Nejen v DM drogerii ale i v Touratechu si Češi připlatí
Přidané 01.03.2018 22:08
hele jak kdy jak co... nektery vyrobci Skopcaky imho fest drtej.. napr. Husqvarna/Gardena...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 01.03.2018 22:26
schrek napsal:
ted sem kupoval Husqvarnu
a co? hrabe husqarna? Nebo KOSU HQ? nebo kosu AK?
17 cm
Přidané 02.03.2018 07:52
Je to doprodej, až bude nový model, bude stát všude stejně, v Německu s tím výprodejem začali holt dřív a tady později, v Německu slevnili víc než tady... pod trvalým dohledem
Přidané 02.03.2018 09:08
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
než tady někdo zase začne šířit hov.na (jak už je jeho zvykem), tak by si měl zjistit, že v TT.cz jsou ceny trvale o 10-30% vyšší, než v TT.de ... takže v Německu je v akci asi všechno
Tomáš Kocanda to ospravedlňuje dopravou a hbitým kurýrem, který v případě reklamace neváhá a spěchá vše vyřídit do Německa, ke spokojenosti zákazníka... což musím potvrdit, protože když jsem v květnu reklamoval letní rukavice, tak byla vyřízená koncem srpna, takže si rád připlatím za expresní služby. Letní rukavice mi tím pádem totiž vydrží o rok dýl
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 02.03.2018 11:23
Asi takhle:
Touratech ve svých prodejnách v Německu a na německém webshopu prodává za ceny, které si řídí továrna sama. Nás čassto ani neinformují o tom, že k nějakým změnám došlo. V případě výprodeje německých skladových zásob starých helem Aventuro jsme se o akci dozvěděli až o den později.
Bohužel nemůžeme udělat to, že budeme prodávat podle německých podmínek ze dvou důvodů
Cena v Německu je 300EUR s 19% DPH
S 21% by to bylo 7803Kč.
Doprava 9.5, celkem 8045
Za českou záruku a s ní spojené náklady (2r/30d čili expresní servis a dopravné DHL) platíme 55EUR (1402Kč bez DPH) protože to nemůžeme prodávat podle německých podmínek (výměna nebo oprava bez zbytečného zdržení ale bez specifikace jak dlouho to může trvat - klidně půl roku).
8045 + 1697 = 9742.
Cena na shopu je 9800.
Věřte mi, že kdybych neměl 65kusů skladem nakoupených za původní cenu, tak bych klidně těch 1600 stáhnul ale zrovna u téhle helmy se mění a opravuje docela často a tak jsme je koupili takhle.
Když přijde někdo že to má na firmu, tak klidně můžeme udělat cenu jinou ale konzumentům to s omezením záruky udělat nejde. Až na vyjímky nikdo z výrobců neřeší že u nás máme nějaké jiné podmínky. Je jim to jedno. U některých výrobců platíme i za druhý rok záruky protože mají jen jednoroční záruku a když chceme 24 měsíců, musíme za ní platit.
Kdo chce nejnižší cenu, tak ať si to fakt zajede koupit do Německa a když s tím něco bude, tak ať si to taky řeší tam. Je to naprosto v pořádku. Ale obchodník to udělat nemůže - nebo může ale musí riskovat, že s tím nic nebude. Pokud mám v nějaké kategorii 15% míru reklamací, tak to riskovat nemůžu a musím zaplatit za to, že mi budou věci měnit a opravovat rychleji.
Zvažovali jsme, jestli to neudělat jako výprodej s vadou ale pak tam musí být napsané jaká přesně ta vada je a stejně se těm podmínkám člověk nevyhne.
Miguel má právadu - v květnu má přijít Aventuro 2 a cena bude stejná všude (kromě rozdílu DPH a dopravy) a protože bude normální marže, budeme českou záruku platit z marže ale u výprodeje, kde je teď stanovená prodejní cena nižší než je náš nákup, to fakt nejde. Bohužel takhle se to děje - je jim naprosto jedno, že jsme vloni v létě nakoupili 70ks když potřebovali pomoct se skladem - teď to sekli pod nákupkou a argumentují tím, že mají tisíce kusů skladem nakoupených "starou" firmou a dokud nezmizí, nemůžou objednat nový model.
Mr GS: ano, máme ceny o něco vyšší - platíme dopravu tam a zpátky, platíme za vratky, za nevyzvednuté zboží, za zpětné naskladnění a za jiné záruční podmínky..
