Hola hou,
před měsícem sem si koupil 12GS 05 s cca 60tis najeto. V podstatě vše funguje až na 2 detaily:
1. občas to hodi EWS chybu - vyřeším výměnou antény, je tam ještě původní.
2. když s moto nejdu delší dobu cca 2 týdny tak mi po startu nejde tachometr a svítí červený trojúhelník a bliká ABS. Po ujetí několika Km, vypnutí, vyndání klíče a znovu zapnutí už vše funguje jak má. Dočetl sem se tu že to bude patrně nějaký problém s ABS na zadním kole. Prosím o rady jak postupovat při další diagnostice, či možné opravě? případně někdo v Brně kdo by mi byl ochoten se na to podívat? (ANO origo servisy BMW, ty bych však rád využil až v druhém kole).
Možná bych příčinu hledal v baterce, kdyby byl špatný snímač dělalo by to pořad, často se stává, že při výměně oleje v koncovém převodu se snímač u zadního kola nenavede správně a prodře se kabel o unašeč zadního kola, ale to by házelo chybu pořad.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
DAGR napsal:
Možná bych příčinu hledal v baterce, kdyby byl špatný snímač dělalo by to pořad, často se stává, že při výměně oleje v koncovém převodu se snímač u zadního kola nenavede správně a prodře se kabel o unašeč zadního kola, ale to by házelo chybu pořad.
Taky vyndej snímač z koncového převodu a zkontroluj jestli není obalený "šponama" z ložisek. A projdi si kabeláž u modulátoru ABS - kousek od hlavního konektoru to bývá "zapáskované" k rámu a občas se tam kabeláž prodře a dělá to neplechu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Taky vyndej snímač z koncového převodu a zkontroluj jestli není obalený "šponama" z ložisek. A projdi si kabeláž u modulátoru ABS - kousek od hlavního konektoru to bývá "zapáskované" k rámu a občas se tam kabeláž prodře a dělá to neplechu.
Ahoj, mám podobný problém na R1200R rv. 09, kdy mi po nastartování nefunguje nějakou "nedefinovanou" dobu měření rychlosti, po ca. 5 minutách jízdy naskočí a jede, ale ABS kontrola se nevypne a je spadlé v error modu. Souběžně s tím nefunguje ani automatické vypínání blinkrů při zapomenutí.
Jak jsi vyřešil svůj problém? Pomohla odhalit diagnostika?
Díky za info
Bjorg napsal:
Ahoj, mám podobný problém na R1200R rv. 09, kdy mi po nastartování nefunguje nějakou "nedefinovanou" dobu měření rychlosti, po ca. 5 minutách jízdy naskočí a jede, ale ABS kontrola se nevypne a je spadlé v error modu. Souběžně s tím nefunguje ani automatické vypínání blinkrů při zapomenutí.
Jak jsi vyřešil svůj problém? Pomohla odhalit diagnostika?
Díky za info
Právě jsem řešil to samé. 12 GSA 2007. Výměna zadního čidla ABS. Vyřešeno.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...