Ahoj potřeboval bych poradit s gumou na muj Tank 1150GS. Chci se zeptat jaký špalky jezdíte?Nechci řešit jestli je po dešti a podobný prkotiny, chci si to ježdění mimo silnici užít a nevadí mi malej nájezd. Taky se chci zeptat jestli Mitas C02 se dělá širší než 130 a pokud ne dá se narvat na zadek C2 ten rozměr 130/80/17? Neni to moc úzký na ten ráfek? Pokud to tam narvu asi to bude chtít duši co? Na předku mám TKC80 ( nic moc ) zatím než to překopu na 21 kolo. Budu rád za každou radu.
luft napsal:
Ahoj potřeboval bych poradit s gumou na muj Tank 1150GS. Chci se zeptat jaký špalky jezdíte?Nechci řešit jestli je po dešti a podobný prkotiny, chci si to ježdění mimo silnici užít a nevadí mi malej nájezd. Taky se chci zeptat jestli Mitas C02 se dělá širší než 130 a pokud ne dá se narvat na zadek C2 ten rozměr 130/80/17? Neni to moc úzký na ten ráfek? Pokud to tam narvu asi to bude chtít duši co? Na předku mám TKC80 ( nic moc ) zatím než to překopu na 21 kolo. Budu rád za každou radu.
C02 se širší nedělá. Pak už pouze E-09 což si myslím, že pro účel 1150 plně dostačuje. Na vše ostatní si pořiď lehčí stroj
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
E09 a E10 jsou nepoužitelný. To jsou gumy sice se špalkama ,ale tak na silnici a když je ti nepříjemný, že máš cestovní enduro na silničních gumách tak nasadíš tyhle gumy. Jsou tak tvrdý, že mimo silnici nefungujou ( za mokra, stačí i rosa na trávě ) Ano C02 se doopravdy širší nedělá. jen jsem se tady dočetl, že to tam kluci dávali, že sice byla rozžená, ale prej to fungovalo. Ovšem to byly tři roky starý příspěvky. TKC 80 je fakt nepožitelná stačí lehce mokrá polňačka a bahno to je jak píše Vorel.
TO Joe : to s tou lehčí mašinou slýchám furt. Je to marný, když mě to právě na Tanku baví ( Tank-GS 1150 ).
TO Bohumil : ano v roce 2014 co jsem tady dohledal.
Širší verze C02 je Mefo Stonemaster. Dělá se v šíři 140. Dáš duši a jezdíš. Za sebe jsem s ní spokojenej. Ideální a asi nejlepší možná kombinace s tou přední jednadvacítkou..
per aspera ad astra
Ve 150 moc vyber neni, proste risknu UK s TKC80. Krom E-09 pak je jeste Michelin Anakee Wild nebo u nas exoticka Kenda K784 Big Block. Shinko 805 na mekkej teren neni moc dobra, ackoliv je to jinak skvela guma.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
To Kubas : o tom jsme si psali. Tak ji tam mám, teda mekanik mi ji tam nandá. Risknu to bez zápisu do TP zatím. Jsem na stonemaster zvědavej. No a ted du hledat co narvu zatim na tu přední 19tku. Zatim to nechám na TKC80 a uvidim jak se to bude chovat. Teda spíš jak se na tom Tanku budu chovat já No předek chci dát užší zatim než bude ta 21. Někde tady bylo téma o gumách z roku 2014 tak se kouknu myslim, že se tam psalo co nazout na tu 19tku.
luft napsal:
Tak sem to vyštrachal na předek dávaj Dunlop Geomax mx 71 v rozměru 100/90/19
Krásný zážitek z jízdy. Hlavně na silnici, v off dobré.
No asi to bude mazec na silnici co, když to na ni neni schválený?
Hlavně "suprové" jízdné vlastnosti motokrosové zadní na předku GS. Nejde se s tím vejít do zatáčky
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží