No tak to bude super,idelani by bylo,kdyby firmware vydali i pro svoje starsi stroje typu 276/278 nebo i 60CSx,to jsou opravdu stroje do nepohody,ale spis budou podporovat novinky myslim
Aktualne 1250 GSA HP
Taky jde o to, jaké rastrové mapy s jakou kalibrací by tam šly dát. Osobně jsem trochu skeptickej k tomu, že bych jen vzal své připravené mapy pro Oziho a šoupnul je na kartu..
Musíme se holt nechat překvapit. Už tak je to ale velmi dobrá zpráva.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Ehm, když já tam ale psal o Nuvi 550, která má podporu stínování. Zumo je o moc rychlejší ale nemá shader a podle mě proto v tom rastrový mapy nepůjdou.
276, 278 a 60 - rozhodně to nevidím reálně, už proto že mají displeje s pevnou sadou barev, neumí to zobrazit vůbec ani fotku!
Nikdo netuší, jak to s těma mapama bude a už vůbec ne s mapama pro Ozi nebo TTQV apod. Je možné, že to bude v nějakém wrapperu, který amatérsky nevyrobíme. Nikdo neví ale už je to na dobré cestě, to každopádně...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
bluesbery: po týdnu používání GPS ti to bude jasný
Pokud o "překlad":
... já psal o satelitní navigaci výrobce Garmin model Nuvi typ 550. Ten navigační přístroj (zařízení co umí ukázat tvojí polohu na mapě a pomáhá najít nejkratší nebo nejrychlejší cestu odněkud někam) má totiž zobrazovací jednotku, která ukazuje hory a terénní nerovnosti plasticky a v barvách jako kdyby to byla televize. Ty starší modely (čísla znamenají označení výrobce) neumí zobrazit všechny barvy (je to jakoby kreslily mapu jen s využitím třeba 12ti pastelek a neuměly barvy smíchat). Nikdo netuší, jak to bude s podporou jiných digitálních map v takzvaném rastrovém formátu - to znamená že se vezme papírová tištěná mapa, ofotí a pomocí řady jasně daných míst na té mapě se porovná s pozicemi těch míst podle souřadnic satelitního navigačního systému a celá ta mapa se takříkajíc pomačká, aby ty body na sebe pasovaly. Tomu se říká kalibrace. Takhle kalibrované mapy jsou v několika různých verzích - podle toho, v jakém navigačním programu (říká se tomu také software) se používají - například program OZI nebo jiný program jiného výrobce nazvaný Touratech Quo Vadis (TTQV). Je ale možné, že ty rastrové mapy pro Garmin (to je označení výrobce navigací) budou ještě navíc "zabalené" do nějakého formátu, který se pomocí běžně dostupných prostředků nedá vytvořit. Něco jako když vezmeš pět fotek v počítači a pomocí nějakého programu z nich vytvoříš archivní soubor, který má menší velikost. Pokude není k dispozici správný program, nikdy ten správný výsledek nevytvoříš... ))