Ahoj vsichni.
Uvazuji o koupi rychleschnouciho rucniku a tak se obracim na vas,kteri s timto mate nejake zkusenosti.
Kamarad si ho koupil a nemuze si ho vynachvalit.Jen nevim jestli ho chvali proto,ze stal spoustu penez,nebo je ten rucnik opravdu tak dobry.
Doposud jsem pouzival frote rucnik a byl jsem s nim docela spokojeny.
Jen mi prave vadilo to,ze jsem ho nekdy musel balit vlhky a nasledne zrovna nevonel.
Tak bych chtel znat vase nazory a zkusenosti s temito rucniky.
Popripade doporucit nejakou znacku a taky znacku,ktere se mam vyhnout.
Predem dik za odpovedi.
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
Mám stejnou zkušenost jako Maqrtek...nejdřív jsem za pětikuli koupil v Rockpointu Teak towel od Sea to Summit a než uschnul trvalo to podstatně dýl než ručník ze Decathlonu...
a to ten z rockpointu je o polovinu menší!!! Takže asi tak
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
pár let zpět,se s tím roztrh pytel a napodobeniny dneska dělá každej jouda,co má cosi společnýho se sportem nebo turistikou
Já mám už 5 let dva ručníky od firmy Micronet(jeden stál cca 19 dolarů) a jsou parádní Jsou velký tak,že to,co se tady prodává jako XL je tak poloviční...samo,že nic není samospasitelný a když to dám do kufru mokrý/vlhký,tak to taky bude smrdět.Kdo čeká zázraky má smůlu -to si počkejte na nějakou applikaci do telefonu,co vás vysuší
Je to tenký a když to pečlivě zabalím,tak to zabere prostor,jako kvalitní trenky/boxerky.Na omak to musí být podobný,jako umělá jelenice.Blbě se tím utírá,protože se to na tělo lepí,ale je to jinak dobrá věc.
Schne to rychleji,než běžnej ručník a je to ve složeném stavu mnohokrát menší...toď vše z výhod.
Jestli někdo čeká,že to nebude smrdět a do 5s to bude suchý i v dešti,tak rozum do hrsti
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Potvrzuji, blbě se s ním utírá, bo se lepí ale zase utře všechno. Je malý, skladný, schne normálně a jedna pro mne velká nevýhoda - nedá se použít jako osuška na kterou si člověk lehne na pláži apod - bo na sebe nalepí veškerý bordel, který se pak blbě sundává...
Když je vůle, cesta se najde
od roku 1999 používám ručník PackTowl od Cascade Designs - to jsou ti, kdo to vymysleli. Firma je součástí impéria kde je MSR, TherARest...
Je hnusnej ale prostě funguje. Namočíš, vyždímáš, utřeš se, vyždímáš atd. Vtip je v tom, že nesmí být suchej. Vlhkej nasákne obrovský množství vody - prostě absorbuje vodu i když je vlhký a právě když je vlhký.
Určitě existují nějaké napodobeniny ale je to podobné jako se vším ostatním. Každopádně měl jsem verzi XXL zmenšenou na polovinu (s kamarádem jsme si to rozdělili napůl) a dodneška funguje jako nový. Na cestách ho v místě, kde je víc vody prostě promočím ve sprše a vyždímám. To je všechno. Funguje to.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Vtip je v tom, že nesmí být suchej. Vlhkej nasákne obrovský množství vody
to zní,jako pěkná blbost
Když je suchej,tak nenasákne?...a jak ho teda namočíš?
Pokud jo,tak proč ho nenamočit rovnou o sebe?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS: může to znít jako blbost ale není. Představ si to jako vyschlou houbu. Moc příjemný tím jezdit po těle není. Když jí namočíš a ona zvláční, vyždímáš jí, tak zůstane vláčná a paradoxně se s ní utřeš líp jak když je suchá. Nevím jak to mám slovy vysvětlit. Někdy je prostě lepší utřít stůl vlhkým hadrem než suchým a i když to zní divně, tak ten suchej nevysušuje tak rychle a snadno jako vlhkej.
Když je ten ručník úplně suchý - první den na cestě, tak ho nejdřív ve sprše namočím. Pak ho vyždímám zkroucením a pak už až do konce výletu bude pořád ideálně vlhkej. Vyschnul by asi kdybych ho nechal někde na sluníčku ale to není potřeba ani to není žádoucí. Ta látka připomíná třeba nějakou houbu na nádobí nebo žínku. Já fakt nevím jak to popsat. Prostě voda co máš na těle po sprchování nestačí. Když je vlhkej, tak saje vodu víc než když je vysušený.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jo to je pravda jak píše Tomáš. Mám něco podobnýho a funguje to tak. Je to dost podobný mikroutěrce. Jednou jsem se do toho utřel i s mejdlem,protože mi vypli vodu,když jsem se namydlil... A celej den jsem pak jel na motorce a nic měn nesvědilo a nekousalo. Ručník to pobral komplet. Je pravda,že je jediná výhoda v tom,že je to skladný a dá se použít opakovaně (utřít,vyždímat,utřít,vyždímat).
