Ahoj. Prosím Vás o radu. Loni mi začala zlobit převodovka. Nahoru všechny kvalty bez problému. Ale dolu !pouze! z 6ky na 5ku to často vubec nešlo. Až třeba na 4.,5.pokus.
Po zjištění, že řadící válec je úplně vymletej jsem objednal jinej. Číslo dílu sedí, ale jsou tam drobný rozdíly. Ty mě vykolejily. Samozřejmě můžu zkusit namontovat a protočit převodovku. Nejdřív se zkusím zeptat zkušenějších. Díky za odpovědi.
TCizek přiložený následující obrázek:
Zdarec,
teď mám zrovna doma dvě rozdělaný převodovky z 1150 gs a v obou byl buben podobný tomu novému nalevo. Podle stop po obrábění uvnitř drážek na původním bubnu to vypadá, že není vymletej, ale už tak byl vyrobený.
Ten rozdíl v prostřední drážce právě odpovídá přechodu z 5 na 6 a drážka na novém válci vypadá tak jak jsem měl možnost zatím vidět v převodovkách.
Věřil bych spíše tomu novému, nikdy nevíš kdo se v tom vrtal před tebou.
Je to 100% po fréze z výroby.Vymačkaný jsou důlky v místě zařazený rychlosti. Asi tak 2mm. To by bylo něco, kdyby ta vidlička dokázala vyrejt takovej žlab. To by asi bylo i na jízdě znát. Zejtra to tam nastrkám a uvidí se. Ten starej válec jsem nikde jinde neviděl. Nj, Aj fora nic. Všude jen ten nalevo.
Ahoj.
Já jsem teď měnil vstupní hřídel na R1100S, kde je vnitřek převodovky stejný. Rok výroby 02/2000. A mám tam naopak válec odpovídající tomu tvému původnímu.
Viděl jsem jinou převodovku z roku 1999 a tam byl ten samý válec.
Podle www.realoem.com proběhly počátkem roku 2000 nějaké zpětně záměnné modifikace, tak bych to viděl na rozdíl mezi původním a modifikovaným válcem.
Beemer7 přiložený následující obrázek:
TCizek napsal:
Tyjo super webovka. Tzn že 1998-2000 byly ty co mám já a Beemer7. Píšou, že je to nahraditelný tim 232.....172. Neni co řešit.
Díky moc za radu.