Zdravím všechny Mám problém s ABS u F650 GS... nejprve přesta přestalo jít ABS na předním kole a potom i na zadním kole... byl utržený vypínač, ten jsem opravil a pro jistotu i prostříkl sprejem na kontakty, ale kontrolka stále svítí že je nějaký problém a ABS nefunguje... sanžil jsem se projít kabely i čidla (ta jsem očistil), ale žádné poškození jsem nenašel a vzdálenost čidel od počítacích kroužkú je také správná... nemáte někdo nějaký tip, nebo zkušenost na co bych se měl zaměřit?
Jestli to třeba není v jednotce, ale to už by bylo asi na servis...
Budu vděčný za jakoukoli radu... Díky
To jsem tady někde právě četl (možná to byl zrovna tvůj příspěvek), tak jsem zkoušel připojit úplně novou baterku z Bandita 650, ale pořád stejné ( svítí kontrolka ABS jako že je někde problém a ABS je neaktivní )... zkusím ještě jinou, ale baterku bych asi vyloučil. Jinak moje F 650 GS je rv. 2001
I tak dik za radu, každá rada dobrá. :-)
skús skontrolovať či nemáš predretú izoláciu káblov. mne sa od zohriateho zadného brzdiča prepálila izolácia a vyskratovalo sa mi to a pretalo to fungovať. Tá ABS riadiaca jednotka je dosť stupidná a jednoduchá, tá sa tak ľahko nepokazí. Premeraj či ti fungujú snímače a ak áno tak elektrické vedenie k jednotke aj voči kostre.
občas bejvá poškozená izolace na vodiči od konektoru do svazku jak se to tam povaluje pod světlem. opravdu pečlivě to chce projít všechny vodiče a kontakty.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ja sem mal to iste, vsetko sem porozebiral, nastrikal, premeral a nic. tak sem s tym rok jezdil. Nakonec sem nasel zavadu na kabliku na prednom cidle. Bol poskodeny zo strany ktora bola stranou tesne k prednej vidlici a lahko sa to prehliadlo.
Ak ti ukazuje chybu ABS a funguje tachometer tak zadne cidlo je ok. Chyba bude asi v prednom