Ahoj vsetci. Stal som sa stastnym majitelom BMW R 1150 GS Adventure /2002/. Po precitani diskusii som sa rozhodol neriesit vsetky zvuky a pazvuky, ktore tento stroj dokaze vydavat . Rozhodne ma vsak irituje druhy stupen. Dvojka ide zaradit tak na polovicnu uspesnost. V polovici pripadov tam krasne zapadne, vo zvysnych pripadoch skoci neutral, alebo ju vyhodi. Ake su Vase skusenosti ? Co robim zle ? Alebo nerobim zle nic a blbne motorka ? Dakujem za vsetky rady.
Kolik má najeto?? Někteří majitelé nových motorek tvrdí a to hlavně o převodovkách, že si to sedá tak do 30000 km a pak to teprve funguje jak má. Jinak může být něco i s převodovkou. Třeba špatná vydlička, nebo něco jiného, nebo taky špatná noha Co jsi měl před tím za motorku?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
já mam 1100 a při výměně oleje v převodovce se mi řazení o hodně zlepšilo,ne že by šlo nějak špatně,ale jde hůř,jo a jestli jsi třeba přelez z HONDY tak mužeš bejt trochu zhejčkanej jako jsem byl já,ale vzik sem si,a ten novej CASTROL v převodovce je vážně moc znát
Dakujem za reakcie. Aby som to zhrnul. Ma najazdenych 18 t km, pred tym som mal Fazera 600. Takze mozno spatna noha :-) . Moto som hned na druhy den zobral povodnemu majitelovi, aby sa na to pozrel, sadol na to a radil bez problemov. Postupne sa pomer zlepsuje, neutral tam strelim len sem tam, stava sa mi vsak, ze dvojku "zle" zaradim a potom tam nejde dostat trojku, jedine naspat do neutralu a potom dva, tri. Nemate s tymto skusenost ?
To je pravda. V niektorom clanku som cital, ze pomahaju medziplyny. Skusim tuto alternativu. Vseobecne by ma zaujimalo : Ako je na tom teda GS ko s prevodovkou ?
Upravil csuki dne 11.07.2007 15:06
Moje 1150 GS/2003 mam od 20 tisic km - od dubna do ted 30 a radi mi mormalne, tedy hlucneji a chce to ty kvalty poctive zaradit - japonec to neni. S prechodem 1-0-2 a dal problem nemam. Uz se mi ale povedl asi 2x falesny neutral mezi 5-6, ale to je linou nohou. Mel by Ti na to nekdo mrknout. Myslim , ze to uplne normalni neni. Oleje v prevodovce mas dost a spravny?
Upravil Bubak dne 09.07.2007 21:31
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Moje 1150 z roku 99 a se 43 tisicema na tachometru (a buh vi, kolik ma skutecne) radi z jedniciky na dvojku taky blbe. Zvlast, kdyz pospicham, tak tam vrazim neutral tak pri kazdym 3tim razeni. Paradoxne se mi radi hur ve strednich a nizkych otackach. Ale obcas tam jde dvojka skoro sama, hlavne pres pet tisic. Navic se mi zda, ze ackoliv mam 47cku nohu, radim skoro spickou palce. Asi zauvazuju o stavitelny - kratsi pacce od TT... Jinak razeni je tichy a krom 4 -> 5 i presny (na bramboru).
U brambor je největší příčinou blbýho řazení líná noha, zvlášť mezi 4-5 musí člověk docvaknout až do konce (někdy mi to dělá i 3-4), byl jsem v Autecu (ne kvůli tomu) a tam mi řekli, že je potřeba to pořádně dokopávat. Takže muj názor "líná noha".
Bola to "líná noha". Poriadne, razantne radenie odstranilo vsetky problemy. Zaradeny neutral je jeden pripad zo sto /cca/. Dakujem za rady a nazory. Verim tomu, ze objavim este par veci, ktore budem mat potrebu konzultovat.