Ahoj všichni.Chci se zeptat na možná pro zasvěcené stupidní věc.Jsem totiž majitelem BMW jen krátce.
Jak poznám,že mi odchází ložisko v hrušce? Projeví se to nějakým specifickým zvukem,pocukáváním,zahříváním??? Vůle tam nějaká minimální je,ale to je prý na každým BMW.Díky za odpovědi a nesmějte se!
Myslíš v hrušce, nebo na unašečí (to co je defakto ložisko na kterém se točí kolo) unašeč- zvedneš chytíš kolo a zahýbeš- do 1mm na ráfku OK. V hrušce-spuštění Zadního náboje vytažení kardanu chycení tísícihranu a zakývání- toto je ale velmi nepřesné- většinou se to kontroluje při výměně toho hlavního na unašečí.
Tiez neviem kedy je spravny cas vymenit lozisko na unasaci. Volu na kolese mam uplne minimalnu, urcite do 1mm, no lozisko je celkom pocut, taktiez ked tocim kolesom na hlavnom stojane, v hruske trochu vibruje. Mam 99000km a urcite je povodne
při tomhle počtu najetých km a zvukovým efektu bych asi neváhal a všechny ložiska nechal vyměnit...teda pokud máš jistotu,že nebyly dělány. Životnost ložisek je prý cca 50000km, ale bude to spíš o tom jak a kde jezdíš.
Včera se mi stala zajímavá věc,možná v souvislosti z vysokou teplotou.Mám obuto Mitas e-10 a při jízdě po nerovné silnici při rychlosti cca 110-120, najednou rachot od zadního kola! Myslel jsem, že se mi rozlítnula hruška kardanu.Ubral jsem a přestalo to. Normálně se mi seknul ten malej plastovej origo blatníček o drapák a drnčel o špunty...neskutečnej rachot! Snad bych to ani nezjistil čím to bylo,nemít brutálně zasranou motorku a na místě,kde blatník drnčel byl krásně přeleštěn). Okamžitě šel z motorky!
na realoem som v katalogu nasiel cislo loziska 10x32x17 len mam problem ich zohnat inde ako bmw. Tam budu za nekrestansku cenu urcite. NEvie c isa daju obiednat niekde inde ako bmw?
copo přiložený následující obrázek:
[155.15Kb]
Upravil copo dne 11.07.2015 21:46
copo@centrum.sk
Origo 79,-dolar (cca69,-é) a toto je za 50,-é v podstate tiež origo ale z ineho zdroja! http://www.dswael...7x32x10mm-
Upravil JRM66 dne 11.07.2015 22:13
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
copo napsal:
na realoem som v katalogu nasiel cislo loziska 10x32x17 len mam problem ich zohnat inde ako bmw. Tam budu za nekrestansku cenu urcite. NEvie c isa daju obiednat niekde inde ako bmw?
Tak tyhle jehličkový jsem měnil a origo mě jedno stálo k 1500kč. Nikde jsem zatím nedohledal levnější. Ale čekají mne i ty vepředu kuželíkový a ty dělá skf a vychází kolem 300kč jedno. Kudpodivu jsem ale získal kontakt přes příbuzného, který má kamaráda přímo u skf či zkl , tak vyzjistím co se dá. Někdy holt BMW si své díly drží a nikde se nedá koupit to samé za menší peníz. A pro prdel, na těch jehličkovejch jsem měl nápis: CZECH. A ty jehličkový jsem objednával přímo u Inveltu.
Upravil Janek 008 dne 14.07.2015 14:55