V první řadě se omlouvám, že zakládám další vlákno o světlech, ale myslím, že můj dotaz je trochu mimo předchozí témata...
Řeším totiž dilema jaká zvolit přídavná světla a proto bych rád viděl vaše názory, rady a zkušenosti. Mám asi nereálné požadavky, ale zkusím nastínit moje myšlenkové pochody - rád bych světla kterými bych mohl svítit "skoro pořád" jednak protože se mi to líbí a hlavně aby mě bylo víc vidět, protože to není nikdy na škodu... Z toho důvodu by byly vhodnější LED aby se mi neroztekl altík a spíše nějaké mlhovky aby neoslňovaly (moc). Stejně tak bych ale chtěl, aby světla trochu slušně svítily za tmy, což se ale malinko vylučuje s předchozím požadavkem... Dobrá varianta by byly dvě mlhovky a dvě dálkové, ale jestě jsem neviděl motorku na které by to nevypadalo blbě... Další možnost je kombinace mlhovky a dálkového světla (1+1), požíváte někdo?
Vůbec asi nejvíc by se mi líbily dálkové s "intenzivní" obrysovkou, ale to asi nikdo nevyrábí
intenzivní obrysovku som si dal ja a to 7,5WLed a canbus na to nic.
pokial chceš 100% kvalitu tak zvol origo BMW LED pridavne svetla ale jeto raketa
pokial chceš ušetrit tak na číne sa predavaju rôzne vid vlakno od šreka.nebo ti poradim tieto:http://www.aliexp...78080.html
dalej možeš zvolit svetla od TT jeden xenon dialku a jednu hmlovku v svetlach Hella micro DE
výber je na tebe. osobne mam poslednu kombinaciu z tou obrysovkou
100bubu přiložený následující obrázek:
Dej tam ledky...já je dal i na skůtra a svítěj moc dobře. Záleží jestli chceš jen jeden pár a nebo dva páry a jedny mít na potkávačku a denní svícení a jedny na dálkový.
LukyGs přiložený následující obrázek:
Tady sou puštěný i dálkový i potkávačky naráz, jinak na potkávačky svítí jen ty spodní světla a ty dou ve dne vidět víc jak ty horní ale zase moc parády na svícení s nima není...jdou ale luxusně vidět čáry a značky s odrazkama. Ty horní pak svítí dooost dobře na dálku a tak jsem je dal i na skůtra a víc je sklopil a ted na něm vůbec nepoužívám hlavní světlo a už né dálkové...pouze obrysové jo
Jinak ty od Šreka vyjdou kolem litru za pár a ty mám na mašině a skůtru já. Teď jsem je objednával pro kamaráda na jedenáctku bo se mu to hrozně zamlouvalo.
LukyGs přiložený následující obrázek:
Ahoj Míro,
stejné problémy s myšlenkovými pochody a realitou jsem řešil i já. Dlouhou dobu jsem jezdil s mlhovkama Hella Micro-DE.
Jejich užití bylo takovéto:
- potkávací: hlavní lampa potkávací + jedna mlhovka
- dálkové: hlavní lampa dálková + jedna mlhovka + druhá mlhovka
Obě mlhovky byly na okruhu, který byl přes vypínač, takže nebyl problém je kdykoliv zabít. (např. jsem to vypínal na STK)
Ačkoliv to fungovalo, tak jsem je před nedávnou dobou prodal. Důvody jsem pro to měl dva. Na okruh F650GS měly velký odběr a nasrání pokaždé, když mi někdo říkal, že mám v druhém světle ruplou žárovku. Navíc symetrická motorka vypadá líp...
Takže jsem se rozhodl pořídit si LEDkový. A protože malé GSo není zrovna vhodné pro umístění 4 přídavných světel (2x denní a 2x dálková), tak jsem zakoupil jen 2 dálková. Přes den se oslňování ostatních nebojím, takže neřeším výkon. Problém ale může nastat v noci nebo zašera. Proto jsem začal s kolegou z práce řešit elektroniku, která by uměla tyto světla utlumit a fungovalo to takto:
- potkávací: hlavní lampa potkávací + menší výkon LED
- dálková: hlavní lampa dálková + plný výkon LED
Kolega ta světla už viděl a prý by to mělo jít. V současné době jsou světla někde v Praze na překladišti pošty. Jakmile dorazí, kolega se do nich podívá detailněji (nyní skoumal jen zapůjčenou sadu od MarkaHK). Pokud by se elektronika nepovedla, pak budu zvažovat buď dokoupení další sady na denní svícení (mlhovky) a nebo zase kombinaci 1+1.
100bubu napsal:
pokial chceš 100% kvalitu tak zvol origo BMW LED pridavne svetla ale jeto raketa
pokial chceš ušetrit tak na číne sa predavaju rôzne vid vlakno od šreka.nebo ti poradim tieto:http://www.aliexp...78080.html
dalej možeš zvolit svetla od TT jeden xenon dialku a jednu hmlovku v svetlach Hella micro DE
co je to za tu LED obrysovku ? to má stejnou patici jako origo žárovka ?
(ch)stepan
100bubu napsal:
co je to za tu LED obrysovku ? to má stejnou patici jako origo žárovka ?
Ano je to T10 7,5watt. Na ebay ju kupis do 5euro kus. Ak by si chcel mam jednu doma navyse
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
xHackerM napsal:
Takže jsem se rozhodl pořídit si LEDkový. A protože malé GSo není zrovna vhodné pro umístění 4 přídavných světel (2x denní a 2x dálková), tak jsem zakoupil jen 2 dálková. Přes den se oslňování ostatních nebojím, takže neřeším výkon. Problém ale může nastat v noci nebo zašera. Proto jsem začal s kolegou z práce řešit elektroniku, která by uměla tyto světla utlumit a fungovalo to takto:
- potkávací: hlavní lampa potkávací + menší výkon LED
- dálková: hlavní lampa dálková + plný výkon LED
Kolega ta světla už viděl a prý by to mělo jít. V současné době jsou světla někde v Praze na překladišti pošty. Jakmile dorazí, kolega se do nich podívá detailněji (nyní skoumal jen zapůjčenou sadu od MarkaHK). Pokud by se elektronika nepovedla, pak budu zvažovat buď dokoupení další sady na denní svícení (mlhovky) a nebo zase kombinaci 1+1.
O kolik procent si myslíte, že bych to měl utlumit, aby to ve dne bylo luxusně vidět a přitom to za šera moc neoslňovalo?
20-30%? Kolega má objednané komponenty a pak to budeme zkoušet v reálu...
Nedavno jsem kupoval sadu Hella Micro DE za 1300,- u autotimer v RK. Bohuzel, momentalne uz nemaji skladem...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.