzdový válečky ve třmenu plácnout silikonový olej? Mám sprej silkal 93, tak ten myslím..
Díky za odpověď Do it my way...
Silkal by to měl teplotně sice snést, neb výrobce udává samovznícení přes 200°C což je teplota při níž by ti vařila krapet jetá kapalina DOT4 což už rozhodně není běžný provozní stav. Nicméně nevím proč to prostě nenamažeš brzdovkou tak jak se to běžně dělá protože je to prostě vyzkoušený a funguje to.
jo takhle, no to by mohlo být :-)
Minule mi někdo poradil, ať to něčim silikonovym namažu, jen už si nepamatuju co přesně to bylo. Aby to líp jezdilo, proto se na to ptám.
Do it my way...
No to ti asi nejspíš radil silikonové vysokoteplotní mazivo, zkrátka tu vazelínu co se s ní mažou vedení plovoucích třmenů. Bývá příbalem nových čepů pl. třmenů nebo někdy i sady brzdových desek nebo se dá koupit normálně v tubě od výrobců brzd ATE, TRW... Neshání se to úplně nejlépe ale kdybys po tom nutně toužil, tak třeba v auto kelly to mají.
Kód AK pro ATE PLASTILUBE 75ml: AT 700015
mají i menší balení, takový jednorázový pytlíčky, ty co bývají v těch příbalech
ale líp ti to rozhodně jezdit nebude, to ti fakt lhali...
Jojo silikonová vazelína, to bude ono.
Ale tak jestli seš si tak jistej, že to lepší nebude, tak to tam rvát nebudu a shánět to též nebudu.. ok díky za poznatek
Do it my way...
Čti co píšu, psal jsem, že to líp JEZDIT nebude, ne že to nebude lepší. Prostě srandička, fórek, joke, humor... S tím mazivem těžko říct, když je po ruce a nejsem línej, máznu to tim, když ne, máznu brzdovkou. Nikdy jsem zatim problém se seknutou brzdou neměl, jen teď na DAKARCE jsem to měl zabukovaný, ale to jsem tak koupil, to jsem nezpůsobil. Co mě na ní ale překvapilo a nejde mi to dosud do hlavy, tak že na ní kotouč drhl o držák třmenu, což by se možná mohlo dít i někomu z vás. Navíc předchozí majitel s tim musel jezdit hodně dlouho pofle stavu součástí.