Na to je ještě moc brzo, já říkám jako každý rok že už nepojedu ale měl by to být můj pátý ročník tak snad to nějak vymyslím. Neměl by někdo na půjčení nějaký povoz Jawa nebo ČZ ???
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Jo, jo, byl jsem připravenej, ale měli jsme v práci trochu k řešení personální úroblémy a já fakt nemohl odjet...ale v lednu jedu...už mám i BMW připravený... fakt...a víte všichni o nových zásadách na Elefantech??
Stenly- motocyklista varnsdorfský
Jedu - už mám na to dovolenou. Taky jsem si u Shreka objednal z Louise nový rukávoblástry a cáknul jsem ty revmáče na černo - zítra je nasadim. Postavil jsem další 250, tak může jet kámoš se mnou. Pojedeme asi už ve čtvrtek a vrátíme se v sobotu. Foto z letoška.
MALI přiložený následující obrázek:
Poptám se kamaráda jestli se mu bude chtít (má čz 175) ale dvanáctku se mi tam už fakt tahat nechce je to sice super pohodlí ale pak ty následky jsou fakt šílený- ne že by to hned všechno orezlo ale pak chceš něco povolit a ono to nejde i když si to před zimou uplně vklidu sundal a zase utáhl přesně na moment.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
TOLI napsal:
Poptám se kamaráda jestli se mu bude chtít (má čz 175) ale dvanáctku se mi tam už fakt tahat nechce je to sice super pohodlí ale pak ty následky jsou fakt šílený- ne že by to hned všechno orezlo ale pak chceš něco povolit a ono to nejde i když si to před zimou uplně vklidu sundal a zase utáhl přesně na moment.
po tom, co si tam s tvou 12 dělal, se nedivim...
hlavně, že je pivo ftlamě
Tady máte překlad, co nás letos čeká!!!
A já to schvaluju...
Spolkový svaz motorkářů (BVMD)
Zpátky kvůli budoucnost- Elefantentreffen 2015
Příští sraz ET se bude konat od 30. Ledna do 1. února 2015 opět v Thurmansbag-Solla/Loh, přibližně 40 km
severně od Passau. Jsou očekávány tisíce motorkářů z celého světa.
27. akci v Bavorském lese čekají veliké změny, které spolkový svaz motorkářů BVDM e. V. oznámí na výstavě
Intermot.
Historie jde dál a to znamená poučit se z minulosti a zajistit bezpečnou budoucnost ET srazu. Od roku 1977
musela akce z podobných důvodů opustit místo konání v Norimberku.
V této souvislosti se úspěšně změnil koncept srazu a po deseti letech na Salzburgringu zažívá ET na dnešním
místě v Thurmansbang-Solla/Loh nejstabilnější fázi své dlouhé historie.
Pro zachování ET srazem motorkářů, povolilo BVDM před několika lety vstup pouze na motorce. Vše co je ale
přivezeno na motorce, či v sajdě, je na světově rozšířeném zimním srazu velmi vítáno.
Bohužel ale není toto pravidlo všemi dodržováno. To vedlo ke vzniku „lidových slavností v obřích stanech“.
Výbava, strava a lidé jsou dováženi dodávkami, nebo osobními auty. Oslavy nemají meze a kromě velikého
hluku po celou dobu konání po sobě zanechávají i veliké množství odpadu.
Na srazu 2014 byla dovršena míra únosnosti. Opakovaně musela zasahovat policie, hasiči i záchranná
služba. Veliká konzumace alkoholu, hlasité petardy a ohňostroje způsobují spíše nepokoje. Nejen obyvatelé a
pomocníci, ale také mnoho účastníků se cítí ohrožováni a stěžovali si v důsledku u BVDM.
Pro další srazy se tedy musí drasticky přitáhnout otěže. Takhle to dál nejde. S motem „zpátky kvůli
budoucnosti“ vytvořil BVDM plán o sedmi bodech, který přijde v platnost na srazu 2015:
*Příjezd a účast pouze pro motorky s dvěma nebo třemi koly (zde se počítsjí také „triky“ (Trikes) na bázi
motorek). Parkoviště v Solle je určeno pouze pro auta návštěvníků z okolí. Dodávky, nákladní vozy a auta s
přívěsy účastníků nejsou povoleny.
*Dvou popř., tří kolová vozidla musí být i v prostoru konání schválená k provozu na silnicích a být pojištěná.
Vozidla bez povolení nebudou více tolerována. Namísto toho budou na místě zabavena a vrácena až po akci
od 1. února po zaplacení nákladů za zabavení.
*Na příjezdové cestě ze Solly platí maximální rychlost 30km/h a povinnost nosit helmu. V prostorách srazu je
povolena pouze rychlost krokem. Při porušení může být vozidlo taktéž zabaveno a vráceno až po akci.
*Již od víkendu před akcí, nejpozději 23. ledna 2015 bude prostor konání oplocen. Vjezd bude povolen pouze
vozidlům se dvěma nebo třemi koly. Dodávky, nákladní vozy a auta nebudou moct být vykládány na příjezdové
cestě. Podél přístupové cesty bude platit přísný zákaz zastavení. V oblastech Solla, Loh a Köhlberg bude také
platit zákaz stání. Prohřešky budou hlášeny policii.
*Do 23. ledna postavené veliké stany nebudou tolerovány a budou ihned rozebrány. Při nedodržení pravidla
budou rozebrány a vráceny po 1. únoru po zaplacení nákladů na rozebrání.
*Vytyčování a zabírání míst pro stan před začátkem srazu není povoleno. Případné vytyčení bez postaveného
stanu může být organizátory nebo jinými účastníky odstraněno.
*Rachejtle, petardy, sirény a podobné jsou zakázány a budou při vstupu do prostoru konání odebrány. Použití
nelegálních vpašovaných výrobků v době konání srazu bude potrestáno vyhozením ze srazu.
BVDM prosí všechny účastníky bezpodmínečné dodržování nových pravidel. Tyto prostředky jsou bohužel
nezbytné a způsobují významné náklady. Doufáme, že se s nimi vrátí charakter akce a že se zachrání
budoucnost EF.
Více informací na: www.bvdm.de
Bundesverband der Motorradfahrer e.V.: Startseite
www.bvdm.de
hlavně, že je pivo ftlamě
Tak jak zbrojíte? Já už jsem připravenej - ještě musim namontovat slona a můžu vyrazit - trošku jsem to potunil Letos je to paráda - minulej rok jsem motku koupil v půlce prosince a v podstatě až do odjezdu na tom makal. Jen to počasí je zatim nic moc, ale do odjezdu času dost.
MALI přiložený následující obrázek: