Čau, tak jsem si měnil žárovky a ejhle. Světlo (vnitřní parabola) vyskočilo asi z nějaké aretace a když sklápím dolů (štelovacím šroubem) tak se akorát zvětšuje vůle a nepřitahuje se dolů (tak furt svítím akorát na veverky). Umí to někdo dat dohromady na Moravě nebo poradit jak to naklapnout zpět? Moc místa tam není a mám strach že tam něco ulomím. A nebo nějaký nákres jak to přesně vypadá vevnitř. Už si připadám jak mega trubka co nezvládne ani výměnu žárovky -pomoc
Upravil Garmin dne 25.06.2015 22:07
To zvladnes i sam,jsou tam takove plastove kloubky a protikus kulicka,tak ji tam cvakni zpet,idealni je tocit a najit optimalni polohu pak to tam jde samo.Neohmatej odrazovou plochu na parabole!
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Garmin napsal:
Myslíš točit tím štelovacím šroubem a nějakým háčkem přitahovat tu parabolu proti těm kloubkům?
Tak nějak, pomůže očko z drátku, myslím jako protáhnout drátek pod kloubkem tak, aby se dal jednoduše vytáhnout. Tím nadzdvihnout ten kloubek a posadit na kuličku. Pak drátek vytáhnout. Chce to grif. Až to budeš dělat po třetí, ž to bude trvat jen 10 min
Upravil Massik dne 25.06.2015 22:43
Tak jsem se snažil a nějak to nejde. Na parabole je taková bílá kulička vypadá jako naříznutá do kříže (ta je napevno s parabolou) a proti ní se otáčením štelovacího šroubu vyjíždí takovej jakoby černej hříbek. Ten se má asi procpat dovnitř té bílé nařízlé kuličce "chápu to dobře? A to ať se snažím sebe víc tak ani boha. PS nemáte někdo nějaký obrázek jak to vypadá? Pak bych to třeba zvládl.Rozpůlenej motor poskládám a žárovku neumím vyměnit
Upravil Garmin dne 26.06.2015 00:34
musis najit idealni polohu a musis hybat i s druhym stranovym nastavovacem,fakt to neni zadne drano,tak jaks to popsal tak to chapes dobre.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Tak se podařila operace duhovky přes anální otvor
Přes veškerou snahu muselo světlo ven, pak vyklapnutí i druhého kloubu co šteluje směr doprava a doleva. Po pokusech s drátkem, naklapnutí přes vytaženou halogenku a podobně pokusy, nakonec krásně zafungoval ohnutý drát cca 90o (délka ohybu cca 3-4cm) a natlačení tímto drátem, přes otvor parkovacího světla (i když je nejmenší )na černý hříbek co právě štelovacím šroubem ovládá pohyb nahoru a dolu. Tak jupí a děkuji všem za pomoc. PS Asi to chce přidržovat parabolu při výměně halogenek a ne to tam cpat na sílu. (světlo už mělo opravdu kousíček k ráně krompáčem)
Upravil Garmin dne 26.06.2015 21:08
Tak jaem ještě něco řešil s Ein Kessel Buntes a ten našek krásný video. Kua to jsem měl vidět dřív. Tak použiji jeho nález a pro ostatní jako inspirace se může hodit. https://www.youtu...ygmYeB1dHc
kua 10 sec místo 2 dní
Upravil Garmin dne 27.06.2015 17:10