Mám k dispozícii zadný tlmič SACHS z F800GS.
Chcel by som sa sním trochu pohrať a prerobiť ho na repasovateľný. Kvôli tomu by som ho chcel z hornej strany spraviť na závit a pridať ventil na na plnenie plynom. Už dávnejšie som čítal, že s takto prerobenými tlmičmi boli aj mechanické problémy. No a tomu by som sa rád vyhol.
Takže ako je to lepšie spraviť :
Odrezať horné oko, na koniec tlmiča narezať vonkajší závit a vyrobiť maticu-horné oko do ktorej sa tlmič naskrutkuje?
No rúra tlmiča má stenu cca 2 mm takže aj ked závit bude mať výšku iba 0,5 mm dosť ju to oslabí.
Alebo : Na rúru tlmiča navariť hrubšiu trubku aby bolo dostatok "mäsa" na narezanie slušného závitu?
Vdaka za rady od ludí so skúsenosťou s takto upravenými tlmičmi.
Ak by bolo aj nejaké foto by potešilo
Poslat nerozebiratelnej tlumič panu procházkovi na předělání je stejný jako hodit ho z okna a současňě s nim 2tisíce. A všeobecně předělávat tlumič na rozebíratelný je nahovno. Není tam stěna dost silná na to aby tam vlezl závit a ještě tam zůstala nějaká sténa.
Bubu čítanie s porozumením je asi trochu problém, či?
Lebo domnievam sa, že ak by si porozumel a vedel či mal čo povedať, tak by si vetu :
"Môžeš tomu viacej uškodit ako si pomoct." rozviedol oveľa podrobnejšie.
A to by ma zaujímalo oveľa viac ako Tvoja rada v zmysle : Ak si ešte niečo v živote nerobil, tak to radšej ani neskúšaj.
Prepáč netaktnú úprimnosť, no príspevky tohto typu očakávam až po 10-siatom príspevku
Mira1150 napsal:
Poslat nerozebiratelnej tlumič panu procházkovi na předělání je stejný jako hodit ho z okna a současňě s nim 2tisíce. A všeobecně předělávat tlumič na rozebíratelný je nahovno. Není tam stěna dost silná na to aby tam vlezl závit a ještě tam zůstala nějaká sténa.
Mas s prochazkou spatny zkusenosti ?
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Mira1150 napsal:
Mas s prochazkou spatny zkusenosti ?
Bohužel jo. Asi 2000km po repasi se mi roztrhl. A reakce pana Procházky byla ta že se to rotrhlo protože jsem s tim jezdil v terénu a to prej nesmím. Ale že když si seženu druhej tlumič tak miho zrepasuje jenom za cenu dílů a toho co musí zaplatit soustružníkovi. Já jsem rači sehnal druhej tlumič a jezdil bez repase, ale po asi dalších 6000 mi vytekl zadní repasovanej. A to už jsem byl tak nasrané protože repas +pružiny stál skoro14000. Tak jsem prostě koupil Tractive a jsem spokojen.
Jo a rohodně to nebyl jenom můj nepovedenej kus, ale jejich systém je prostě blbej. Když by nad tim jenom 10 minut přemýšleli tak by to bylo v pohodě a neprasklo by to.
Mira1150 napsal:
Jo a rohodně to nebyl jenom můj nepovedenej kus, ale jejich systém je prostě blbej. Když by nad tim jenom 10 minut přemýšleli tak by to bylo v pohodě a neprasklo by to.
Tryskac napsal:
Mám k dispozícii zadný tlmič SACHS z F800GS.
Chcel by som sa sním trochu pohrať a prerobiť ho na repasovateľný. Kvôli tomu by som ho chcel z hornej strany spraviť na závit a pridať ventil na na plnenie plynom. Už dávnejšie som čítal, že s takto prerobenými tlmičmi boli aj mechanické problémy. No a tomu by som sa rád vyhol.
Takže ako je to lepšie spraviť :
Odrezať horné oko, na koniec tlmiča narezať vonkajší závit a vyrobiť maticu-horné oko do ktorej sa tlmič naskrutkuje?
No rúra tlmiča má stenu cca 2 mm takže aj ked závit bude mať výšku iba 0,5 mm dosť ju to oslabí.
Alebo : Na rúru tlmiča navariť hrubšiu trubku aby bolo dostatok "mäsa" na narezanie slušného závitu?
Vdaka za rady od ludí so skúsenosťou s takto upravenými tlmičmi.
Ak by bolo aj nejaké foto by potešilo
cau chlape,
prakticku skusenost nemam, ale snad Ta "neurazim" ked Ti poviem, ze by som siel tou druhou moznostou - dostat tam viac "mäsa"
len newim ci navarenim. Radsej to tam natiahnut nerozoberatelnym spojom a poistit to medzi stenami nejakym ultimatnym lepidlom a potom na to dat slusny zavit
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Mira1150 napsal:
Nemáš náhodou fotku, at je vidět kam to vrtá?
Fotku mám, ale bohužel někde v počítači a ten je asi už 2 měsíce na opravě tak to sem bohužel nůžu vložit. Ale jde o to že v tom místě kam dělají závit je stěna max 1mm už v originále a oni tam udělaj závit kterej jde minimálně 0,7 do hloubky. A tím jak tlumič občas bouchne o horní doraz se te závit roztrhne. Já jsem ještě zkušebně vyrobil celej novej obal toho tlumiče. Ale ani jsem se nedostal k tomu abych ho naplnil, mrzi tím vytekl zadek a já si řekl že chci spolehlivé tlumiče na ktery se dá spolehnout.
Slabé stěny se zajisté bát nemusíte. Tento problém byl vyřešen již před několika lety a od té doby vše všem šlape, navíc u tlumiče sachs se tohle neřeší. Nevím, proč po x letech tohle M. vytahuje právě teď, problém jsme tenkrát vyřešili a zdarma tlumič předělali. (závit tam být musí, i přesně odměřená matka, aby se neutrhla a zároveň, aby šla do pružiny, k tomu jak popisujete, musí být zalepená) Od té doby o podobném problému nevím. Rozhodnutí a utvoření obrázku je na Vás, vymyslet si pohádku, jak tlumič nefunguje, ale už jsem ho tam nevezl je trochu podezřelé. Tímto uzavírám tento několik let starý případ.
Dobrý den, na stránkách www.prochymoto.cz naleznete veškeré kontakty, tak pokud budete něco potřebovat ohledně pérování, tak písněte prosím mail a nebo si zavolejme, z naší strany je to hlavně v sezóně pružnější. Ať tady nemusíte čekat na odpověď. Díky a ať to jezdí :-)
Já bych měl trochu opačné zkušenosti s panem Procházkou. Repasoval mi dva nerozebíratelné zadní tlumiče / z centrálu / a oba dosud slouží k mé spokojenosti. Samozřejmě si také myslím že by to nebylo třeba vhodné pro enduro závody nebo pro motokros. Tady bych se toho nového rozebíratelného spoje bál. Jinak pro normální použití silnice , občas terén myslím že OK.