Myslím že na motorku neexistuje nic vzdušnějšího než Dainese Wave Pro. Nezkoušel jsem teda Leatt 3DF Airfit, viděl jsem to na výstavě a je to úplně prodyšný tričko a uvnitř jsou děravý D3O protektory. A cena je kolem 5500Kč.
Ten Forcefield není děravý tak, jak to vypadá na fotce zepředu. Místa kde nejsou plastový žebra nejsou děravý, jen to tak vypadá. Doporučuju vyzkoušet. Měli jsme to tady na vyzkoušení a bylo to dost peklo ale objemově je to malé, vejde se to i třeba pod obyčejnou bundu. Jen to vůbec nevětralo.
Na cestování bez offroadu bych přemýšlel jestli nepořídit chrániče třeba na downhill kolo. RaceFace dělá takový trička s chrániči, kamarád to má a tvrdí, že to skvěle větrá a je to příjemný. Podle mě zatím nic nepřekonalo tu Dainese. Jen jsou děsně drahý.
Upravil TomasTT dne 26.05.2014 16:21
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jelikoz uz dost dlouho taky neco shanim a nedari se, muzes hodit nejakej odkaz na tu Dainese vestu nemuzu to najit jen pateraky
Jinak po tom co sem videl jak se po klukovi projela 1200GS a vesta Dainese to skoro vsechno odfiltrovala tak verim ze je to kvalita
Uz sem neco nasel ty ceny nejosu zas tak strasny
Upravil schrek dne 26.05.2014 16:40
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jsi byl rychlejší
Upravil Medik dne 26.05.2014 16:51
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
TomasTT napsal:
Nezkoušeli jste někdo ten Leatt? Docela by mě to zajímalo.
Boris má
...Tom myslel toto...
...musí to člověku sedět, není to moc štelovací...
Já mám ten klasický Leatt, problém je, co obléknout k tomu, když to má člověk společně s krčním chráničem a chce to mít jako komplet...né Leatt Brace přes dres...zatím jsem nikde nesehnal rozepínací dres, který by šel k Leatt Braceu...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
TomasTT napsal:
Nezkoušeli jste někdo ten Leatt? Docela by mě to zajímalo.
Boris má
...Tom myslel toto...
...musí to člověku sedět, není to moc štelovací...
Já mám ten klasický Leatt, problém je, co obléknout k tomu, když to má člověk společně s krčním chráničem a chce to mít jako komplet...né Leatt Brace přes dres...zatím jsem nikde nesehnal rozepínací dres, který by šel k Leatt Braceu...
Mám ke svému mazlíkovi GSA oblečení Rallye a pro delší cesty s nejasným počasím jsem pro letošek zvolil kombinaci: bunda bez originál chráničů a pod ní vesta Ortema Ortho-Max (teplota tak do 25 C) pak místo bundy jen dres. Současná cena díky EUR poněkud vyšší (něco nad 8 tis.), minulý rok o cca 1tis. levnější. Zatím najeto něco nad 3tis.km a pocitově velmi příjemná. S bundou zcela bez problému a s dresem nad teplotu 25 C také komfortní. Pod vestou pouze tenké funkční tričko. Celkově je vesta velmi podajná a měkká i v místech chráničů, zdánlivě až moc. Výrobce však slibuje že při nárazu chrániče ztvrdnou a chrání jak se očekává. Myslím, že tahle vesta vyhrála nějaké odborné testovaní. Zatím jsem v kombinaci vesta a dres nejel při teplotě 32 C a víc. Výhodu vidím v tom, že jak dres tak bundu bez chráničů sbalím do rolky nebo pod síť a jsem připravený na docela široký rozsah teplot při vícedenní vyjížďce.
Toť můj osobní pohled na věc :-)
GSA = skutečná radost z jedné stopy!
Jestli byla rec o tyhle, tak ji asi mesic mam. Predtim jsem jezdil par let v koerte.
Co se tyka komfortu, tak ac jsem na tu koertu byl opravdu zvyklej a nedelalo mi problem v ni bejt 10 dnu od rana do vecera, tak tahle kosile je opravdu pohodlnejsi, chranice jsou uplne mekky a kopirujou telo. Subjektivne je mi v ni o trochu mensi horko, asi kvuli derovanejm chranicum.
Obleka se trochu hure, musi se nejdriv zapnout spona, ktera drzi chranice hrudi a patere, pak az teprve zip, ale to je jen o zvyku.
Funkcnost pri padu jsem zatim nevyzkousel, ale kdyz me kamos flaknul lati pres zada, tak to udelalo to co ma - proste to rozlozilo naraz.
Co me na ni trochu vadi, je na hrudi nechraneny misto (predpoklada se, ze tam bude chranic krku) - asi tak 10 cm od krku dolu neni ta pena, ale jen podlozka pro ten chranic krku - koerta me chranila skoro az ke klicni kosti.
Kdyby nekoho zajimalo neco dalsiho, tak dotazy piste sem.