Protože skupinová předobjednávka z loňského roku je dávno uzavřená a není možné helmy za těchto podmínek dodat, přejmenovávám diskuzi a mažu možnost objednání z listopadu ...
Touratech AVENTURO CARBON:
Přilba určená pro adventure cestování - s podílem offroad/prašných pist s MX brýlemi a silnicí v kombinaci.
Velikosti (měřený obvod hlavy přes čelo):
XS: 53/54cm
S: 55/56cm
M: 57/58cm
L: 59/60cm
XL: 61/62cm
2XL: 63/64cm
Produkční přilba má změřenou hmotnost 1250g v nejmenší verzi skořepiny (integrálka nebo offroad), kombinace všeho (štítek + plexi) 1350g.
Kompletní hmostnost nejmenší verze skořepiny s největším polstrováním XS je 1440g (včetně plexi, pinlocku, nástavce kšiltu..)
Hmotnost samotného nástavce kšiltu je neměřitelná - nemáme tak přesnou váhu, aby to zvážila.
Obsah dodávky: Standardní dodávka 2015:
Přilba, štítek s vysouvacím prodloužením, čiré plexi s pinlock úchyty, držák kamery na horní část přilby, výměnné stranové panely (2X - pro montáž QuickStrap a pro boční montáž kamery + původní panely), záslepky otvoru na štítku pro použití bez prodloužení, výměnná ventilační mřížka namísto uzavíracího ventilačního otvoru na bradě, výměnné panely na plexi pro provoz úplně bez štítku (integrálka), sada samolepících polštářků pod polstrování pro vytvarování výstelky podle hlavy, obal na plexi s prostorem na doplňky, obal na helmu a originál Pinlock plexi (na přání dodáme namontované).
AVENTURO CARBON VISION - svítivá žlutá + pohledový karbon
AVENTURO CARBON COMPANERO - barvy oblečení Companero (stříbrno-žlutá plus pohledový karbon)
AVENTURO CARBON RALLYE - bílo žlutá s detaily v pohledovém karbonu
Dostupné doplňky:
Náhradní plexi - čidé, 60% tmavé a 80% tmavé (všechny připravené pro Pinlock)
Všechny samostatné komponenty přilby je možné objednat jako náhradní díly!
Upravil TomasTT dne 10.03.2015 18:49
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jen by mě zajímalo, jaký je rozdíl této helmě za 12 a jiné za 6 stejného typu ? Je fakt, že v tom moc nejezdím. Pokud jedu na off do lesa, tak nasadím tento typ za 3tis a jsem spokojen.
všude dobře.....doma GSA
mě by zajímalo, jakej je rozdíl mezi bmw f800gs za 300 a v-strom za 200, když je to vlastně motorka stejného typu...
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
pepanek1150 napsal:
jen by mě zajímalo, jaký je rozdíl této helmě za 12 a jiné za 6 stejného typu ? Je fakt, že v tom moc nejezdím. Pokud jedu na off do lesa, tak nasadím tento typ za 3tis a jsem spokojen.
Rozdíl je 6 tisíc
Co chceš slyšet?
Je to full carbon, takže rozdíl je především v materiálu. Neviděl jsem žádnou celokarbonku za 6 tisíc.
Má to všechny myslitelný certifikáty co na světě existují. Helmy v ceně 200EUR je obvykle nemají.
Je to vyráběné v Evropě - helmy za 6 tisíc 100% nejsou z Evropy
Během pár vteřin to jde předělat na otevřenou enduro helmu nebo na integrálku pro silniční použití a na té helmě není vidět, že by jí něco "chybělo". Z většiny univerzálních enduro přileb když sundáš štítek (pokud to vůbec jde sundat), tak uděláš paskvil a ty helmy vypadají příšerně. Tahle je navržená tak, aby vypadala naprosto normálně i bez štítku.
Je to připravené pro montáž interkomu, jsou tam díry na sluchátka, kabeláž...
Součástí jsou držák kamery, úchyty pro QuickStrap, vodítko řemínku MX brýlí
A nejmenší skořepina se kompletně vejde do 1300g.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Skoda ze nema slunecni clonu. Vim ze touz bylo popsano, ale pro me je clona 100x dulezitejsi nez priprava na intercom.
Nekrizuji, jen pisu svuj nazor. Me clona za tech par gramu navic stoji.
Schvalne zkusim zvazit svoji helmu kenny (universalni asijska helma vyrabena pro nekolik firem).
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Skoda ze nema slunecni clonu. Vim ze touz bylo popsano, ale pro me je clona 100x dulezitejsi nez priprava na intercom.
Nekrizuji, jen pisu svuj nazor. Me clona za tech par gramu navic stoji.
Schvalne zkusim zvazit svoji helmu kenny (universalni asijska helma vyrabena pro nekolik firem).
Jak se o tom psalo asi 100x v jiné diskuzi - Nexx bude prodávat prakticky stejně tvarovanou přilbu se sklápěcí sluneční clonou. Nebude karbonová (je těžší o 250g + hmotnost vlastní sluneční clony a jejího mechanismu), trošku do ní prší a není to moc určené na ježdění s brýlema ale pro lidi, pro které je ta sluneční clona zásadní, to bude alternativa. Cena je 400-450EUR podle barevné verze.
A já se furt nemůžu rozhodnout jestli karbon pod transparentním lakem, nebo bílou. Bylo by možný obědnat karbon a když by se mi pak víc líbila bílá tak vzít bílou?
Mira1150 napsal:
A já se furt nemůžu rozhodnout jestli karbon pod transparentním lakem, nebo bílou. Bylo by možný obědnat karbon a když by se mi pak víc líbila bílá tak vzít bílou?
Ja si ju zkousel na radarce a podle mne v porovnani s bmw enduro helmou kterou sem zrovna mel mi pripadla ta bmw jak kokos co mam na jawu 350...sedela mi jak perdel na hrnec a to mekoucky polstrovani...celkovje byla ta kvalita videt, bohuzel druzka mi ju na vanoce nechce kupit dostanu novej svetr at nechodim jak vagas do spolecnosti.
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil: pro tyhle případy umíme udělat speciální "účtenku" pro rodinné příslušníky, kde je vidět cena, na kterou se nedá říct ne
Jinak svetr je taky dobrej, mohlo by to být horší. Kamarád kdysi dostal předplatné časopisu Cosmopolitan, protože prý tam je taky rubrika pro muže
Ahoj, jsem z druhého konce republiky, takže bych to musel řešit dobírkou, na Prahu moc nejezdím, dala by se vyměnit velikost kdyby to nebylo OK ? Pak ten držák na kameru, je jedno jaky typ kamery to je ? Mam gopro. A poslední - nejvíc se mi líbí bílá nebo a rallye, akorát si neumím představit co to je pojem pohledový karbon?
Pohledovy karbon je ze hledis na karbon...barva je barva podle mne...
jinak s tou velikosti, mam 61-62 subrt c2, bmw system 5, bmw enduro a sedela mi i tahle 61-62 tos tak teda.
Kupredu spatki ni krok...
Renek napsal:
Ahoj, jsem z druhého konce republiky, takže bych to musel řešit dobírkou, na Prahu moc nejezdím, dala by se vyměnit velikost kdyby to nebylo OK ? Pak ten držák na kameru, je jedno jaky typ kamery to je ? Mam gopro. A poslední - nejvíc se mi líbí bílá nebo a rallye, akorát si neumím představit co to je pojem pohledový karbon?
Jasně že dala. To není problém.
Pohledový karbon je myšleno že to jsou pruhy karbonové tkaniny pod čirým lakem. Jsou kladené a řezané tak, že dělají pěkné vzory a není to prostě nějak šikmo nebo křivě. Přesně to lícuje s osou přilby. Karbonová látka na karbonové přilbě totiž nemusí být takhle pečlivě kladená, pokud se celá helma nastříká, tak je jedno, jestli jde jeden pruh trošku šejdrem apod. U pohledového karbonu by to vypadalo hnusně, takže se to musí dělat pečlivě a pruhy musí lícovat.
Držák není myšleno jako držák ale jako základna pro tvůj držák. Na fotce to bude jasné:
To samé na boku - namísto tvarovaných krytek se tam dají jiné (nebo jen jedna) a na tu nalepíš tvůj držák kamery. Třeba takhle:
Ještě se zeptám. Dá se používat boční držák kamery současně s
QuickStrap? Nebo třeba jenom s popruhem na motocrosovy brýle. Podle fotek mi přijde že si to bude překážet.