Ahoj 30 sec je málo než se vyhrabeš z roští a vzpomeneš si že máš něco na hlavě už to bude aktivovaný a máš pocit že tě bude záchranka hledat někde v lese kams sotva dojel na enduru, třeba tam nebude ani signál.Jo obchod se strachem to je kšeft.
3,14čovina a vyhozené peníze.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Viděl jsem v Německu na docela velkém počtu motorek takové zařízení na přivolání pomoci při nehodě. Je to krabička - ne senzor na přilbě - a nepotřebuje to spojení s telefonem ale volá to přímo. Těžko říct. Na rallye to je určitě dobrá věc, když to vyhodnotí pád a motorka se nějakou dobu nehýbe, tak to vyvolá poplach na PCO ale tohle žádné spojení s PCO nemá.
Doplněno - našel jsem to. Jmenuje se to Rider eCall
Nevím jak toto přesně funguje ale něco jako tahle myšlenka nemusí být špatné -nejde jen o to přivolat pomoc někde v totální divočině ale stačí když se vyválíme na běžné silnici nebo polňačce tady u nás za ,,Horní Dolní" a vlítnem někam do křoví nebo třímetrové kukuřice která se za motorkou zavře a při nějakém zranění kdy si nezavoláš mobilem -nebo ten leží doma na okně- tě může najít až v lepším případě řezačka při silážích v horším nimrodi při podzimním honu ; no a k do z nás může říct že se mu to nikdy nemůže stát
Tak v aute je neco podobnyho uz docela bezny.
Tlacitko SOS, ktery po stisknuti zavola 112 bez spojeni s mobilem, bez GSM signalu.
Kdyby neco takovyho, prijde mi rozumnejsi prave neco jako sem dal Tomas.
Kratkej napsal:
Autem jezdíš po silnici na moto někdy né a jak se k tobě záchranka dostane někde v lese
Kdyz bych se valel rozbitej v lese, asi to posledni, co by me zajimalo by bylo, zda si zachranari neumazou kecky. :-)
Ale lepsi by bylo, kdyz by se to startovalo pomoci tlacitka. Automat nema cenu,kdyz se valim v lese za kazdym parezem.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
TomasTT napsal:
Viděl jsem v Německu na docela velkém počtu motorek takové zařízení na přivolání pomoci při nehodě. Je to krabička - ne senzor na přilbě - a nepotřebuje to spojení s telefonem ale volá to přímo. Těžko říct. Na rallye to je určitě dobrá věc, když to vyhodnotí pád a motorka se nějakou dobu nehýbe, tak to vyvolá poplach na PCO ale tohle žádné spojení s PCO nemá.
Doplněno - našel jsem to. Jmenuje se to Rider eCall