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
TomasTT napsal:
Mr GS: může to znít jako blbost ale není. Představ si to jako vyschlou houbu. Moc příjemný tím jezdit po těle není. Když jí namočíš a ona zvláční, vyždímáš jí, tak zůstane vláčná a paradoxně se s ní utřeš líp jak když je suchá. Nevím jak to mám slovy vysvětlit. Někdy je prostě lepší utřít stůl vlhkým hadrem než suchým a i když to zní divně, tak ten suchej nevysušuje tak rychle a snadno jako vlhkej.
Když je ten ručník úplně suchý - první den na cestě, tak ho nejdřív ve sprše namočím. Pak ho vyždímám zkroucením a pak už až do konce výletu bude pořád ideálně vlhkej. Vyschnul by asi kdybych ho nechal někde na sluníčku ale to není potřeba ani to není žádoucí. Ta látka připomíná třeba nějakou houbu na nádobí nebo žínku. Já fakt nevím jak to popsat. Prostě voda co máš na těle po sprchování nestačí. Když je vlhkej, tak saje vodu víc než když je vysušený.
Tzv -změna povrchového napětí (např.kulička vody na prachu)
Upravil kim dne 01.06.2015 22:01
Pánové sorry, jestli se někoho dotknu, ale je to čistě můj názor..
Dost mě překvapuje (vlastně po některých jiných tématech už ani moc ne) že se na ENDUROVÝM fóru řeší věci, které bych spíš čekal na fóru HD , něřku-li na stránkách absolventek dívčího gymnázia...
Osobně jsem si Géeso pořídil proto, abych se párkrát za rok vrátil do svých mladých let, kdy jsem jezdil na čundry jen s usárnou, jednou či dvěma dekama, flaškou rumu , kytarou... Za komančů jsem se bohužel dostal lokálkou maximálně na Šumavu, do Tater ( díky bohu za to), Balaton, nebo do Bulharska. Vybavení na cesty spočívalo ve zmíněných dekách, ešusu, dále kudla, pevný líh, pár dalších maličkostí a občas i stan. O spoustě věcí, které jsou dnes samozřejmostí, jsem si mohl tehdy nechat zdát .. karimatka, navigace, LED baterka, termoprádlo, jídlo v sáčku a prášku..atd... Pokud by byly tenkrát k dispozici, určitě bych je používal. Nebyly, tak jsem tísíckrát zmoknul, klepal kosu do rána, nachladil se, léčil se grogem nebo jen rumem, ráno se rozlámaný snažil postavit na zadní po noci strávené na kamenité zemi.. ale bylo to vše NÁDHERNÉ a hlavně - přežil jsem to bez následků a myslím si, že mě to i zocelilo.
Dneska se tak trochu snažím do těch dob vrátit, přitom také využít možnosti rychlého přesunu na Géesu téměř kamkoli a užít si podobnou romantiku.. Přiznávám, že pár těch "moderních " věciček sebou vozím a občas je i použiju, ale nerozhodí mě, ani nezkazí mi požitek z cesty, když propíchnu samonafuk.karimatku, nebo špatně funguje ta zasr. navigace :-), dokážu se osprchovat pod 2l petkou zavěšenou na stromě, slipy a ponožky si vyperu v potoce, a mokrý ručník i s těma slipama dám pod síťku co drží bágly a uschnou po pár km jízdy. A když na to není čas, no tak se holt jednou utřu vlhkým ručníkem.. !! Můžu se v případě potřeby uřít do trika, apod, v čem je problém.. ?
Nedivil bych se, kdyby za pár let tady nejmenovaná firma nabízela cestovní sušičku na prádlo... Opravdu tohle vlákno nechápu, příště se tu bude řešit voděodolný lesk na rty..
Za mě : zpátky ke kořenům...
Upravil bluesbery dne 01.06.2015 23:12
bluesbery napsal:
jsem jezdil na čundry jen s usárnou, jednou či dvěma dekama, flaškou rumu , kytarou... Za komančů jsem se bohužel dostal lokálkou maximálně na Šumavu, do Tater ( díky bohu za to), Balaton, nebo do Bulharska. Vybavení na cesty spočívalo ve zmíněných dekách, ešusu, dále kudla, pevný líh, pár dalších maličkostí a občas i stan. O spoustě věcí, které jsou dnes samozřejmostí, jsem si mohl tehdy nechat zdát .. karimatka, navigace, LED baterka, termoprádlo, jídlo v sáčku a prášku..atd... Pokud by byly tenkrát k dispozici, určitě bych je používal. Nebyly, tak jsem tísíckrát zmoknul, klepal kosu do rána, nachladil se, léčil se grogem nebo jen rumem, ráno se rozlámaný snažil postavit na zadní po noci strávené na kamenité zemi.. ale bylo to vše NÁDHERNÉ a hlavně - přežil jsem to bez následků a myslím si, že mě to i zocelilo.
........