Platíme i za ten jejich shop, za to že tam můžeme napsat text nebo změnit cokoliv, za jakoukoliv změnu - tohle pochopitelně v Německu platit nemusí. Platíme za dopravu katalogů což prodejny v německy mluvících zemích taky neplatí (ani itálie, francie, španělsko). Jsme v kategorii, kde je třeba Polsko, Anglie, Slovensko... V Anglii je výprodejová cena té helmy v přepočtu 11400Kč. Jinak průměrně jsou všechny evropské země kam se nedodává zadarmo cca o 6% dražší.
Příklad 01-045-5160-0 : slovensko 7599, anglie 8848, CZ 7518, maďarsko 7850, belgie 7234
Takže když vezmu zemi kde je 21% DPH, je to tady o strašlivých 3.7% dražší. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 02.03.2018 11:28
bmwgsa napsal:
Ja jen muzu potvrdit ze jsem si v dubnu 2017 objednal neco na 1200gs a v prosinci mi volali ze uz to prislo..
A platil jsi něco?
V Německu (francii, itálii, řecku, anglii..) bys měl zaplaceno protože nic se nedá objednat bez platby. U nás zálohy nebo platby předem nechceme, spousta zboží tady leží měsíce protože lidi si pro to nepřijedou nebo čekají na další věci a chtějí to komplet - ale my to pochopitelně musíme platit jakmile nám to dodají a nezajímá je, že máme jen jedno světlo ze dvou nebo že chybí rámy ale poslali kufry apod.
Jinak to, že nebylo co prodávat, tak za to fakt nemůžeme - pochybuju že by to bylo způsobené tím, že jsme to neobjednali.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 02.03.2018 12:28
Absolutně nechápu tuhle diskuzi. Je snad každému jasné, že i když je to stejná věc, nemůže ve dvou zemích stát stejně! Navíc když jedna z oněch zemí je země výroby!
A i kdyby, pokud to není řízeno vyšší mocí, každý má svou marži.
Chceš? Kup.. nechceš? No tak si to kup jinde, a nezakládal bych tady další zbytečné téma.
Přidané 02.03.2018 13:01
Asi tak, na Amazonu taky koupíš x produktů o několik procent (i třeba 10-20%) lépe než u nás, ale já si radši připlatím a v případě problému to budu řešit na pobočce s někým než něco posílat v případě reklamace do německa... Máš volnost volby kup o něco dráž zde nebo ušetři a kup v německu...
Myslím, že Louis tu také není neznámý a pro někoho kdo jezdí pravidelně do Německa tak je super... Ale pro někoho z Ostravy to tak výhodné být nemusí... Dospělej jsi, rozhodovat se umíš ne?
Upravil HonzaGS-SV dne 02.03.2018 13:02
Přidané 02.03.2018 13:05
Pár let jsem žil v německu, tak jsem se teď díval na 1200 advíka tam a při stejné konfiguraci vychází o víc než 26.000 CZK levněji než u nás. Ale asi to nebude tím, že se tam vyrábí, ono plzeňské ve flašce se také prodávalo levněji v německu než v čechách...
Přidané 02.03.2018 13:05
HonzaGS-SV napsal:
někým než něco posílat v případě reklamace do německa... Máš volnost volby kup o něco dráž zde nebo ušetři a kup v německu...
tak treba z Praglu je Dresden pres 100 km, Ostrava skoro 800... Kyjov 1200km.
17 cm
Přidané 02.03.2018 13:36
pro zajímavost jsem se koukal, kolik bych ušetřil na podvozku pro novou Afru... v Německu cca 1500, ale budu tam muset jet projedu to, sám si to instalovat nebudu...
ale v USA vyjde o 8000 dráž
pod trvalým dohledem
Přidané 02.03.2018 13:43
ted jsem resil.
Kamera Hixvision PTZ.. u nas 40k + DPH... v UK 22k CZK + DPH.
17 cm
Přidané 02.03.2018 15:09
Trochu mi zaráží že česká pobočka německé firmy, má takhle špatné obchodní podmínky. Několik let jsem pracoval jako servisní technik, velká část zboží pocházela z Německa protože se jednalo o německé značky (výrobce brzd, brzdových komponentů vč. ŘJ, senzoriky atd.) ačkoliv konkrétní produkty se vyrábějí třeba v Polsku nebo dokonce i v Čechách. Každopádně objednávky se posílají do Německa a z Německa k nám šlo i to zboží. Pokud jsem provedl objednávku do 15h, měl jsem zboží ve firmě do 10h druhého dne a nikdy jsem neplatil za žádnou dopravu.
Prostě nechápu jak můžou mít takové vícenáklady a tak špatnou podporu mateřské firmy.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350