Ahoj. Chci požádat o radu. Na r1150r - rozměr viz název vlákna chci obout pneu, která zvládne i lehký terén (šotolina-polní cesta atd.) a dojezd na dovolene min 12 tis/km. Co jsem tady přečetl, myslím si že to chce dívat se alespoň po něčem jako scout k60 která se ale nedělá ve 120/70-17. Vyměnou rouadsmartu za gumu typu Tourance exc moc nezískám. Nebo Ne? V daném rozměru se dělá tkc 70 ale ta zadní mě na mokru taky nepomůže - co jsem četl. Budu rád za každou zkušenost nebo tip. Při nejhorším vezmu to co se bude tvářit nejvíc endurově a nějak to dopadne.
Upravil mahomaho dne 23.08.2018 13:43
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Up
Takže jediné sady které se dělají v mém rozměru jsou:
Shinko E705 – nenajedou 12000km
tkc 70 – dost stížností na stabilitu na forech a i od člověka co znám osobně – přední nenajede 12000
tkc 80 – ty jsou pro mě už hodně off - zadní nenajede 12000
Anakee nebo tourance2 se vůbec nedělají v mém rozměru.
tzn.
Zadní gumu dám K60scout nebo Mitas e07+
Přední všichni chválí tkc80, ale nač takové kostky? Ještě se dělá přední Bridgestone TW101 u které jsem nikde nezjistil nájezd. Fakt nevím co do předu. Ještě jednou zkouším jestli někoho něco nenapadne. Dík
---------------
Jestli se v tomhle rozměrů dělají TKC70 tak je vezmi. Jezdím už druhou sadu, nějakých 27000 km. S tvrzením, že je nestabilní nesouhlasím. Na všech površích a za každých podmínek se chová příkladně. První sada mi v držela 15000 km a ještě by pojezdila. Na druhý jsem zatím najel cca 13000 km, z toho 11100 km naložený a ve dvou, stoprocentně zase dá 15000 km.
Neporadím ti, akorát se mi nechce věřit, že by TKC70 byly na mokru horší jak K60 scout.
Každopádně něco pro inspiraci:
Předloni jsme v Ázerbajdžánu potkali tohoto kluka z Německa, který na tom FZ6N (nebo co to je? ) projel skoro celý střední východ.
V době, kdy jsme ho potkali, měl za sebou minimálně cestu z Německa, Kazachstán, Kyrgyzstán, Tádžikistán, Uzbekistán, Turkmenistán (možná Írán)... a jel ještě do Gruzie, Arménie a Tureckem zpět.
V zhledem k terénním schopnostem řešil u pneu pouze nájezd a to mi přijde rozumný.
Na foto to není vidět, ale vzadu za sebou měl ještě jednu slupku na zadní kolo.
Jel 6 měsíců a ještě dva chtěl jet...
Ve tvém případě bych dal to, co dobře drží na silnici a najede ty km, co potřebuješ. Řešit off schopnosti a nakonec skončit u K60 je stejně zbytečný
Mimochodem, zrovna K60 jsme na té cestě měli taky a letos znova a jediný výhody jsou nájezd a asi lepší odolnost proti průrazu, než silniční pneu, ale terénní schopnosti to určitě nejsou a na eRku bych se s tímhle netrápil.
... a kam se vůbec chystáš?
Mr GS přiložený následující obrázek:
[259.76Kb]
Upravil Mr GS dne 23.08.2018 15:07
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Chci jet Irán, možná Arménii. Tu odolnost proti průrazu pneu vnímám taky jako výhodu. Já čekám že enduro pneu mně pomůže k troše jistoty mimo zpevněné cesty. Na roadsmartech je to jako slon v porcelánu.
---------------
K60scout (prej to scout je dulezity) si ted vsichni co jsem cestou potkal a meli ji moc chvalili (predek i zadek) a taky o ni premyslim.
o tkc 70 si myslim z tech 12000km daj taky kdyz nepojedou po dalnici. na silnici i na mokru mi prijdou naprosto super. v offroadu (slabym, normalni sotoliny) jsem taky nemel problem.
mahomaho napsal:
Chci jet Irán, možná Arménii. Tu odolnost proti průrazu pneu vnímám taky jako výhodu. Já čekám že enduro pneu mně pomůže k troše jistoty mimo zpevněné cesty. Na roadsmartech je to jako slon v porcelánu.
No, roadsmart určitě ne... to jsem si taky zkusil na GS a je to tragédie. Nejhorší je, že to ani na té silnici nebyl zázrak, kterým by se dala ta zoufalost na šotolině kompenzovat.
Ale jinak téměř každá běžná silniční pneu tě podrží na šotolině úplně stejně, jako K60 nebo TKC70... to je v terénu fakt neznatelnej rozdíl.
Škoda, že nenazuješ ty anakeečka.
Já bych vybíral ve tvé situaci radši z toho, co máš sám ozkoušený, než dávat na rady lidí, co mají většinou jinej rozměr pneu. Kolikrát mám totiž pocit, že rozměr není to jediný, co je jinak, ikdyž se jedná o totožný typ pneu.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tak dnes přišly ty TKC70. Ta přední má snad o víc než polovinu menší vzorek, ale to je teď jedno. Když nad tím přemýšlím tak já posledních 10let obouval jen roadsmart 1 nebo 2. před tím nějaké puky od dunlopu na vodě tragédie na suchu lepší než roadsmart. Takže jsem asi dost pneukonzerva.
Ale to se teď změní.
Upravil mahomaho dne 01.09.2018 06:23
---------------