zajímavé. ale pro mastodonty, kteří vesměs jezdí po běžných silnicích, které jsou jen šotolinové (neb nejsou v asfaltu) by to platit nemělo. jde prostě o volný pohyb v lesích a zejména na lehkých. Teda pokud to chápu dobře.
zutro napsal:
zajímavé. ale pro mastodonty, kteří vesměs jezdí po běžných silnicích, které jsou jen šotolinové (neb nejsou v asfaltu) by to platit nemělo. jde prostě o volný pohyb v lesích a zejména na lehkých. Teda pokud to chápu dobře.
Přečetl jsem si to a chápu to stejně.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Hosi nejakej cas se to resi uz na face ve skupine offroad. Celou zalezitost rozviril novinar Ivan Brezina, ktery to resi i pres ambasadu v Rumunsku a je znamej tim, ze v CR broji proti vsem trempum , kde vyhledava a snazi se rusit cele trempske osady a taboriste, ktere byly po cela desetileti vpohode v lesich a nikomu ani lesakum nevadili, ted se pustil i do vsech co jezdi OFF v Rumunsku at na moto nebo autem. Se juknete na jeho profil, maze konstruktivni prispevky dokonce osocuje zname osobnosti ze se podileji na drancovani Rumunska i dlouholete cestovni kancelare co se zabyvaji OFF cestami.
Upravil schrek dne 02.09.2020 21:57
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Hosi nejakej cas se to resi uz na face ve skupine offroad. Celou zalezitost rozviril novinar Ivan Brezina, ktery to resi i pres ambasadu v Rumunsku a je znamej tim, ze v CR broji proti vsem trempum , kde vyhledava a snazi se rusit cele trempske osady a taboriste, ktere byly po cela desetileti vpohode v lesich a nikomu ani lesakum nevadili, ted se pustil i do vsech co jezdi OFF v Rumunsku at na moto nebo autem. Se juknete na jeho profil, maze konstruktivni prispevky dokonce osocuje zname osobnosti ze se podileji na drancovani Rumunska i dlouholete cestovni kancelare co se zabyvaji OFF cestami.
To mu trochu lichotíš. Malej českej pisálek takový dosah nemá, tohle muselo logicky přijít, a ač to říkám nerad, v podstatě souhlasím, ničit hard-endurem krásu rumunské přírody za pár éček mi přijde špatně. Ostré prostě jezdí všude.
Jinak jsem jel minulý týden do Bulharska, celé Srbsko, Bulharsko krásné lesy, smí se jezdit všude, jen to prostě není tak populární, a přitom je to stejně daleko a navíc po krásné dálnici celou cestu, 1550 km až k moři jsem ujel za 12 hodin.
Ukrajina totéž, off-road lokalit je spousta.
pod trvalým dohledem
schrek napsal:
Jo na toho brezinu jsem omylem narazil pac na fb je to znamej znameho a najednou cucim co to pise za ****iny tak jsem se mu tam slusne napsal proc se chova jak estebak a z videa na yt hned neco hlasi tak muj prispevek smazal. Nema smysl tam neco psat je tam fakt brutal filtering co je proti to smaze at je to smysluplne ci ne.
Je to **** co dodat.
FYI: podle toho, co jsem zaznamenal, ze Ivan Brezina autista...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
zutro napsal:
Přečetl jsem si to a chápu to stejně.
když si přečtete původní zákon a potom novelu, zjistíte ten rozdíl. Původně byly zakázané motorky, atv, auta,..bez souhlasu vlastníka nebo správy "pouze" v lese a po lesních cestách (šotolinách,...) to šlo volně, novela zavedla nutnost mít povolení i na tyto lesní cesty
3x> tak potom je potřeba definovat, co znamená v rumunsku pojem "lesni cesta". Protože u nich je často lesni cesta obyčejnou silnicí, která spojuje dvě vesnice. A kupa z nich je i značená.
Tohle byla otázka času. Problém nejsou až tak offroady ani 2,3 naložený cesťaky co jezdí po proflaknutych polnačkach,chovaji se slušně. Co jsem se bavil s místními ve sv. Heleně a okolí,vadí jim spíš nezodpovědné chování početných skupinek na lehkých endurech ( jízda po poli, plašení dobytku atd.) ano, je pravda, že tam nechají něco za ubytko, chlast, jídlo ale ruku na srdce, komu by se líbilo kdyby mu za barákem každou chvili proletělo 10,20 motorek na spalkach a udělaly mu z louky oranici? V tomhle je zase chápu..Na hovno je, že zákon hodí všechny do jednoho pytle, výsledkem bude, že místní orgán bude mít na zase nějaky to euro do kapsy k mizerný výplatě.
Upravil Kuba89 dne 05.09.2020 17:19
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre