Tak už vím, co bylo příčinou potupného návratu z Plzně na vozíku. (tímto ještě jednou děkuji Hasičovi)
Milan Bobše už kuchnul a jakási předlohová hřídel se odporoučela do věčných lovišť. No, co už nadělám. Byla a není.
Takže kontrolní dotaz:
NEVÁLÍ SE VÁM NĚKOMU NĚKDE PŘEBYTEČNÁ PŘEVODOVKA NA 1100 GS?
Samozřejmě, že Emilova oblíbená cena by potěšila, ale jsem realista.
A navíc nemá Servisák dílnu nafukovací, čím dřív seženu, tím dřív se uvolní flek a třeba se ještě letos projedu.
Upravil Medik dne 14.10.2014 14:49
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Martě se válí,ale je to ten poruchovej ročník(divný u kovářský práce ) co občas vypadává myslím 5.rychlost.Vyměněno preventivně ještě při jakž-takž funkčnosti.Nedoporučuju,ale kdyby bylo nejhůř a nesehnal jsi nic jinýho,tak tohle ještě něco zvládne.
...Nebo na díly,jestli to z toho jde vyměnit
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Martě se válí,ale je to ten poruchovej ročník(divný u kovářský práce ) co občas vypadává myslím 5.rychlost.Vyměněno preventivně ještě při jakž-takž funkčnosti.Nedoporučuju,ale kdyby bylo nejhůř a nesehnal jsi nic jinýho,tak tohle ještě něco zvládne.
Jo, moje byla taky ze starých ročníků. Přinejhorším se jí ujmu a uděláme ze dvou jednu. Ale přeci jenom bych raději už tu "spolehlivější" co byla myslím od 98? nebo tak nějak.
Dík.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mediku, to bude asi nějaká "pandemie" předlohových hřídelí u R1100 - vypadá to, že se to rozšiřuje a je to nakažlivější než chřipka. Na jaře jsem stejný problém řešil taky na jedné R1100GS u převodovky typu M94 a cca před 14-ti dny na R1100RT jednoho rakouského nešťastníka - převodovka M97. Měl bych mít na půdě jednu černou převodovku z R1100RT (jen se musím kouknout, jestli je to M93 nebo M94), kde je prasklý obal na pravé straně u stupačky - ale na díly se dá použít - hřídele jsou stejné u stejných typů převodovek u všech modelů R1100(R, RT, GS, RS). Jestli máš taky ten stejný typ co já, tak tu hřídel "vyoperuji" a pošlu ji Milanovi ať ti ji vymění.
Pěkně se to umí "žvejknout":
Jinak už jsem tenhle stejný problém řešil i na R1150 i na R1200.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mr GS napsal:
Jo, moje byla taky ze starých ročníků. Přinejhorším se jí ujmu a uděláme ze dvou jednu. Ale přeci jenom bych raději už tu "spolehlivější" co byla myslím od 98? nebo tak nějak.
Dík.
Předloha ti může prasknout u kteréhokoliv ročníku - i u novější M97. Jinak ty novější (M97) jsou od 9/96.
Dík Tondo. Jo, asi je to nějaká morová rána pro ty naše traktory.
Přetlumočím to Milanovi, já tomu rozumím jako koza petrželi.
Vím, že říkal něco o vymezeních atd.....Já skončil u Velorexe a Stadionů a tady už "plavu".
Jediný co vím, že je možná snažší vyměnit celou almaru, než jí kuchat. Ale zase člověk neví, co je uvnitř
Upravil Medik dne 09.10.2014 14:52
Mediku, s Milanem jsem mluvil - máme si odpoledne až přijde z práce zavolat. Ale vidím výše příspěvek od Mr GS, že má Marta nevyužitou funkční převodovku z její motorky, tak bude pro tebe i Milana určitě výhodnější a rychlejší vyměnit celou převodovku kus za kus, jestli ji Marta nechá. Ta hřídel, co mám, je stejně taky z toho "staršího" typu převodovky - stejného, co jsi měl doposud ty (a stejného, co má Marta).
Dík Tondo, je samozřejmě lepší, když si promluví dva, kteří vědí oč běží. Přeze mě je to jako přes mentální blok
Teď už mám chvilku, tak se poptám a pak se domluvím s Milanem, co bude lepší.
Mediku, byl jsem se kouknout na tu moji "křáplou" převodovku, a ta je M97. Já si myslel, že mám na díly M94.
Allegro .pl od 200,é do 300,é [url]http://allegro.pl/bmw-r-850-r-1100-r-rt-gs-skrzynia-biegow-i4678883846.html [/url] http://allegro.pl...03796.html konkretne tento predajce je velmi spolahlivy, do 24hod od objednania na hranici PL-SK
Upravil JRM66 dne 09.10.2014 20:28
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
JRM66 napsal:
Allegro .pl od 200,é do 300,é [url]http://allegro.pl/bmw-r-850-r-1100-r-rt-gs-skrzynia-biegow-i4678883846.html [/url] http://allegro.pl...03796.html konkretne tento predajce je velmi spolahlivy, do 24hod od objednania na hranici PL-SK
Dík, mrknu na to.
Tondo, nevadí, dík za ochotu.
Mediku, včera večer jsem ještě zavolal známému do Rakouska, kterému jsem před 14-ti dny měnil převodovku a jeho žena mi dnes při cestě za obchodním jednáním přivezla "zdravé" černé kartery z té jeho vadné převodovky M97 (R1100RT). Naoperoval jsem ti do nich teď večer ty moje "střeva" M97 z té převodovky s prasklým karterem (taky z R1100RT), kterou jsem měl doma. Takže jestli chceš, tak tu mám černou převodovku M97. Zítra přes den nebudu asi na netu (až večer). Tak jestli máš zájem, tak kdyžtak zavolej.
Nebo vezmi tu M94 od Marty a ať ji Milan rozlouskne a překontroluje - třeba bude ještě dobře sloužit. Nechám to na tobě.
Upravil Tonda dne 10.10.2014 22:48