Ahoj, už nevím kam se obrátit, tak to zkusím tady. Mám K1600 2017, v záruce a už asi rok a půl se potýkám s chybou ABS. Můžu jezdit a brzdit jako blázen a chyba se nikdy neobjeví. Sledováním jsem zjistil, že se objevuje v situacích viz. níže. Po zobrazení vždy stačí dlouze podržet spínací tlačítko, chyba se vymaže a pokračuju dál. Dřív to vydrželo i deset tisíc km, teď se mi to zobrazuje čím dál častěji a dnes jsem to během prvního kilometru musel vymazávat 4x, pak jsem ujel 200km bez problémů.
V servisu netuší co s tím je a už se tím ani netají, chyba se jim zpětně většinou ani nenačte. Dvakrát jsem jim to tam dovezl s rozsvícenou chybou a diagnostika jim to údajně hlásí jako vyšší tlak v brzdové soustavě. Mám už tam za sebou řadu návštěv a asi dva měsíce v servisu, naštěstí většinou mimo sezónu. Různě si hráli s množstvím kapaliny a odvzdušněním, ale bez výsledku. Po některých zásazích se to naopak jen zhoršilo. Naposled použili na odvzdušnění vakuovačku, což dočasně snížilo výskyt závady, ale nijak nevyřešilo. Před tím rokem a půl údajně měnili mechanickou i elektronickou část brzd a bez výsledku.
Chyba se objevuje jen v následujících situacích. A to se studenou i zahřátou motorkou. Projevuje se trvale rozsvícenou žlutou kontrolkou ABS a DTC a nefunkčností ABS. Ve všech případech brzdu spíš jen lechtám. Situace souvisí s tím, že motorka zastaví, nebo téměř zastaví. Chyba se rozsvítí vždy těsně po rozjezdu.
a.) Studená motorka Ihned po rozjezdu - zhasne kontrolka kontroly ABS a DTC a ihned se trvale rozsvítí.
b.) Po tom co se snažím simulovat zastavení na stopce bez sundání nohou z motorky, čili jedu minimální rychlostí, až stojím na místě.
c.) Když mi na semaforu svítí červená, a já se snažím jet co nejpomaleji až skoro stojím, abych se dočkal zelené.
d.) Vyjíždím ze dvora, přibrzdím na chodníku, dám přednost autům a rozjedu se.
Nesetkal se někdo s podobnou chybou, nebo nemá někde nějaký typ? A ještě jeden dotaz, je nějaký autorizák s kterým máte dobré zkušenosti? Děkuju.
Upravil ratatosk dne 03.10.2020 13:14