Ahoj, potřebuju poradit.. Mám R1200GS, rok 04, verze bez ABS. Moto bylo ťuknuté, předchozí majitel tam dal místo poškozených budíků budíky z novějšího modelu, dle štítku z 07. Tachometr i otáčkoměr funguje, jen budíky ukazují chybové hlášení o výbavě, kterou na motorce nemám (ESA, RCD, tlak pneu, teplota oleje...). Sehnal jsem budíky jiné, dle prodejce určené na motorku z roku 2006, které jsou úplně nové, nikdy nepoužité. Když mi přišly, dle štítku na fotce jsem zjistil, že jsou vyrobené v roce 2013, ale prý pro model 2006. Připojil jsem je a displej neodpovídá modelu 2004-2007, ale dle mého názoru od 2007, takže stejný, jako jsem tam měl předtím... Dle prodávajícího jsou ale na předchozí model s jednodušším displejem. Ptám se, zda půjdou upravit tak, aby ukazovaly jen údaje, které moje motorka skutečně poskytuje (tedy bez ESA, tlaku pneu atd.). Nebo jestli půjdou upravit ty moje předchozí se stejným displejem a ty nové jsem koupil zbytečně... Štítek je z nových budíků.
MacaXJR přiložený následující obrázek:
Takže myslíš, že by šly nakódovat i ty moje druhý budíky s novějším displejem, ale ve verzi v mílích?
Jinak na http://www.realoem.com/bmw/cs/ jsem podle čísla na bílém štítku budíků našel, že tyto by měly být zpětně vyměnitelné na starší typy do 10/2007, takže by to jít asi mohlo...
MacaXJR přiložený následující obrázek: