předem se omlouvám za hloupý dotaz. Kamarád mě měnil olej na GS 1200 2004. Všude je psané 4 litry oleje. Tak to tam nalil. Ted po kontrole mám okno na měření oleje uplně plné. Dotaz raději upustit olej ?
předem se omlouvám za hloupý dotaz. Kamarád mě měnil olej na GS 1200 2004. Všude je psané 4 litry oleje. Tak to tam nalil. Ted po kontrole mám okno na měření oleje uplně plné. Dotaz raději upustit olej ?
Marthhy
Toto isté robí aj moja 1,2 GSA 2011, píšu max. 4l aj s filtrom a ono je to veľa. Plná náplň po hornú risku okienka mi vychádza tak cca 3,7 litra. Motorka ale v garáži na hlavnom stojane. Určite spusť olej (cca 3dcl), nerobí do dobre zadnému guferu na kľukovke smerom k spojke.
...... jasné, o chladiči som ani neuvažoval, bral som to automaticky, že to každý vie a počíta s tým pri výmene oleja. Najlepšie je to urobiť po jazde.
Vždycky ti tam něco zůstane, ať je to chladič nebo motor nikdy to nevypustíš úplně, takže je lepší dolít 3,5 a pak postupně do okna, jak ti tam olej steče. Buď ti to ten olej vyhází, nebo kdyby ho tam bylo opravdu hodně mohlo prosáknout gufero a to nechceš
pár řádek brambor