Ahoj všem.
Píšu tenhle příspěvek už dneska podruhý, protože jsem u toho předešlého nedal předmět a někam zmizel,Tak mě omluvte,že se budu opakovat kdyby se znovu někde objevil.
Potřebuji poradit od někoho, kdo tomu fakt rozumí.
Už jsem to tady kdysi psal, že mě občas nejde řadit 3. Musím zpátky na 2 a někdy i zastavit , dát 1 a znova se rozjet. Když nejde řadit, jde řadička úplně natvrdo, nejsou slyšet žádné zvuky z převodovky. Dneska jsem tu převodovku rozebral a myslel jse si, že objevím závadu, vyměním díl a je hotovo.
Po rozebrání jsem nic nenašel. Kola neometený, vidličky bez poškození, řadící válec ok. Jediný, co jsem našel, tak na řadícím mechanismu je mírně ohnutá pacička s rolničkou co zapadá do rohatky řadícího válce. Je sklopená oproti hřídeli řadícího mechanismu cca o 1mm, není k hřídelce kolmá a není rovnoběžná s těmi vidličkami co posunujou řadícím válcem. Ale připadá mě, že to až tak fatální není, aby to ovlivnilo řazení. Nebo je tam taková závada, která není na první pohled vidět a zná jí pouze odborník a ví co má hledat. Kdysi jsem něde na netu něco podobného četl, tam se jednalo o jakýsi prasklý kolíček, ale už to nemůžu nikde najít. Možná by mě někdo pomohl, kdyby tu převodovku viděl, popřípadě jí dal do chodu, aby byl na ní spoleh.
Jsem ze středočekého kraje.
Díky.