Mám problém s mašinou. Keď vytočím plyn na stojane na voľnobeh, okolo 2- 3 tis motor vynechá a zakašle a strelí do výfuku. Ďalej letia otáčky hore bez problémov. Usudzujem že nepáli, alebo nepáli v správny čas. Pri jazde to nie je až tak poznať, ale mám pocit že je lenivšia ako bola. Subjektívne stratila spodok, pri rozbehu z miesta treba mať vyššie otáčky ako obvykle, inak aj zdochne. Pri jazde je to ok, ťahá v celom rozsahu, ale keď pustím plyn a brzdím motorom, strieľa do výfuku viac ako predtým.
Ako prvé som vymenil sviečky, tie sú ok. Cievky sú funkčné, skúšal som odpojiť primárne, motor bežal, sekundárne, motor bežal.
Jak píše Milan, civka nebo potenciomertr. Projevuje se to poměrně podobně. Diagnostika ti ukáže jak načtá potenciometr. Nebo proměřit multimetrem. Na civku je nejlepší mít mít jednu rezervní a můžeš to měnit, to prohazování moc neřeší. A taky oba komponenty jsou docela závislé na provozní teplotě.
Upravil Waltr dne 05.07.2020 23:41
servisak napsal:
To nebude ventil na 1200 to nepada. Ja tipuju bud civku nebo potenciometr
Ale taky to "padá". Několik ukápnutých výfukových ventilů na R1200 jsem už řešil - když je zanedbaná údržba a lidi jezděj s ventilovýma vůlema skoro "natvrdo", tak to i R1200 nerozdejchá :-).
kalupko - tu kompresi si pro klid duše změř - je to to nejjednodušší, co můžeš udělat.
Ale jinak jak píšou kluci - indukčky, potenciometr, tlak palivového čerpadla.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Zdravím pánové, dnes mě začal jít nepravidelně volnobě a jakoby to střilí do vejfuku, ale je to špíš takové divné plácání, nebo jak to napsat, zkusil jsem to nahrát na videoYouTube Video , poradíte co s tím ? Nebo byl by někdo ochoten v rozumné vzdálenosti se na topodívat ?
Děkuji
Zatial som to neriesil, jazdim. Skusim na to ist selektivne, cievky som vylucil, palia vsetky. Kompresiu zmeriam, aj tlak paliva. Ale ako odskusat potenciometer? Do neho by som nerad rypal.
TomH napsal:
Zdravím pánové, dnes mě začal jít nepravidelně volnobě a jakoby to střilí do vejfuku, ale je to špíš takové divné plácání, nebo jak to napsat, zkusil jsem to nahrát na videoYouTube Video , poradíte co s tím ? Nebo byl by někdo ochoten v rozumné vzdálenosti se na topodívat ?
Děkuji
Teď jsem zjistil, že za studena to nedělá, ale cca po 20 vteřinách po nastartování to začne
Nechci strasit,ale takhle jsem slysel pleskat do vyfuku podpaleny vyfukovy ventil,ale samozrejme se muzu plest...Preliznout vule a zmerit kompresi za tepla...Vyfukove koleno tesni,jak má??? to taky umí zapleskat...
miguel323 napsal:
Nechci strasit,ale takhle jsem slysel pleskat do vyfuku podpaleny vyfukovy ventil,ale samozrejme se muzu plest...Preliznout vule a zmerit kompresi za tepla...Vyfukove koleno tesni,jak má??? to taky umí zapleskat...
Diagnostika ukázala nepravidelny chod levého válce, ve vyšších otáčkách se to malinko zlepšilo, ale pořád to nebylo ono, borec mě říkal, že by to mohl být klidně i vstřik, ale bohužel na to nemá čas, tak zkusím vyměnit vstřik a uvidíme.