Ahoj chlapi.Nechal jsem si rozšířit nádrž a odjel jsem s tim minulou sezonu.Je to pěkný akorát tam mistr neudělal propojení mezi levou a pravou stranou.V Maďarsku na dálnici mi v důsledku toho,že jedete pořád rovně mi došel benzín i když tam bylo ještě dost.Samozřejmě jak se to nepřelilo.Mám nádrž vylitou epoxidem,dělal jsem to pro sichr.Takže navaření kohoutků není možné.Tak mě napadlo jestli nejsou nějaký samořezný kohoutky,který by se tam daly našroubovat zvenčí.Máte někdo s něčím takovým zkušenost?Děkuji Racek
Podle mě je jediná šance navařít(naletovat). Asi bych nedával nějakou nýtovací matici a pak ryskoval že mi to začne téct někde na cestě. Přece jenom jsou tam vibrace a když je nádrž plná tak i nějaký ten tlak benzínu.
Lepidlo. Mám vyzkoušen Lepox metal, drží fest. Zalepil jsem s ním Al nádrž na kamionu obsah 700l ve spodní části a ani nerosí. Stojí asi 300Kč.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Marek BMW napsal:
A nejjednodušší je si motorku naklonit na pravou starnu až ti dojde benzín v pravé komoře a jedeš dál
to je fakt. Aspoň na to člověk nemusí myslet jestli dojede nebo ne. Ví že tam má poslední záchranu. Už jsem to tak dělal několikrát
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Jo jo dekuji za chytre rady ohledne nakloneni. To je vyborna rada kdyz jedes dele po dalnici zastavovat na odpocivadle a nalozenou motorku naklanet na bok. Ale dekuji za radu :-) Propojeny nadoby to je jasny to me napadlo,ale ja se ptal jestli nekdo nevite o necem primo co tam dat a ne na princip,ten je mi jasnej. Jinak trubicku s hlavou jak pise Marek Bmw nekde prodavaj? A jeste teda na ni musi byt zvenku zavit. To by docela slo a nebo to nechat vytocit na soustruhu. Jinak dik za rady.
...tak, ze zo spodu strcis do prevrtanej diery drotik, ktory sa pokusis dostat potom cez nadrz do nalievacieho otvoru, primontujes ventil a vytiahnes spet, malo by to nejak ist, len bacha na to gumove tesnenie, aby bolo odolne benzinu
No já bych se nejdřív mrknul jestli je na tyhle vetilky dost místa. aby jsi až to všechno nabastlíš nezjistil že tu nádrž nenasadíš, nebo nasadíš ale bude ti to o něco drhnout a kupříkladu ti to prošoupe kabeláž. Ony ty originál trubičky jsou docela blízko stěny nádrže a i tak mám pocit že tam moc místa nezůstává. Jako nejlepší řešení mi přijde to co radí servisak zároveň by odpadla ta otrava s provlíkáním hadičky pod nádržou.
Podle me by to melo fungovat. Jen jde oto sehnat ten dil co precerpava benzin na 12. Funguje to jako fixirka a i u 1150 je zpatecka do nadrze. Proste bych to hodil do leve casti propojil hadicema a musi to frcet.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jestli to bude to nejlepší nevím, bude to nejjednodužší. Osobně když jsem předělával 1200GS na GSA, tak jsem ten bazmek na přečerpávání kupoval novej....nic lacinýho to není a nepřečerpá to stejně všechen benzín. V pravé ledvině mě vždy cca 4-5L zůstane co se nepřečerpají. Díky tomuhle tématu přemýšlím že bych tam dal taky ty ventilky. Dělali jsme to na kamarádově 1100gs po zvětšení nádrže a tomu to funguje perfektně. Má to teda ale navařené.
Nvíz to tam musíš nějak uchytit aby to tam nelítalo ze strany na stranu.
Upravil LukyGs dne 20.02.2015 20:28
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Mira1150 napsal:
No já bych se nejdřív mrknul jestli je na tyhle vetilky dost místa. aby jsi až to všechno nabastlíš nezjistil že tu nádrž nenasadíš, nebo nasadíš ale bude ti to o něco drhnout a kupříkladu ti to prošoupe kabeláž. Ony ty originál trubičky jsou docela blízko stěny nádrže a i tak mám pocit že tam moc místa nezůstává. Jako nejlepší řešení mi přijde to co radí servisak zároveň by odpadla ta otrava s provlíkáním hadičky pod nádržou.
Místa je tam dost a samozřejmě je potřeba vybrat správné místo a provlíknout to jde jednoduše, nakonec 30l nádrž z ADV to také má provlíknuté skrz.
No já vím jak to má adv, jsem tu nádrž sundával asi před půl druhou hodinou proto jsem psal to co jsem psal.
Jinak jen pro představu jak to čerpadlo u 12gsa vypadá. Funguje to tak že se přisává benzín z levé ledviny a přitom přisává z pravé podtlakem a zároveň se podtlakem přečerpává z pravé ledviny do levé. Docela složitě řešení pro tvou potřebu.
LukyGs přiložený následující obrázek: