Jelikož se mi nepodařilo sehnat použitý nosič TT na 1150 GS na originální kufry z 1200 GS , tak jsem sháněl jiný, který by mi vyhovoval konstrukčně a byl za rozumnou cenu, jelikož jako "státní" zaměstnanec nemám nazbyt volných peněz. Nakonec po dlouhém hledání na netu jsem zkontaktoval "Bartuse" viz tyto stránky http://www.bartus... . Požadovaný nosič sice v té době nedělal, ale měl být připravený do výroby. Sice to trvalo poměrně dlouho, měl jsem k tomu vlastní požadavky k jeho umístění, ale nakonec jsem spokojený. Musím říct, že pěkné a kvalitní provedení za slušnou cenu.
Miho přiložený následující obrázek:
Měl bych ale dotaz na zkušené. Kufry budou chyceny přes puky s kovovou závorou. Je potřeba nějakým způsobem ošetřit styk nosiče a závory, tedy aby to nebylo kov na kov. Nebo se to vůbec neřeší? Myslím aby se zbytečně nedřel komaxit z nosiče.
Ještě pro úplnost pohled z druhé strany.
Miho přiložený následující obrázek:
Ahoj,přesně tyhle nosiče mám taky,má je v nabídce Poledník ( big husky) a ten je bere an ebo mi to tvrdil že je dělá sám a pak z něj vypadlo že to dělají někde v polsku, nevím jak ty tvoje zda je Bartus třeba už stihnul ( okopčit ) s tím že použil silnostěnou trubku nevím ,
jinak mám taky kovovou závoru na pucích a časdem se ti to přiodře možná teda :-D
na těch z poslka co mám od Big Huskyho se to odřelo
jo a koukám že jsme skoro sousedi :-) jinak když tam máš tyhle drřáky kufrů tak ti tam pujde dát majinko huř klíček od motorky abys sundal sedla a když tam bude kufr tak je to teprve sranda
A ty origo kufry tam budes chytat na puky?! Nam delal na jedenactku Bystra a delal je na kufry BMW z dvanactky a to hlavne vcetne jazycku na origo uchyceni bo na origo kufrech je to pres takove listy ktere do tech jazycku zajizdeji. Mame to z nerezu a za super cenu. Navic nosice na jedenactku jsou stejne jak na jedenact pade a cekalo se na ne jen tyden a pak je Bystra i namontoval
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
magoss napsal:
Ahoj,přesně tyhle nosiče mám taky,má je v nabídce Poledník ( big husky) a ten je bere an ebo mi to tvrdil že je dělá sám a pak z něj vypadlo že to dělají někde v polsku, nevím jak ty tvoje zda je Bartus třeba už stihnul ( okopčit ) s tím že použil silnostěnou trubku nevím ,
jinak mám taky kovovou závoru na pucích a časdem se ti to přiodře možná teda :-D
na těch z poslka co mám od Big Huskyho se to odřelo
jinak hezká motorka tahle barva je nejhezčí
Tak, tak. Polednik bere nosiče z Polska, ale hlavně co jsem zjišťoval, byly podle mě moc vzadu. Proto jsem hledal dál a dospěl k tomuto řešení.
LukyGs napsal:
A ty origo kufry tam budes chytat na puky?! Nam delal na jedenactku Bystra a delal je na kufry BMW z dvanactky a to hlavne vcetne jazycku na origo uchyceni bo na origo kufrech je to pres takove listy ktere do tech jazycku zajizdeji. Mame to z nerezu a za super cenu. Navic nosice na jedenactku jsou stejne jak na jedenact pade a cekalo se na ne jen tyden a pak je Bystra i namontoval
To jsem nakonec zjisti taky, když už jsem byl dohodnutý na těchto. Jinak vím, že Bystra dělá hezkou práci, ale je tam i pro mě výrazný finanční rozdíl, kdy za ušetřený peníz koupím radši něco dalšího. A co se týká těch origo kufrů, počítal jsem, že koupím něco použitého, když tady proběhly několikrát v inzerci. Jak jsem ale viděl, zájem je obrovský, sezóna je tady a tak zvítězí varianta s puky a jak jsem psal, nějaký další doplněk a dovolená
LukyGs napsal:
To jsem nakonec zjisti taky, když už jsem byl dohodnutý na těchto. Jinak vím, že Bystra dělá hezkou práci, ale je tam i pro mě výrazný finanční rozdíl, kdy za ušetřený peníz koupím radši něco dalšího. A co se týká těch origo kufrů, počítal jsem, že koupím něco použitého, když tady proběhly několikrát v inzerci. Jak jsem ale viděl, zájem je obrovský, sezóna je tady a tak zvítězí varianta s puky a jak jsem psal, nějaký další doplněk a dovolená
Tak ti nevím ale Bystřa má v komaxu o 1250kč dražší jak BH a v nerezu je má jen o něco dražší jak komaxitové ocelové BH. Nepřijde mi to vzhledem k dost rozdílným materiálům jako nějak navíc a zase ušetří za ty puky takže šul nul. Ty lišty jsem nechal udělat u kamaráda a teď to má na sponu jako dvanáctka takže rychle nasazeno a rychle sundáno a vypadá to líp jak komaxové a to zvlášť až se ten komax odře a začnou ty trubky reznout. Tím to samozřejmě nikomu nevnucuji a ani nehaním tvé ale dle mě když sháníš origo kufry tak by jsi je taky moh udělat na origo uchycení ne?
Upravil LukyGs dne 08.03.2014 18:25
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Jasně, respektuji co píšeš, a má to svou logiku. Já nakonec zvolil variantu, která mě vyjde zhruba na polovic a byla v reálném čase dostupnější a pro moje potřeby více než vyhovující. Zbytek utratím za dovču a i něco navíc na motorku a nikde není ani psáno, že časem nevyměním kufry nebo i motorku. To už jsme ale někde jinde ...
Jsem rád, že je spokojenost
ty nosiče jsou opravdu více vepředu, než ty co má BH v nabídce, mám je k dispozici a vycházel jsem z nich.
Ale oficiální verze kterou budu vyrábět bude s rámečkem až za blinkrem.