Mám menší problém s výměnou kol na BMW. Chtěl jsem vyměnit kola na BMW GS 1200 z litých na drátěné. Akorát že přední lité kolo je 19" a drátěné (to co tam chci dát) je 21".
Problém je v tom, že mi mechanik řekl, že se tam 21" nevleze. A prý si mám koupit nové brýle (vidlicový můstek) z 1200 adventure a bude to OK.
Projížděl jsem fórum a hledal jsem jestli, se to tady už náhodou neřešilo, ale nenašel jsem, že by měl někdo podobný problém.
Prosím tedy o radu, co by se s tím dalo dělat a případně, co vše je třeba dokoupit (kotouče i kroužek ABS už mám koupený).
Díky za info
Upravil Vojtisek dne 04.11.2014 15:18
Tak to ti poradil pekne blbe protoze i na adv je 19 kolo. Pusis si bud koupit jiny spodni bryle a predelat vedeni brzd a nebo to proste jen nadzvednes podlozkama a mas to . Ale jizda po silnici s 21 je opruz.
Nekde tady v inzerci ty bryle jsou.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Kolo 21" tam jde i s originálními brýlemi. Dělal jsem to mockrát u všech typů 4vent. boxerů. Nemusí se dělat nic s hadicemi. Stačilo jen vysoustružit (nebo vypálit) vymezovací podložky 10mm pod spodní brýle. Zatím to funguje všem bez problémů - tak 7-8 motorek (tady s fóra Joe, Ondra /"kukoc"/, Vevis atd.). Kolo 21" s "ostrou" pneu se tam v pohodě vleze - ještě je nad ním 1,5cm v nejnižším místě. Ondra s tím jel na loňském TT Eventu v těch bahnitejch "srač.kách" a nic se nezalepilo (obdobně i na jiných akcích).
Na bývalém Ondrově ADV:
Samosebou ta sada od Wunderlichu (spodní brejle s hadicema) funguje skvěle - pod můstkem je ještě víc místa (tady z fóra jsem ji před lety montoval Aldískovi a Jarovi). Na ježdění v terénu s teleleverem asi nejlepší (ale dražší) volba.
Jinak nejlepší je to asi překopat na klasické vidle - to funguje při tomhle ježdění nejlíp.
Upravil Tonda dne 31.10.2014 22:38
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ani ty vymezovací podložky nejsou potřeba, stačí při posouvání zkusit namontovat osu... Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS