Prosím o radu zkušenějších.
Mám nahodilý problém při startu respektive při otočení klíčkem se nerozsvítí kontrolky, ale jen jakoby žhnou a pod sedlem je slyšet cvakat relé. Máte někdo nápad čím by to mohlo být?
Bohužel to udělá jen občas. Treba 3x start v pohodě a pak nic.
Děkuji za každý nápad na co se zaměřit. Případně pokud se tu již něco podobného řešilo, tak o nasměrování.
pred mesicem to same, zkrat v baterce, dana nova a po problemu, me teda nesla motorka vubec natocit, fid se zblaznil, rele cvakalo, raficka otackomeru hopsala, myslel jsem, ze je to starter, pak ze malo dava alternator, ale byl jsem vyveden z omylu, ze u tohohle poctivyho zeleza to bude baterkou, max zkontroluj draty ve svazku okolo krku rizeni, taky mi tam kdysi jeden prasknul
Baterka me napadla jako prvni. Ale motorka pak při pár zastávkách zas normálně nastartovala několikrát za sebou. Pak jsem zastavil a opět problém. A takhle pořád dokola. Někdy chytá normálně, někdy ne. Bohužel jsem nevypozoroval, co na to má vliv.
Pokud je baterka OK, může být problém ve startéru, odlepné magnety statoru, podle toho jak se to hne, to může někdy točit někdy ne, pak to může jít do zkratu.
Viz třeba zde : https://www.bawor...d_id=36415 , nebo - https://www.bawor...d_id=13444
Pokud by to bylo starterem, který je ve zkratu, tak by kontrolky zhasli až při nastartování. Nebo se pletu? Mě to dělá ještě před nastartovaním po otočení klíčkem. Jak kdyby už v ten moment to bylo ve zkratu.
Moze byt aji vadny spinac ve spinaci skrince, pokud sou kabely vporadku. Dyz ti to udela, jakoze sou kontrolky pohasly tak skus ten klicek jeste pootocit uplne doprava jesi se to nesepne.
Kupredu spatki ni krok...
Ahoj,, rád bych zkusil oživit tohle téma. Vyřešil se problém výměnou baterie?
Před chvílí se mi stala zřejmě identická závada. Při otočení klíčkem vše fungovalo, při pokusu o nastartování došlo pouze k cvaknutí, kontrolky teď svítí pouze poloviční intenzitou, zpod pojistkové skříňky se ozývá takový uječený zvuk a otáčkoměr ukazuje 5000ot/min. Nejdřív jsem podezříval pojistky, ale ty se zdají OK. Všechny kabely na které je vidět také vypadají v pořádku.
Dost jsem s tím laboroval, hledal kde by mohl být nějaký zkrat a na nic jsem nepřišel. Po výměně baterky za novou už se to zatím neopakovalo. Ale moc jsem za minulý rok nenajel. Buď byl problém někde v uvolněných kabelech u baterky a výměnou se to odstranilo. Nebo to bylo baterkou Motobatt, což mi přijde pravděpodobnější.
Report po delší době. Baterie vyměněna a všechno už chvíli funguje jak má.
Na baterii ani kabelech jsem žádné viditelné závady neobjevil, elektrolytu bylo také dostatek. Problém musel být někde vevnitř. Stáří baterie tak 3-4 roky.