tak jsem vyjel předevčírem na první vyjížďku od Vánoc,kdy jsem si pořídil C3,ale nějak mě sklamala s tou hlučností....ještě jsem nikdy vyklápěčku neměl ale při jízde fakt dost fičí,hučí...plexi na motorce mám uplně nejvýš co jde,měřím 186cm..... váš názor???dík
Ano. Od té doby, co mám Schuberth (nižší verzi C2) jezdím bez plexi. Myslím, že je to super helma na naháče. Bohužel plexi na GS hází turbulence přímo na helmu a je hrozně hlučná. Tobinator trochu pomohl, ale ne moc, nejlepší je to fakt uplně bez plexi. Taky mě to trochu zklamalo....
David - Brno, 1150 GS.
hluk nezpusobuje helma jako takova, ale plexi, ja mam ergoscreen od wunderlichu na tobinaroru a C3 naprosta spokojenost, zadne turbulence, hluk minimalni, pokud je bezvetri a nefouka z boku, tak do kila ticho jak v hrobe
Ja mam stejny "problem" na 11ctce, nastavec na plexi pomuze, zmirni turbulence a tedy ten hluk. Ale nejlepsi je stejne si do usi narvat nejake chranice. Ja mam treba ted nejake specialne na moto, zapomel jsem jak se jmenuji, ale priste si necham asi udelat na zakazku. Stoji to asi dvojku ale v uchu to vubec necitis a stlumi to relativne stejne vsechny frekvence, takze se nestane to co u penovych ze utlumis treba jen vysky ale basy to pak trhaji palici.
raptor napsal:
skus sa postavit do stupaciek a hadaj co sa stane
jj, uplne ticho... staci se i trochu shrbit a tez hluk zmizi. Prijde mi, ze nejvetsi hluk to dela, kdyz je plexi nejvic nahore. Kdyz ho trochu snizim, trochu se to zlepsi (asi tim, jak se zmeni turbulence, chce to vychytat...)
mne to na 800ce s plexi MRA fluse vzduch primo do ty zubaty mikroventilace na brade a huci to jak svina - 5cm cerny izolacky jako docasne (uz dva roky:-) ) reseni to zlepsilo o 95%
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
je fakt když jsem se zkoušel za plexi přikrčit,bylo to ok no....skusim ho dat dolu a uvidim jestli to pomuže,s normální integrálou problém nebyl....
Hranicar napsal:
raptor napsal:
skus sa postavit do stupaciek a hadaj co sa stane
jj, uplne ticho... staci se i trochu shrbit a tez hluk zmizi. Prijde mi, ze nejvetsi hluk to dela, kdyz je plexi nejvic nahore. Kdyz ho trochu snizim, trochu se to zlepsi (asi tim, jak se zmeni turbulence, chce to vychytat...)
milanek napsal:
mne to na 800ce s plexi MRA fluse vzduch primo do ty zubaty mikroventilace na brade a huci to jak svina - 5cm cerny izolacky jako docasne (uz dva roky:-) ) reseni to zlepsilo o 95%
No chci to napred nekde vyzkouset, nez budu vrtat do plexi. Pri jezdeni kolem komina mi to tolik nevadi, jezdim si pianko ale treba pri dalkovem presunu po dalnici si to nedovedu predstavit...
milanek napsal:
No chci to napred nekde vyzkouset, nez budu vrtat do plexi. Pri jezdeni kolem komina mi to tolik nevadi, jezdim si pianko ale treba pri dalkovem presunu po dalnici si to nedovedu predstavit...
Neco na tento zpusob:
na 1200 GSA 2006 s MRA som najazdil par tisic km, s tym deflektorom od MRA je to sice lepsie ale nie az tak ako na motorkach ktore maju od zakladu poriesenu aerodynamiku - GSA aerodynamiku skratka nema
turbulencie a hluk to sice urcite uplne nepotlaci ale na co to funguje super je hmyz. Je totiz kurefsky rozdiel ci utieras musky z celeho plexa alebo len z vrchu prilby.
na moju sucasnu si to celkom urcite nasrobujem znova len spekulujem nad tym novym Xcreen deflektorom od MRA. Nema to tu niekto vyskusane nahodou?
Upravil raptor dne 10.02.2014 13:08
live fast, die young be wild, have fun
Já mluvil s tím pánem na motorkářích co jsem dával ten odkaz a po telefonu ochotný a milý chlapík. Říkal, že BMW už dělal 2x zkusí sehnat foto a pošle mi je. Může je pak dát sem.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Já co mám vyzkoušený,tak když fouká hodně vítr,tak nepomůže nic,při bezvětří se celkem schovám za MRA bez nástavce,hodně pomohla helma,měl jsem Nolanku,teď systém 6.Mám tam deflektory, a 185 cm. Uvažuju o plexi z advíka,ale myslím si,že ve větru to stejně nepomůže.
oranžová dvanáctka
no,jestli máš klasiku géesový,tak to je fakt nízký,proto jsem ho měnil za MRA.Co vím,nabízeli klucí z TT,že ti zapůjčí jejich nástavec na zkoušku,tak je zkus,nemusíš nic vrtat a vypadá hezky.
oranžová dvanáctka