Vítej v klubu dědků Usárnu mám ještě schovanou, celty taky. Uniká mě potřeba stanů i toho liháče Ale když to někdo chce a má tu potřebu, nechť to má. Jiná doba, jiné požadavky
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
TomasTT napsal:
To zní roznumně a je to pochopitelný
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
bluesbery napsal:
Dost mě překvapuje (vlastně po některých jiných tématech už ani moc ne) že se na ENDUROVÝM fóru řeší věci, které bych spíš čekal na fóru HD , něřku-li na stránkách absolventek dívčího gymnázia...
Osobně jsem si Géeso pořídil proto, abych se párkrát za rok vrátil do svých mladých let, kdy jsem jezdil na čundry jen s usárnou, jednou či dvěma dekama, flaškou rumu , kytarou... Za komančů jsem se bohužel dostal lokálkou maximálně na Šumavu, do Tater ( díky bohu za to), Balaton, nebo do Bulharska. Vybavení na cesty spočívalo ve zmíněných dekách, ešusu, dále kudla, pevný líh, pár dalších maličkostí a občas i stan. O spoustě věcí, které jsou dnes samozřejmostí, jsem si mohl tehdy nechat zdát .. karimatka, navigace, LED baterka, termoprádlo, jídlo v sáčku a prášku..atd... Pokud by byly tenkrát k dispozici, určitě bych je používal. Nebyly, tak jsem tísíckrát zmoknul, klepal kosu do rána, nachladil se, léčil se grogem nebo jen rumem, ráno se rozlámaný snažil postavit na zadní po noci strávené na kamenité zemi.. ale bylo to vše NÁDHERNÉ a hlavně - přežil jsem to bez následků a myslím si, že mě to i zocelilo.
Dneska se tak trochu snažím do těch dob vrátit, přitom také využít možnosti rychlého přesunu na Géesu téměř kamkoli a užít si podobnou romantiku.. Přiznávám, že pár těch "moderních " věciček sebou vozím a občas je i použiju, ale nerozhodí mě, ani nezkazí mi požitek z cesty, když propíchnu samonafuk.karimatku, nebo špatně funguje ta zasr. navigace :-), dokážu se osprchovat pod 2l petkou zavěšenou na stromě, slipy a ponožky si vyperu v potoce, a mokrý ručník i s těma slipama dám pod síťku co drží bágly a uschnou po pár km jízdy. A když na to není čas, no tak se holt jednou utřu vlhkým ručníkem.. !! Můžu se v případě potřeby uřít do trika, apod, v čem je problém.. ?
Nedivil bych se, kdyby za pár let tady nejmenovaná firma nabízela cestovní sušičku na prádlo... Opravdu tohle vlákno nechápu, příště se tu bude řešit voděodolný lesk na rty..
Jo máš pravdu, jenom že já toho chci vozit co nejméně a jsou věci které mi to usnadňují a takovej malej ručník vezu jen tak z dobrého pocitu, že o sebe na cestě budu pečovat i když vím, že se umeju asi dvakrát nebo třikrát a nechce se mi tahat jeden přes třetinu kufru. Holt to přináší dnešní tržní svět a vymýšlí se fůja pi..vin které musíme mít. Jinak dovedeš si představit dnešní uspěchanou (posr.nou)dobu bez mobilu.
PS: kdy se ukážeš
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
bluesbery napsal:
...
a policejni razie na nadrazi.
Jinak mam rucnik od fy Outwell 60x130, zbaleny 20x7 cm. Je taky trochu "lepivy", ale jinak . Co stal uz nevim. Kupoval jsem ho v Praze Letnanech na vystave stanu, ktera je kazdy rok http://www.vystav....
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
bluesbery: no každopádně na délku příspěvku v tomhle vlákně zatím vedeš
Co se týká ručníku (o tom je tohle vlákno) resp. dalšícho outdoor vybavení, tak před 30 lety a dneska je to trošku rozdíl. Už tehdy bohužel v cizině měli kvalitní vařiče, karimatky, stany atd. My jsme měli těžký látkový stany (první Gemmu jsem si kupoval někdy kolem roku 1995), vařiče ze kterých šlehaly plameny (Juwell z NDR) nebo doma vyrobené kopie Husch ke kterým nebyly kartuše atd. Nic proti těm dobám, spal jsem tenkrát 50-70 nocí v roce venku, spacák jsem míval doma ušitej péřák, karimatku mě propašovali příbuzní z nějakého outdoor obchoďáku v Mnichově protože tady se koupit nedala..
Dneska už nám jednak není 20 a druhak pokud vím, že můžu spát ve spacáku, který je malý, lehký a skladný, tak nemusím vláčet obří péřák, který nikdy pořádně nevyschne. Pokud jseš purista, tak nepochybně odmítáš sprchový gel (doma vařené mýdlo udělá stejnou službu), pastu na zuby (zuby se dají vyčistit kouskem jelenice a pískem) a oheň rozděláváš dřívky, protože zapalovač je moderní nesmysl.
Jinak outdoorové ručníky jsem viděl mezi horolezci hned na začátku devadesátých let a když jsem byl poprvé v Yosemitech v roce 1991, tak jsem si připadal jako ****, protože jsem prakticky neznal nic z vybavení, které tam VŠICHNI v kempu měli. Tím ale neříkám, že to nějak mění hodnotu zážitků, jen určité věci dělají cestování příjemnějším.