Ahoj,
řeším benzíňák a do finálního výběru se mi dostali tyhle dva..
Máte zkušenosti? Pomůže i zdánlivá blbost...
DÍKY!!!
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Zkušenosti s vařiči PRIMUS OMNIFUEL a MSR DRAGONFLY
Přidané 12.06.2016 09:43
Noel...
Zdary.
Za mne osobně rozhodně PRIMUS OmniFuel II.
Tedy pokud pro tebe není rozhodující cena.....
Prostě mi tak nějak sedí. Možná jsou lepší ale tohle se mi zamlouvá.
Dej pozor na to NA CO ho budeš používat. Připlatit si nějakou kačku za dražší kousek a mít tím Benziňák na kterej můžeš napojit i normální plynovou kartuši není vůbec špatný !!
Ale pokud ho vytáhneš 2x do roka a jen ob rok ho použiješ, tak skoč do globusu pro plyňák za 459,- a bude suprovej.
Primus jsem měl možnost pořádně otestovat a osahat si ho. MSR jsem jen párkrát u někoho viděl. Na obsluhu mi přišli vcelku stejné. A regulaci plamene mají všechny benziňáky mizernou -)))
Značka OPTIMUS také není zlá! Ba právě naopak -)))
Přidané 12.06.2016 12:14
[quote]WanChuan napsal:
Noel...
Zdary.
Za mne osobně rozhodně PRIMUS OmniFuel II.
No máš pravdu že u Primusu je možnost i plynu...což se vždycky hodí.
Do teď jsem používal VAR ale přiznám se že už mě sere furt honit kartuše a navíc jsem před pár dny udělal i nepříjemnou zkušenost kdy jsem koupil Primus šroubovací kartuši a ejhle s Varem se to moc nekamarádilo. Nehledě na stále lezoucí cenu kartuší.Další co mě nebaví je tragická dostupnost těsnění do VARU... na webu všude... v mém okolí v krámu nikde...
Takže proto ve mě uzrálo přesvědčení na benzíňák.
Je fakt, že cena není nejmenší nicméně jsem již poučen a levný věci nekupuju... takovej pracháč nejsem. Navíc u věcí na které se potřebuju 100% spolehnout daleko od domova a ne se nervit kvůli ušetřené tisícovce. Minulý týden jsem u kamaráda viděl v akci Pinguin Pyro... při roztápění moc nehořel...nakonec vyměnil trysku a celkem ok. trochu větru a vařič zdechl..musel počkat až vystydne jinak znovu nešel zapálit... no z mého pohledu peklo ale stál dvojku....po této demostraci si raději pár tisícovek přidám a s klidem si užiju i to ohřívaní vody
Díky za rady ..... pomohly!
Upravil DanielS dne 02.08.2016 16:06
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Přidané 12.06.2016 12:44
Mám už mnoho let klasickej campingaz na bombicku, ve větru, dešti vždy v pohodě a dlouho vydrží. Benzinak jsem taky uvažoval, ale to bych musel jet někam na měsíc pod stan, protože jinak to nemá cenu.
Přidané 12.06.2016 13:22
Cau resil jsem to ted nejakej mesic a ferrari mezi benzinaky je Japonsky Soto Muka. Problem je ze u nas se z nepochpitelneho duvodu prestal prodavat a prodavaji uz se jen lahve. Jde jeste sehnat v Touratechu. Ja ho nakonec koupil pres ebay. A dival jsem se ze se da koupit i na aliexpressu v anglii 130liber. Jinak je to opravdu luxus bez predehrivani atd, proste japonska kvalita.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Přidané 12.06.2016 14:51
schrek napsal:
Cau resil jsem to ted nejakej mesic a ferrari mezi benzinaky je Japonsky Soto Muka. Problem je ze u nas se z nepochpitelneho duvodu prestal prodavat a prodavaji uz se jen lahve. Jde jeste sehnat v Touratechu. Ja ho nakonec koupil pres ebay. A dival jsem se ze se da koupit i na aliexpressu v anglii 130liber. Jinak je to opravdu luxus bez predehrivani atd, proste japonska kvalita.
mame tohle a bozi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 12.06.2016 16:43
schrek napsal:
To Schrek:
I na Soto jsem koukal ale přiznám že se bojím toho jak moc je jemný co do součástek, pak skutečnost, že má i jinný lahve (průměr hrdla)... je fakt, že skutečnost bez předehřevu je sakra lákavá.
Mimochodem fakt to funguje?
Přidané 13.06.2016 14:23
noel: jestli jezdíš do Prahy, tak se stav a ukážu ti jak to funguje. Měl jsem léta MSR Whisperlite, potom asi dva roky Primus a teď třetí sezónu Soto a je to nejlepší, co můžeš pořídit. To, že je nádobí bez sazí, nikde nic nečoudí a má to super výkon, na to si zvykneš fakt rychle. Flaška má jiný závit což je pravda ale je mi to úplně jedno, protože mám jednu flašku a nikdy jsem nepotřeboval půjčovat si jí od někoho jiného. Takže v tom nevidím problém.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 13.06.2016 20:50
Tak co mame udelat proto te zakousnout , ne sranda, ale opravdu si na ten konfort hodne rychle zvyknes, navic benzin vozis porad sebou v nadrzi, navic existuji tri druhy flasek podle objemu 280/480/720 ml naplne ta nejvetsi vydrzi fakticky dlouho
ma to jednu nevyhodu, skoda ze neni nejaka redukce, aby se pridelala i benzinova lampa na sviceni
Upravil schrek dne 13.06.2016 20:51
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Přidané 13.07.2016 07:36
schrek napsal:
Tak co mame udelat proto te zakousnout , ne sranda, ale opravdu si na ten konfort hodne rychle zvyknes, navic benzin vozis porad sebou v nadrzi, navic existuji tri druhy flasek podle objemu 280/480/720 ml naplne ta nejvetsi vydrzi fakticky dlouho
ma to jednu nevyhodu, skoda ze neni nejaka redukce, aby se pridelala i benzinova lampa na sviceni
Tak vcera jsem objednal SOTO Muka spolecne s 720ml lahvi...
Klukum diky za objektivni zkusenosti a ochotu se o ne podelit.
Kluci jeste jednou dik!
Přidané 13.07.2016 10:44
mi5 napsal:.... Benzinak jsem taky uvažoval, ale to bych musel jet někam na měsíc pod stan, protože jinak to nemá cenu.
...to je samozřejmě nesmysl....
Třeba pokud na místo letíš letadlem, plynový vařič nepřipadá v úvahu...
To že vlastní vařicí plocha není nad plynovou lahví je také plus, stabilní podklad není všude k dispozici.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Přidané 14.07.2016 06:56
Vjetrnik napsal:
mi5 napsal:.... Benzinak jsem taky uvažoval, ale to bych musel jet někam na měsíc pod stan, protože jinak to nemá cenu.
...to je samozřejmě nesmysl....
Třeba pokud na místo letíš letadlem, plynový vařič nepřipadá v úvahu...
To že vlastní vařicí plocha není nad plynovou lahví je také plus, stabilní podklad není všude k dispozici.
Já třeba s plynakama mám jen dobré zkušenosti. Vydrží dlouho, je to kompaktní a tolik to není aromatické jako benzinak. Ale je to jen názor můj. Pokud bych jel někam na 3 neděle a dyl, tak benzinak si vezmu rád.