Ahoj- dovezl jsem si K100 RS/1984- a mám problém na STK, chybí jim údaje k této motorce a mám si je sehnat ideál u výrobce/ dovozce- neřešil to z Vás někdo,na koho se obrátit ?
Je to jednoduchy.. obrať se na pana Stehlika - www.helpreg.cz. ten jediny ti dokaze oficialne pomoct.. budes to mit legalne a jednoduse. Neboj se. Je rychlej a spolehlivej.. spolupracuju s nim vic nez 20 let.. na kecy ve stylu "zkus jinou stk" se vyprdni..
Upravil bmwgsa dne 08.06.2018 09:42
Pokud ti to na jedné STK odmítli a na další by ti to doplnili tak si důkladně zkontroluj zda ty údaje jsou správné. Opisují to z databáze a někdy tam mají pěkné nesmysly a pak stejně tě helpreg nemine.
Za výpis z helpregu jsem tuším platil cca 1300Kč.
Co konkretne ti chybi? Manual mas? Ten tam vzdy beru a jeste se mi nestalo, ze bych i na stary motorky potreboval vypis. Vzdy to technik dohledal. U K 100 RS nevim co je za problem, kdyz jich tu jezdi hafo.
Upravil MALI dne 08.06.2018 11:13
bmwgsa napsal:
Je to jednoduchy.. obrať se na pana Stehlika - www.helpreg.cz. ten jediny ti dokaze oficialne pomoct.. budes to mit legalne a jednoduse. Neboj se. Je rychlej a spolehlivej.. spolupracuju s nim vic nez 20 let.. na kecy ve stylu "zkus jinou stk" se vyprdni..
Děkuji-to je přesně ono,defacto jediná pověřená osoba p. Stehlík.
Jinak dovolím si poznámku-jiná STk,manuál- to všechno jsem provozoval a občas provozuji ,řekněme 3-4 krát do měsíce,10 měsíců v roce posledních ca 20 let-takže hezký zástup motorek. Na STk mezitím 3 generace techniků a snaží se domluvit nebo já ? :-).Ale rokem 2018 se hodně mění to co projde mi, neprojde při opakované STk příští termín.To co projde tady na sev. Moravě je nemyslitelné ve středních Čechách, co si lajzne technik na jihu je nemyslitelné tady u nás.Takže mám tady K100RS rok 1984 není zapsán v ZTP-ku, tedy jakoby by nebyl a jelikož nový majitel je člověk ,který jaksi přitahuje na sebe průsery, nebudu riskovat vystavení TP bez úplných údajů(a to jde) aby za dva roky měl " neřešitelný problém".Doložením -výpisem technických dat- s razítkem těmto problémům předejdu.Aktuální informace -cena je 1900kč + poštovné.
On si kde jakej jouda mysli ze "se to udela" za kafezrumem nebo za klobaski, ale ta doba rychle mizi a taky se muze stat ze najednou budou mit doma s dalsi stk drahy tezitko do garaze..
bmwgsa napsal:
On si kde jakej jouda mysli ze "se to udela" za kafezrumem nebo za klobaski, ale ta doba rychle mizi a taky se muze stat ze najednou budou mit doma s dalsi stk drahy tezitko do garaze..
tenhle dotaz nechápu, je to jednoduchý.. když někdo vyplní některé chybějící údaje "od voka" tak při další návštěvě STK se můžou na některé modely zpřísnit podmínky - například zmińovaná K100 se v době své výroby do Československa oficiálně nedovážela a proto není v databázi ZTP a ani ES. proto vše jde individuálně. Opíše to z jiného modelového roku a už mu nemusí souhlasit váha, typ motoru atd.. Pak to napíše blbě a při nějaké další STK se na to přijde že to nesouhlasí a aktivní technik **** dá podnět správnímu orgánu na zahájení správního řízení pro rozpor dat v TP vůči skutečnosti a co udělá správní orgán, buď tě vyzve aby jsi věci dal do původního stavu - tak jak je v TP nebo, zadrží velký TP - zažil jsem u jednoho zákazníka kterej to měl podobným způsobem, takže mě nepřesvědčíš, že se tohle nikdy nestane.. asi si nepamatuješ jak před lety takhle někdo od voka, tuším v Kolíně, přihlašoval ameriky a pak 30ti šťastným majitelům sebrali velký techničáky asi 2 roky potom co se na to přišlo, a v tu ránu bylo 30 auto jako kurníky na dvorku..
Upravil bmwgsa dne 09.06.2018 08:40
Přesně tak.Dovozy z různých států=rozdílné typy motorů ale technik to ztotožnil podle manuálu protože to přece bude stejné a ejhle za par let -není '
Nikomu z nás se nechce platit za 2 xA4 několik tisicovek ale v konečném zúčtování to může byt to nejlevnější řešení
Adyt me je to jedno, klidne si cpite penize helpregu.jen me zarazilo ze na obycejny kacko nemuze technik nic najit.takovych potebuje helpreg na kazdym stk aspon dva...a tak to tu funguje.
Kupredu spatki ni krok...
bmwgsa napsal:
ale to mi vime ze uvas se uz nic nedela za kafe dyz tam stoji kilo tresni 500 a tady to roste na kazde mezi..
Kupredu spatki ni krok...
Von taky ten technik musí napsat to,co je v reálu na té motorce,myslím typ motoru, no a pak samozřejmě nemuže byt problém při další stk. Buďto je rozumnej,nebo se musí k rozumu namotivovat,nebo chodit jinam...
Chalani ale prostě v nemeckem techničáku není typ motoru, prostě to kdysi neřešili.Ale v českém musí být. Navíc BMW nemělo dříve shodné vín motor ram. Aspoň takhle mi to říkal ten borec. Ale jinak helpreg v tom taky úplně jasno nemá. Musel jsem mu nahlásit číslo motoru a on rika ,,když to bude stejné je to 48 kW a když nebude je to 51kw, ale rok 77. No nevim, mám na to docela dost papíru a je tam 51 a rok 80. Rok 77 je bez žebrování a to já mám. Takže mi udělali rok 77 datum první registrace 80 Jinak R100RS