Ahoj, vím, že se to tu řešilo mockrát, ale nikde jsem nenašel co by mě přesně vyhovovalo. Chtěl bych nějaký nepromokavý rukavice (nemusí být goretex, ale nevím jestli je něco jinýho spolehlivý) a hlavně nebudou stát 4000Kč. Tipy?
Nejsou do zimy. Jsou prostě na letní ježdění v dešti. Vynikající. Jsou dlouhé, neprotečou. A s tou teplotou. Teď bylo na Šumavě 6,5 stupně a bylo to v pohodě.
Jsou i výborně skladné.
MichalF napsal:
Mike: to asi neni odpoved, kterou ocekava :-/
At chce nebo ne, je to jedno z nejlepších řešení. Poměr ceny/výkon.
Není to z mé hlavy, kdysi jsem koupil GS ze Švýcarska a původní majitel mi v kufru nechal luxusní pršák BMW klimakomfort z GORE-TEXu a k tomu gumové pracovní rukavice... Kdo vyzkoušel tak ví...
Takže za ten goretex se vyplatí připlatit. Taky jsem se kroutil když jsem měl dát za rukavice tolik ale nic lepsiho jsem neobjevil. Daji se sehnat urcite i levnejsi goretex rukavice ale byli bud zimne nebo bez chranicu a to jsem nechtel.
Nejsou do zimy. Jsou prostě na letní ježdění v dešti. Vynikající. Jsou dlouhé, neprotečou. A s tou teplotou. Teď bylo na Šumavě 6,5 stupně a bylo to v pohodě.
Jsou i výborně skladné.
Ty mám teď a po třech sezónách promokly, ta membrána se prostě časem vytrhá. Milane, který přesně? Jinak s igeliťákama už jsem taky jel, ale že bych se v tom nějak vyžíval to fakt ne..
Mám jak předchozí model, tak nynější model rukavic BMW Pro Summer. U obou musím zatím konstatovat, že ani při celodenní jízdě ve vytrvalém dešti (a co jich letos bylo) se mi přes ně voda nedostala.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Krátké nechci, to mám letní, nepromokavý chci určitě dlouhý. Jinak ty Pro Summer jsem měl taky a je pravda, že nepromokly, ale po čase se ta membrána uvolnila a bylo to jak kdyby mi někdo namazal rukojetě..
Používám Vanucci Hirider 1 z Louise, už 3.sezonu, nedávno 7 hodin v lijáku a pořád nepustí ani kapku. Jsou teda lehce zateplené, takže spíš podzimní, ale kdyz prší tak je to ok. Tenkrát byly za 80E. Ted mají novou generaci https://www.louis...t=13145961
Upravil Petr gs dne 27.08.2014 22:27
Já měl ještě starší BMW SummerRain koupené někdy začátkem tisíciletí. Pořád je tady mám a lidi si je občas půjčují na dojetí domů - vydrží tak hodinu. Ta membrána už je asi někde děravá. Každopádně ve všech "igelitových" se ruce tak strašně potí, že po pár hodinách jízdy je člověk mokrý jako kdyby je neměl.
Mám Rukka Vauhti (bohužel od příštího roku už nebudou v nabídce - Rukka jako tradičně přestává vyrábět všechno, co bylo dobré a unikátní). Kdo má dlouhé rukávy s dobrým stahováním v zápěstí, nepotřebuje extra dlouhé rukavice. Můžu je nechat ponořené do vody v umyvadle celou noc a ráno v nich bude sucho. Ale nic nevydrží věčně - GTX boty BMW Santiago 3 roky a už do nic někde zatéká. Rukavice kdyby je člověk používal často tak myslím že víc než 3 sezóny taky ne.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ja mam heldy s goretexem, cena je ale mimo "do 4000"
Jsou to tyto: http://shop.held....n-dry.html
Mel jsem je tento rok na obou uprsenych vyletech, takze jsem je pouzival minimalne 10 dnu v lijaku a ani kapka. Muzu jen doporucit
Na druhou stranu jsem ale cetl ze par lidem pustili. Held ale reklamoval okamzite a druhe uz byly v pohode.
Paul napsal:
Jak říkáš, právě proto se mi za rukavice nechce dávat 4 litry, když vím, že bude za 2-3 sezony po nich..
Pokud jezdíš často v dešti a budeš je používat, tak to prostě tak bude. Otázka je, jestli ti těch 200Kč na měsíc, co to přibližně vychází, stojí za ten komfort nebo ne. Podle mě to za to stojí. Ruka je suchá, nepotíš se, jízdí komfort na delších cestách je perfektní. Nemluvě o tom, že všechny moderní GTX rukavice jsou vyráběný laminací X-TraFit, takže to že jsou ze třech vrstev vůbec nevnímáš a jsou tvarované na heft.
Ale jsou lidi, kteří si kupují převlekové rukavice do deště - to bych pochopil třeba na enduro na dojetí domů ale jezdit v tom na silnici na dovolené celý den?
.. Halvarssons - z hlavy si nevzpomenu na model... ale cena byla taky nekde mezi 4 a 5ti litry... .. pouzivam je, kdyz je nejhur a taky v nich clovek muze strcit ruce do kyble vody a pokud si do nich nechrstne vrchem, tak zustane v suchu. Nicmene, kdyz se pak clovek odnekud vraci a "nakoupi" par set km v desti, kterej stridaji slejvaky.... .. tak ho pak ty prachy nemrzi, protoze mu neni zima, muze bezpecne ridit.....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Rukka Jupiter za mně totální propadák při sundávání se vytahuje vnitřní vrstva. Protíkají . Reflexni proužky mi odpadly velmi brzy. Dodám jen, že toho nemaj moc za sebou!
koupil jsem před odjezdem na šotoliny od BMW tyhle rukavice 2 v 1
a fungují skvěle, spodní vrstva na běžné ježdění a do vrchních když prší, fakt dvě rukavice v jedné... a sucho + stěrač který funguje, 900 km v dešti a nepromoku odzkoušeno
Upravil MichalD dne 28.08.2014 10:20
všude dobře, s kávou nejlíp