Zdravím pánové.
Nevím zda to tady už někde nebylo - hledal jsem ve fórech a tak chci se zeptat, je složité vyměnit gripy rukojetí na GS 1200 adv r.v. 07 s vyhříváním? Vyhřívání není součástí gripů, nebo je? Dají sse gripy vyměnit zvlášť? A kde je popř. seženu?
Předem díky za odpověď.
V prosinci jsem koupil R1200GS 2007 a měnil jsem je poprvé a podle návodu zvládnul. Zvládneš taky. Akorát opatrně při sundávání ať si neřízneš ten odporový drátek.
Je to pomerne piplačka odstrániť starý nalisovaný grip ale v pohode to zvládne každý s trochou trpezlivosti. Po odstránení som dal nový grip zn. Ariete do vriacej vody, tak na dve minúty, len spravil som chybu a strekol som do gripu trochu silikónového oleja a ten išiel až moc ľahko natiahnuť a ako som očakával, tak sa mi dosť pretáčal a tak som ho dal ešte dole a hodil na chvílu do vriacej vody aby sa odmastil od silikonu, ktorého som dal na okraj, len trochu, čo bola chyba. Je fakt, že som dosť poctivo odstránil starý grip aj trochu s tých výstupkov ktoré zabraňujú pretáčaniu. Nič nepomohlo a grip sa pretáčal a tak som kúpil takéto niečo z Číny:
Dal som dole ešte raz ten grip, natrel týmto sajrajtom, dal naspäť a drži perfektne. Ako som ho dal dole, tak som ho dobre z vnútra odmastil technickým benzínom aj rukoväť. Je fakt, že som ešte neskúšal vykurovanie, chcel som to nechať ešte vyschnúť, vyskúšam tento vikend, ale myslím si, že to bude OK. Grip tam drží jak nalisovaný pôvodný a nebude sa pod neho dostavať voda kvôli tej paste, ktorá keď stvrdne je jak guma a myslím si, že pôjde aj dole, ak by som v budúcnosti chcel meniť znovu grip. Tá pasta je do 250 stupňov, takže by to nemalo vadiť ani zohrevu. Možno to niekomu pomôže veľa zdaru ...
Upravil raso dne 19.03.2018 23:36
BMW R1200GSA r.v.:2010
Ja prendaval včera. A mám pod gripama úplně něco jinyho než jsem našel tady nebo na yt. V originálních gripech mi chybí jeden prolis na kabely
Novej přiložený následující obrázek:
[33.05Kb]
Upravil Novej dne 20.03.2018 08:24
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Zdarec, pustil jsem se do výměny ohmatanych gripu. Čekal jsem klasický vinuty drat jako byli na předchozím gs 2004.Jelikoz mám jeden z posledních vzduchacu 6/2013,kluci upgradovali mezitím na topné těleso.
Otázka c 1:
Je ta guma směrem k motorce ještě někde uchycena? Nechce to jít dolů. Nechci to brát na hulvata abych to nedokurvil.
Nakonec hotovo ale jak píšeš, chce to trpělivost nepoškodit ty dečky. Mají to celý zality aby tam nechcalo. Teď budu doufat, že voda co tam natece nebude dělat neplechu. Jinak se to bude muset udělat komplet výměnou celyho segmentu.
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Měl jsi radši počkat, až to přestane hřát (jako, že se to stane) a pak to udělat rovnou. Místo té "dečky" tam pak navinout drát a budeš to mít navždy. Jen je to sraní
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA