Ještě jeden dotaz nováčka, jedu jedu jedu, zastavím třeba na semaforu, a cítím jak kdyby se něco pálilo, nejpravděpodobněji je to asi spojka, ale nevím. Je to takový dřevitý smrad. Není to nijak intenzivní ale je to cítit.
Je to normál?
Zrovna při zastavení bych to na spojku úplně neviděl Že GS smrdí je normální, hlavně v létě, je to vzducháč a když jsou hlavy hodně horký smrdí to (nevím jestli jak se vypaluje bordel nebo ty všechny gumový těsnění co tam jsou). Každopádně je otázka jestli Ti nesmrdí brzdy, to by se snad mělo dát dobře poznat, takže tím bych začal.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
miraxm napsal:
Ještě jeden dotaz nováčka, jedu jedu jedu, zastavím třeba na semaforu, a cítím jak kdyby se něco pálilo, nejpravděpodobněji je to asi spojka, ale nevím. Je to takový dřevitý smrad. Není to nijak intenzivní ale je to cítit.
Je to normál?
mne to delalo jak osmikilo, tak LC po jizde v desti.
Jinak na semaforu NE.
Max kdybys tomu predtim OPRAVDU hodne nalozil (dalnice 160 atd).
Upravil hicks dne 03.11.2013 00:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
našel jsem kdysi na svém XJR usušeného ptákaněkde sem se sním srazil,ale nesmrděl,třeba máš nějaký poklad pod nádrží
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Něco podobného mě to dělalo také,vždy při zastavení jsem začal něco cítit jako ,že se pálí dřevo.Nakonec jsem zjistil pod motorem na svodech drn s kusem kmínku z nějakého křoví a ten se tam zapasoval a smažil.
Meješ se pravidelně, nebo pravidelně ve svátek a na vánoce...??
Mě to smrdí po očistě, ale jen do tý doby, než se vypálí voda se saponátem ze žebrování válců... Jinak žádné smrady nepociťuju...a ta spojka se mi moc nezdá...
Upravil zetor dne 03.11.2013 11:14
Spojka nesmrdí dřevitě,ne? Spojka smrdí k zblití... Spíš máš někde přilepenej bordel. Buď na válcích,nebo u svodů? Šel bych potom...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
zetor napsal:
Meješ se pravidelně, nebo pravidelně ve svátek a na vánoce...??
Mě to smrdí po očistě, ale jen do tý doby, než se vypálí voda se saponátem ze žebrování válců... Jinak žádné smrady nepociťuju...a ta spojka se mi moc nezdá...
No myslím, že by to mohl být hmyz nalepený na a v žebrování olejového chladiče. Něž se vysuší tak smrdí takovým specifickým smradem, když motorku umyješ, hmyz a sracky po něm nasaje vodu a to než vyschne. tak zase smrdí. To samý na hlavách válců... Za jízdy to rozfouká proudění vzduchu, když zastavíš tak to stoupá rovnou pod nos
Tuhle na dovolený fandovy kočka pochcala svod vejfuků no to vám byl neuvěřitelnej smrad vydrželo to minimálně 400km do prvního většího děště.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
A nesmrdi ti to jenom,kdyz mas zapnute vyhrivani heftu?To je obcas citit,hlavne za mokra.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
ja som mal nedavno podobny problem a vsimol som si to, ze mi kade tade nafukalo listia a to smrdelo na zvodoch a katalizatore zospodu. Teraz som vymenil vyfuk a uz to zmizlo. Bordel bol teda riadne povypalovany na tom katalizatore. Orechove listie smrdelo ako keby som drevo vypaloval, tie listky odpadnu zo stromu aj s kuskom dreva niekedy
Upravil copo dne 03.11.2013 12:36
Hoši ptákolozi, myslete na naši faunu při svých jízdách! Mám ji týden takže první neděle byla ve znamení wapky a leštícího hadru, žádnou sýkorku jsem nenašel, ale kdo ví co je na tom katu třeba. Musím to víc vyzkoumat ale tento víkend jsem to moc nestihl. Díky za nápady.
Tak jeslis to takle důkladně myl tak je to jak psal Zetor prostě se pálí voda se saponátem, stačí jen když jedeš v dešti tak je cejtit smrad od svodů
In pivo veritas!
maqrtek napsal:
Tak jeslis to takle důkladně myl tak je to jak psal Zetor prostě se pálí voda se saponátem, stačí jen když jedeš v dešti tak je cejtit smrad od svodů
taky bych s tím souhlasil
Tak se taky zeptám. Je normální smrad v garáži po projížďce, kde se motor důkladně zahřeje? Není to úplně hned, tak po deseti, dvaceti minutách vychládání. Smrdí to po horkym oleji, částečně možná benzín, ale to spíš ne. Koukal jsem do airboxu, tam je sucho. Mám pocit, že to vychází nejvíc právě ze sání.
PetrL napsal:
Tak se taky zeptám. Je normální smrad v garáži po projížďce, kde se motor důkladně zahřeje? Není to úplně hned, tak po deseti, dvaceti minutách vychládání. Smrdí to po horkym oleji, částečně možná benzín, ale to spíš ne. Koukal jsem do airboxu, tam je sucho. Mám pocit, že to vychází nejvíc právě ze sání.
Jo smrdí to olej kterej kape na KAt..asi ti slzi guferko ...mě taky a vubec mi to nevadí ...v garáži jako bych pekl rohlíčky:-))je to jen par kapek ..