Tomáš se k tomu určitě vyjádří , jeho kolegové z France TT napsaly , že nedostali zaplaceny OEM doplňky motocyklů nejmenovanych značek ( nejedná se o výrobce z Německa , Rakouska ani z Itálie ) . Teď to řeší a hledají východisko . Snad nám Tomáš , jak bude vědět víc info, dá vědět co se děje . Držím palce ať to ustojí .
No vždyť to Tomaš pořád říkal, že ty výrobky jsou levný.. tak ted se to ukázalo, měly to prodávat dráž.. :-D
Však on to třeba někdo koupí, investor se najde a pofrčí to dál.
A třeba se i zamyslí nad obchodním modelem, že pokud už dělám i takové věci jako boty, helmy... tak pro jeden stát mít jednu prodejnu ..
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Asi bych lhal, kdybych napsal, že mě to překvapilo.
Touratech ag už pár let není to, co jsem poznal v roce 2004, kdy ve firmě pracovalo 30 lidí, většinou fanoušků ježdění na moto. Produktů bylo pár, všichni lidi makali jak šrouby a Herbert a Jochen byli schopni si všechno ohlídat. Ta doba se radikálně změnila. Přišla R1200GS a OEM výroba pro BMW a další firmy. Skoro celá výroba pak mimochodem nemakala skoro půl roku na ničem jiném. Továrna se rapidně rozšiřovala, přistavovalo se, kupovaly se opravdu drahé stroje, hledali se noví dělníci. To byl mimochodem taky kámen úrazu, neb v této oblasti je to podobné, jako hledat kvalitní zámečníky někde na Kvildě.
Akvizice do firem jako Ortlieb, Kahedo atd jistě také nebyly levné.
Smlouva na dodávku dalších OEM dílů tentokráte pro Ducati, opět znamenala i přes rozšiřování výroby, že dodávky vlastních dílů, kterých je, jak každý vidí na katalogu, čím dál více, vázly.
Vyřešit to měly opět investice do rozšíření výroby a stavba nové skladové haly. Bohužel se stavba a dovybavení haly protahovalo a protahuje. Dělníků je stále nedostatek. Ale úvěr se neptá, zda je problém s elektrickou přípojkou, kterou někdo podcenil.
Ochrana před věřiteli neznamená krach společnosti, je to jen jistá platební neschopnost (takový vztyčený prst).
Každopádně tím Touratech získal čas na provedení určitých změn.
Osobně očekávám
ukončení výroby a prodeje ztrátových nebo nízko výnosových produktů,
omezení závodní činnosti,
snížení marží importérům (minimálně dočasné)
zrušení manažerských a marketinkových pozic, kterých za ta leta přibylo víc než je zdrávo a produktivita jejich práce je dost mizerná, což se ale nesmí kritizovat...
omezení různých testování a focení, což jinými slovy znamenalo, že se jede půlka managementu projíždět na týden do Španělska,
zrušení sociálních výhod zaměstnanců, rozuměj skoro 1,5 měsíce placené dovolené a další čerpání přesčasů v sezoně je prostě dost
hlavně si ale myslím, že přijde jeden, možná několik investorů(akcionářů) a Touratech tuto situaci hravě překoná. Ani bych se nedivil, kdyby to byl někdo z řad importérů do jednotlivých zemí.
Bylo mi smutno, když jsem viděl video celkem zdrchaného Herberta.
Upravil milan enduroskola dne 14.08.2017 19:12
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
pardál - pokud výroba nestíhá a všechno co se vyrobí se prodá, nemá smysl hledat další prodejce
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Ja jsem nemluvil o doplňcích ale o výbavě jezdce.. To si nechávají prece delat.. Ale jestli vsechno prodají a většinou ještě dráž nez vyrobce tak je chyba v tom jak píšeš.. Ale i ja si myslim ze to pofrčí dál..
Psal jsem sem hlavně proto že na mě Tom většinou reaguje slohovkou, ale asi je na dovče. Jinak je mi to celkem putna co bude s TT
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Tak me to uplne jedno neni, neb mam k tt ag stale v žilách vrely vztah a i kdyz se mi urcite veci moc nelibi, tak jsem stale fanouskem vetsiny jejich produktu.
milan enduroskola napsal:
zrušení manažerských a marketinkových pozic, kterých za ta leta přibylo víc než je zdrávo a produktivita jejich práce je dost mizerná, což se ale nesmí kritizovat...
marketaci jsou vetsinou hrozna sebranka s diskutabilnim pomerem cena/vykon. Jen par jich je dobrejch. Vetsinou je poznas tak, ze maji vlastni biz.
Jeste horsi, nez dealeri s teplou vodou a tlumicema.. (a to je co rict
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ale no tááák. Venku je hezky, nepřehřejvejte to i tady. Silná slova si nechte z vočí do vočí. To je potom větší pr del.
Já věřím, že Tomáše to nepoloží a u Viktora si taky nakoupím rád.
A každá firma prochází nějakým vývojem. Z počátečního nadšení může být nadnárodní kolos a nebo taky větev a lano pro původní zakladatele a nadšence.
Jak je psáno u obrázků Švejka: To chce klid.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz