Začalo mi "foukat" u spojení kolene a koncovky na dvoutaktu. Ve spoji jsou dva "O" kroužky + bylo to napatlané nějakou bílou vazelínou která po pár motohodinách začala prskat ven.
Čím to utěsnit? Vím že jsou nějaké tmely a pasty na utěsnění ale hledám něco spolehlivého .... co používáte? Díky
namork1 přiložený následující obrázek:
zrovna to řeším u svojí motorky. Prolezl sem pár fór, koukal na net. nakonec jsem v autoshopu koupil sadu na opravu výfuku. taková skelná vláknina + nějaká pasta. tím obtáhnu svod a na to nasadím výfuk a uvidím. Případně by ti ještě mohl pomoci kamnářský tmel. Ten je na vysoké teploty, ale za jak dlouhou dobu vypraská, případně aby ti to nevyfouklo to nevím.
Reálnou zkušenost zatím nemám, teprve včera jsou to koupil
Spoj jsem zkusil napatlat pastou na pružné spoje výfukových dílů, něco podobného jako Loctite co radil GSPETR. Po pár minutách pasta ztuhne a vypadá jako žvýkačka. Po zkušebním startu zatím drží, na větší testování není počasí Díky za rady
namork1 přiložený následující obrázek:
Michale uvidím ... věřím že tahle už držet bude. Původně to bylo namazané opravdu nějakou snad obyč vazelínou kterou mám namazaný i čep stojanu atd.... Ta tam nemohla nikdy vydržet
PavelDR napsal:
Měl jsi tam dát ještě nové "O" kroužky.Jinak dle fotky máš tu Betku asi úplně novou,ne???????
Pavle no právě jsem si říkal že ty "o" kroužky musejí být ještě ok když mají najeto jen cca 4mth tak jsem je tam nechal. Jestli to znova foukne tak koupím silnější a znova to zalepím
Právě,že si myslím,že by to mělo těsnit i bez lepení.Ta vazelina je vysokoteplotní a je tam jen aby to šlo líp nasadit.Nechytil jsi nějakou boční ránu,že by ti neseděl tlumič v ose s potrubím?
.
nene zatím je ještě pořád nepadená ale už jsem měl párkrát namále Myslel jsem že je tam ta vazelína fakt na dotěsnění protože jí tam bylo opravdu dost, ne jen mázlé kroužky kvůli montáži Co si pamatuju tak Jawa má výfuky taky na "o" kroužky a proto z ní pořád něco teče. Nevím jak je to řešený u nových dvoutaktů .... možná se ty "o" kroužky musejí často měnit ale každé 4Mth by bylo fakt moc