Zdravim,
už delší dobu pokukuji po bmw f650gs dakar a jelikož jsme student tak hledam co nejvýhodnější nabídku. Dneska se na motoinzerci objevila zajmavá nabídka dakaru z USA za vynikající cenu ( až je mi to podezdřele). Tak jsem se chtel zeptat jak se pozná jestli ta motorka není kradená a jestli by byly nějaké problémy při TP a dělání CZ dokladů? dik za odpovědi
zde link:
http://www.motoinzerce.cz/motorky/bmw/277682-650-gs-dakar.html
SynuGoku !!!
STK - ne ..... hmmmmm....
By mě zajímalo jak ji přihlásíš u nás, když to má US normy popř. kde seženeš ten certifikát že to splňuje podmínky EU. Po mě ho na magistrátě chtěli a to jsem měl moto z raichu. Jestli to není kradené ti můžu zjistit podle VIN, ale pochybuji že budeme mít v databázi čorky z USA
Když chceš moto, tak kólni Bobovi z práglu, je to sice c-ajzl, natáhne tě, ale budeš to mít bez problémů dovezený až před barák. A bude tě to stát teda víc,no.
Jinak ta barva moto, nejsem si zcela jist, ale je to moto pro US army, něco jsem o tom čet...... F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
To Songokuokud chceš moto z usa jednej s firmou,která to dělá a udělá ti službu na klíč tj včetně spz!jinak se z toho pomateš a budeš pendlovat mezi výzkumákem,emisema tk,magistrátem a stále dokola a nikde není jistota,že spz dostaneš.
To příslušníke snb Brno-venkovíky za doporučení myslím,že ty jsi byl spokojen dostal jsi moto včetně tk až do garáže takže vše ok.Nikdo ti nebude jezdit do Hannoveru a potom do Ostravy free,takže jsou lidi,kteří si u grilu při stejkách objednají moto na klíč a jenom se potom na něj těší a nic nemusí dělat a ti ostatní zkoušejí USA,Anglie atd no a řeší potom homologace,sklon světel,orezlé moto od moře apod.Každej si může vybrat je demokracie né takže hodně štěstí při nákupech
dik za odpověd, no ja mam času dost na běhání po úřadech, ale teď otázka, jestli to je jen o tom běhání a časové náročnosti nebo o tom, že mě to nakonec vyjde stejně na nějakých těch 100tisic jako by to stalo normál koupené v ČR (tzn. bez problémů).A s tou spz-tkou to nějak musí jít když to někdo dělá na zakázku jako firma, tak snad by to mohli uznat i mně? Problém v tom dovezení firmou je ten, že nemam tolik prachů;-)
to SonGoku: motorka neni jen o tom si ji poridit, ale mit potom i nasledny provoz...a to nemyslim benzin...navic u ojetiny pocitej s tim, ze co nevidet Te ceka nova retezovka /5tisic, nove gumy/5tisic, lepe vymenit veskere naplne a filtry/dalsich 5tisic...a to clovek neresi doplnky, delsi cesty, obleceni...a nesmi se na te motorce vysypat nic jineho...
takze jako student bych poridil neco dostupneho nebo pockal, az nebudu student...
Takže asi tak. Emilio má absolutně pravdu, vzhledem k tomu, že o tom něco vím. Vozím občas z USA auta a mýho Dakara jsem si přivezl taky. Věř mě, že to přihlášení motorky z US zase není až taková prdel. Jsou s tím spojený takový věci, že jestli v tom neděláš, tak bych se divil, kdyby se Ti to podařilo dostat za rozumný peníze na značky. Já mám osobně člověka, který mě všechno přihlašuje, taky jsem byl zezačátku naivní, ale poznáš sám. Jestli chceš jen jednu motorku (a ještě do 100 tis), tak vklidu kontaktuj Boba nebo někoho kdo ví co a jak, je seriózní nebo si ji kup v ČR, protože se Ti to jinak nevyplatí.
nevim jestli jsem to spatne napsal nebo jste me nepochopili,protoze jsem se ptal primo na tu motorku na http://www.motoin...dakar.html. to je uz dovezena( ja bych se nikdy neodvazil neco dovazet z ameriky,protoze jak uz tady zaznělo je to pro nezasvěcené skoro nemožné)tzn. ja bych musel resit jen prihlaseni papiru a na to jsem se ptal! A co se týče údržby něco si měsíčně přivydělávám a na údržbu motorky mám. Nejsem zas tak hloupy a kazdy prece vi ze bez penez prece nemuze nic kupovat....
Jasně, omlouvám se, jestli to vyznělo nějak blbě. Z těch fotek to vypadá vcelku OK, k té ceně si rovnou přidej min 15 tis za homologace, STK, emise, cesta na výzkumák, značky. Trochu mě zaráží ten stav km, no nevím všechno je možný.