Samonafukovacka i spacak se maji skladovat rozbalene. U dobrych prodejcu jsou i tak vystavene. Ma to svuj duvod. Samozrejme to prezijou i zabalene, ale hur se bude sama nafukovat a spacak ma mensi zivotnost pri skladovani v kompresnim obalu. Tak mi to bylo pri koupi vysvetleno
Aktualne 1250 GSA HP
Já myslím, že je to jako zazimovat motocykl. Někdo to dělá a vydrží mu 10let a jinej ne a má ho přes 20let a funguje. Asi lepší skladovat rozbalené (taky tak dělám) ale ve výsledku životnost je hlavně ve stylu používání a ne skladování.
Vlákna spacáku nerozlámeš tím, že ho necháš zabalenej. Asi lepší ho neskladovat zakompresovanej kvůli vlhkosti, ale volně v pytli nevadí. Karimatka se lépe samonafukuje, když je skladována rozbalená, ale ty dva vdechy asi nejsou rozhodující v tom, že bys večer stihl o pivko méně.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Samonafukovacky jsem taky skladoval vzdy rozbalene. Byly drahe a tak jsem je opecovaval jako oko v hlave. Jednu mi proskrabnul pes. Dalsi se mi prodrela o stenu kufru. To jsem dokazal zalepit. Pak mi zacala utikat na x mistech pres plast. Proste se opotrebovala.
Uz mam 3 nebo 4tou a na skladovani rozbalene uz dlabu.
Pája