Při běhu na volnoběh občas motor vynechá, škubne s sebou. Za jizdy je to ještě horší. Již to není občas, škube pravidelně, zvláště pak v nižších a středních otáčkách. A do vysokých se jí moc nechce. Po vyndání svíček je jedna předpisově vypálená a druhá je mokrá. Motorka je před servisem, ale ještě nedávno jezdila normálně.
Otázka:
Čím to je?
Kabely ke svíčkám? Nebo cívka? Původní majitel mi dal tip na vstřikování. Chtěl jsem tedy zkusit výměnu celého hrdla s klapkou i tryskou. Označení na hrdle je BING 75/45/107, ale tu co chci koupit má označení BING 75/45/105 (údajně z modelu 1998). Jaký je mezi nimi rozdíl? Vadilo by to něčemu?
To téma jsem četl. Také se mi to na jedné z předešlých motorek stalo. Kabely budu zkoušet používané starší, ale funkční. Chtěl jsem vyzkoušeti to hrdlo s klapkou a tryskou, ale nevím jestli to mám koupit, když to má jiné značení.
Začal bych tím nejjednoduším,a to novou svíčkou a kontrolou synchronizace klapek. Pak bych šel postupně přez fajfku,kabel,cívku... Prohazoval bych věci z jednoho válce na druhej tak dlouho,až by se závada přesunula na druhej válec...
pavelgs napsal:
Tohle mi na 1150 dělala lambda.Za jízdy cukání,při volnoběhu občas zaškytání+kolísání otáček.Zkus ji odpojit..
Nepálí mu jen jedna strana, lambda by měla vliv na obě. Osobně bych nejdřív vyzkoušel jestli vůbez ta svíčka hází jiskru, když je venku, pak bych zkusil přehodit kabel, a pak cívku.
ještě teoreticky hallův snímač, ale to by ti spíš řekl někdo znalejší..
ten dobrej servisák taky není k zahození..
Upravil JirkaVorel dne 23.10.2014 08:50
R1100GS
Tak to vypadá na běžnou závadu. Přehodil jsem kabely ke svíčkám a začal kuckat druhý válec
Potřebuju si to jen ověřit, než koupím nové. Není tu někdo z okolí Kolína či Přelouče? A musí být také ochotný zapůjčit mi jeden kabel s fajfkou na vyzkoušení
Třeba se pletu ale vinu by jsem prisoudil předchozímu majiteli..myslím ze když sundával fajfku tak tahal za kabel a tím to nalámal.
per aspera ad astra
Rozzi napsal:
Tak to vypadá na běžnou závadu. Přehodil jsem kabely ke svíčkám a začal kuckat druhý válec
Potřebuju si to jen ověřit, než koupím nové. Není tu někdo z okolí Kolína či Přelouče? A musí být také ochotný zapůjčit mi jeden kabel s fajfkou na vyzkoušení
Já jsem od Přelouče, ale mám 1150 twinsparka...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.