Ahoj, jakou nabíječku používáte na bezúdržbové baterie? Na báwku mám právě tuto baterii. Možná gelová.. možná jiná... nevím. Nevím zdali mohu nabíjet klasickou nabíječkou -myslím si že ne.
Přemýšlím o nabíječce Optimate. Tak se chci zeptat, stojí to za to si tuto nabíječku pořizovat?
Víte o lepší levnější anebo univerzálnější nabíječce? Děkuji
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Vojto, já mám tuhle. Umí nabíjet všechno a naprosto sama. Nemusí se ani sundavat víčka u klasické baterie. Prostě vyhovuje mým požadavkům - připojit a nestarat se.
Odkaz dávám přímo na Plzeňský obchod. Je to u nás vyhlášený prodejce baterií a všeho kolem nich. Sice to není na pohled žádná designovka, ale funguje super a cena je taky dobrá. Kdybys chtěl, zakoupím Ti ji a buď pošlu nebo dovezu nebo pošlu po někom.
Je k tomu i příslušenství? tím myslím propojovací kabel s konektorem? Rád bych totiž dal přímo na baterii konektory.. abych nemusel baterku vyndávat a nebo sundávat nádrž. 6e bych akoráte odendal sedačku napíchnul konektor a šel pryč od toho.
Snad jsem to vysvětlil dobře
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Používám nabíječku z Lídlu. Nabíjím tím moto, auto i velkou v malotraktoru. Funguje a za ty peníze udělá stejnou službu jak jiná (dražší).
Určitě se tu objeví kritika, že je to nabíječka na nic (není značková!), ale mě to stačí a jsem spokojen.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
VojtechPolicky napsal:
Je k tomu i příslušenství? tím myslím propojovací kabel s konektorem? Rád bych totiž dal přímo na baterii konektory.. abych nemusel baterku vyndávat a nebo sundávat nádrž. 6e bych akoráte odendal sedačku napíchnul konektor a šel pryč od toho.
Snad jsem to vysvětlil dobře
Tak tohle na své řeším startovací sadou od Louise. Zásuvku mám vyvedenou pod sedlo, na tu připojím kleštičky a na ty zase nabíječku.
Ten konektor není žádný atyp, takže jsem si k tomu udělal i 12V zásuvku, kterou můžu mít třeba v kufru a připojenou na ten konektor, co jde od baterky...
hobr napsal:
Používám nabíječku z Lídlu. Nabíjím tím moto, auto i velkou v malotraktoru. Funguje a za ty peníze udělá stejnou službu jak jiná (dražší).
Určitě se tu objeví kritika, že je to nabíječka na nic (není značková!), ale mě to stačí a jsem spokojen.
Taky ji používám na auto i moto již nějakou dobu a neměl jsem ještě žádný problém. Takže za mne
Koupil jsem Bosch C 3 .Na 1150 sundám sedadlo připojím svorky na baterku dám do zásuvky na 220 V a je to.Baterku ani nádrž nesundávám.Mám to tak celou zimu.
Taky je používám a trošku bych to poupravil - občas zazlobí mikropínač (tlačítko). ale oprava je v řádu desetikorun.
Jinak funkčně - auto, motorky, sekačka... paráda.
Ahoj já mám k báwu Optimate 4, dokoupil jsem si origo koncovku do zapalovače a je to super. Prijedeš napojíš do zásuvky zapalovače a nestaráš se. Jinak do auta mám tu z lidlu za 499,- taky dobrá a použitelná na moto!
Upravil Hop dne 16.02.2014 17:28
BMW R1150GS
asi budu tuhle kupovat http://www.louis....r=10004600 umí nabíjet jak auto tak motorku, ať nemám doma 2 krámy
a umí hlavně CANBUS
Upravil macabe dne 16.02.2014 17:38
- OPTIMATE - odešla po 3 letech...
- LÍDL - odešla naštěstí ještě v záruce - vrátili mi peníze (zajímavostí je, že jsem měl tyhle "Lídlovky" 3ks a z toho odešli 2ks během jednoho týdne... Všechny kupovány do "firmy" najednou!)
- nyní používám BOSCH C3 a jsem max. spokojenej - absolutně bez problémů a výhodou je, že má i nabíjení 6V (veteráni)
Jinak jsem je samozřejmně používal na moto / auto a speciální stavební techniku (12V baterie)
Upravil SPEEDY dne 16.02.2014 17:42
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
taky používám Optimate 4. Dobíjel jsem s ní už baterku na Yamaze a bez problémů. Na RT ji zapojuji do zásuvky na palubce. Dokoupil jsem propojku s malou zástrčkou a prostě přijedu z vyjížďky a připojím nabíječku. Tak ji mám zapojenou i v zimně. Tož tak. Tomle
Optimate 4, používáme ji na doma na obě motorky a jsme velice spokojení, stačí napíchnout a dál už nic neřešit, jen se můžeš dívat jak na ní všechno bliká
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
jj mam na F800GS taky supnutou koncovku pod palubkou a pripojim a nic neresim, dostavat se k baterce celkem opruz
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
dokonca mam 2. spokojnost velka. ziadny problem celu zimu na tom pichnute cez zastrcku.
u nas to stalo kedysi 60€ ale nelutujem. baterku amm 3 roky a stale bez problemov- neviem kolko bola stara ked som kupil moto
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza