Ahoj, já jsem po vyčerpávajícím studiu všech možných diskuzních fór v řečech, kterým trochu rozumím, zvolil kombinaci velkého plexi Givi a bočních wingletů z Adventure.
Winglety ještě nemám, ale samotné plexi přineslo daleko větší ticho a míň turbulencí při cestování po dálnici. Ještě spokojenější je spolujezdkyně, ale až poté, co jsme našli správnou polohu - v těch nižších jí to mlátilo hlavou tak, že jí nekontrolovatelně cvakaly zuby.
Já měřím 1,79 m, přítelkyně 1,68 m. Používáme třetí až pátou polohu odspoda.
A ještě jedna věc: pokud jezdíš nebo hodláš jezdit v náročnějším terénu, je tohle velké plexi úplně naprd, protože když spadneš, narazíš na jeho horní hranu buď přilbou, nebo v horším případě krkem. Mě tohle netrápí. Jsem poklidný turista a dokonce mám i litý kola, i když vím, že bych se za to měl stydět:-)
Jestli jsi dost vysoký, možná by stačilo nastavit standardní plexi do nejnižší polohy a koupit co nejkvalitnější přilbu. Hodně lidí označuje tohle řešení za vůbec nejpříjemnější možnost, protože máš hlavu v čistém, neturbulentním proudu vzduchu. Já jsem na to moc krátký, strašně mi to pak rvalo za bradu.
Mam standartni plexi 1150 na stredni poloze a merim 190cm.Jezdim bud v motokrosove helme nebo ve vyklapecce a nemam problem.Asi jste trosku rozmlsani!!!A pred tim jsem mel Afriku s turist plexi.Jezdete a nepremeslejte o detajlech kurna!!Budte radi za to co mate.
Zdarec Jenca!V Bystrcu bevam uz 25 jaru,ale toho urco neznam.Dyztak dej kontakt nebo ho natahni sem na stranky.Vidavam tady vobcas naky to Bawo,ale nezname se.Tak nas spoj at muzem pokecat.
Fanosu, ono to bylo asi tak, že tam tu motku parkoval někde myslím na Wainerově náměstí? má tam z nějaký bejvalý prodejny (vypadá to jako Jednota z dob nedávno minulých) udělanej nějakej obchod či co a občas to tam parkoval. Ale už neparkuje, páč jsem to od něj koupil
Když jedu, tak jedu.