Pouzivate nekdo pneumatiky Michelin Anakee? Pisou, ze jsou vhodne zvlaste pro velka cestovni endura. Mam uz druhou sadu a jsem hodne spokojenej majitel. Samozrejme ne v bmw offroadu.
Přemejšlel jsem o nich, určitě vhodnější než sériové bridgestony, ale nakonec jsem objednal Conti TKC a uvidím ....
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
tondad napsal:
Pouzivate nekdo pneumatiky Michelin Anakee? Pisou, ze jsou vhodne zvlaste pro velka cestovni endura. Mam uz druhou sadu a jsem hodne spokojenej majitel. Samozrejme ne v bmw offroadu.
v mem "terenu" -- mesto, dalnice, okresky, obcas polnacka... casto v mokru zatim OK.
Ale nemuzu porovnavat.
Zas tak moc lidi ale nepouziva tady...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já na nich koupil svoje BMW a drželi dobře, jenže ubejvali před očima. Mají malou výdrž a velkou cenu. No a na výlety mimo silnici taky nejsou, takže jsem je víckrát nezkoušel.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
tondad napsal:
Já na nich vloni najel na 1150GSA více jak 10 tis km, za toho dobrých 3 tisíce offroad (2x Rumunsko, Černá Hora, Albánie, Makedonie, Bulharsko,...)
Podle mne je to nejlepší pneu na mokrý asfalt. Na suchém asfaltu je to bez diskuze rovněž super. Já s tím jezdil i téměř veškeré offroady, ale to už vyžaduje i trochu odvahy. I v těch nejnáročnějších offroadech neexistovalo nic, co bych na tom nevyjel a kolegové na špuntech ano. Nesmí být ale bahno!
Vynikající přilnavost na mokru je vykoupena měkkčí směsí než má třaba Tourance a proto nájezd km je tak o třetinu nižší. Ale tě 10 tisíc je bez problémů. Nebýt ježdění těžkých offroadů s naloženou motorkou, tak by mi vydržely tak o cca 5 tis km více.
Pro turistické ježdění převážně po asfaltu jsou proto dvě velmi dobré varianty ve zhruba stejné cenové úrovni:
Anakee: měkčí směs - lepší na mokru a nižší životnost
Tourance: tvrdší směs - horší na mokru a vyšší živostnost
Pokud ale chceš jezdit více terén, tak to je pak již jiných volbách.
Pro turistické ježdění převážně po asfaltu jsou proto dvě velmi dobré varianty ve zhruba stejné cenové úrovni:
Anakee: měkčí směs - lepší na mokru a nižší životnost
Tourance: tvrdší směs - horší na mokru a vyšší živostnost
Pokud ale chceš jezdit více terén, tak to je pak již jiných volbách.
...no nevím, já měl Anakee a vydrželi cca 14000 (na zadku do hladka ), letos jsem obul Tourance a subjektivně se mi zdají být na mokru lepší
prezi napsal:
..no nevím, já měl Anakee a vydrželi cca 14000 (na zadku do hladka ), letos jsem obul Tourance a subjektivně se mi zdají být na mokru lepší
mam Anakee pres 15 tisic km a jeste tak max 1000 vydrzej...
s tema Touranckama a mokrem jsi mne trochu prekvapil, vetsina lidi tvrdi opak (hlavne u predni...)
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pánové, 17000 km předek i zadek převážně naložený a ve dou, i těžší offroad, písek, šotolina a kamení, velmi dobrá guma!!!
Upravil batman dne 15.03.2009 22:43