Zdravím, řeším nabalení věcí na motorku na dovolenou a narazil jsem na toto. Jsou od Lojza a dají se připnout k tankvaku, který už mám. Máte s tím nějaký zkušenosti, negativa apod.?
http://www.motorkar.net/moto-tankruksaky-lojzo-kategorie-238150.0.html
jawaha přiložený následující obrázek:
mam trosku jinou sadu (na F650GS). Vyhoda je ta, ze nezvysujes teziste a posouvas ho trochu dopredu oproti ulozeni vzadu. Pri jizde ve dvou je to myslim rozumne. Dalsi vyhoda je, ze to vezme nejaky ten dest, ale nepromok je porad nejlepsi protivodni ochrana.
A ted nevyhody - je to primo v miste dopadu motorky na bok (pravda, u boxeru mozna uplne ne), takze je treba na to pamatovat a davat tam veci, kterym to nebude vadit, ktere nelze rozmacknout. A kdyz padnes v rychlosti (mne se to povedlo v cca 30km/h na lesni ceste), tak se muzou polamat prezky a potrhat uchyceni.
Pro cesty ve dvou po asfaltu je to myslim hodne dobra vec a mne ani nezvedala spotrebu.
Ty skosený byly asi ty původní, je to asi 10 let stará věc. VP45, oblíbená záležitost mezi cestovateli. Na adventure s 30l nádrží nebo dokonce na 41l nádrž jsou lepší, protože ta základna je mnohem širší a tašky jsou pak opravdu naboku a ne zmáčklé do vinglu.
Celkově s taknkbagem to má 45l, proto název VP45. Do slídy se fakt dá složit mapa, do kulatého mapníku to jde dost blbě. Ale je to věc názoru, je fakt, že jsou asi dražší (je to za tuším 5 tis komplet). Pokud do bočních tašek dáváš to, co se tam dát má - pití, chleba, pantofle, nepromok... tak to není žádná tragédie ani při pádu do kamení. Asi bych tam nedával foťák a něco zásadního na cestu.
....tiež mam zalusk na tie bočne tašky s tankvakom,pri jazde vo dvojke je každa brašna dobra......čakal som že na motocyklovej vystave v Prahe budu nejake zlavy tak som tam poslal kamarada nech mi to kupi a ono prd veliky žiadnu zlavu oproti cennikovej dat nechceli .....tak skusim teraz v sobotu v Blave na vystave či niečo podobne nebude od ineho vyrobcu ,lebo sa mi to od L...a zda trošku take neohrabane......to na tom obrazku od TomaTT vyzera super da sa to niekde objednat?
Ty boční na 1150 mám. Jsou úplně nové, nikdy jsem je nepoužil, tak kdyby je někdo chtěl tak je nechám za polovinu.
Používám jen takvak, ten bych si rád nechal.