Ahoj,
Prosím o radu hledal sem všude možně ale, nikde jsem podobný problém nenašel.
Když začnu brzdit, motorka (R1150GS) se jako by, začne stavět a nechce zatočit. Děje sto jak při brzděni přední brzdou tak i při brzdění motorem. Při přibrzděný při nájezdu do zatáčky je to hodně nepříjemné. Děje se to i při jízdě rovně. Prostě jedu a když chci přibrzdit, řízení jako by, ztuhne. Kdybych to nečekal tak bych klidně šel i na zem. Když dám moto na centrál, jde vše krásně volně, nikde žádná vůle. Děje se to nejvíce při nájezdu do levé zatáčky. Nevím, co a kde mám hledat :-( Třeba se s tím už někdo potkal. Předem dík za každou radu.
Upravil elbur dne 09.03.2021 16:36
ČZ 125/516, Yamaha 250YZ, KTM 125EXC, Kawasaki ninja 600, VYX 525, (14 let pauza) a pak BMW r 1150 gs. Jawa 50 typ 20 (Pionýr), BMW r 1200 gs.
Přední osa, ložiska kola a čep řízení - vše je OK?
Jinak je vtipná tvoje fotka v avataru. Já mám jednu skoro stejnou :
Slavek-xxx přiložený následující obrázek:
Ahoj,
Ta fotka pochází z cesty do Rumunska v r. 2019 Takhle se mi to vysypalo v Maďarsku. Nechal sem si poslat po PPL jinej koncovej převod, vyměnil to a pokračoval dál
Jinak jsem to dal jen na centrál a zkoušel všechny možné vůle. Zatím jsem na nic nepřišel. Začalo to děla ze dne na den :-( Ložisko v kole to asi nebude, myslím spíš čep nebo ložisko v krku. Děje se to právě vždy když se jako by zatíží přední kolo, ale při jízdě. Zkoušel sem to nějak nasimulovat, ale prostě když moto stojí chová se řízení normálně :-( Tak trochu jsem doufal že už se to stalo i někomu jinému a ten bude vědět čím by to mohlo být.
ČZ 125/516, Yamaha 250YZ, KTM 125EXC, Kawasaki ninja 600, VYX 525, (14 let pauza) a pak BMW r 1150 gs. Jawa 50 typ 20 (Pionýr), BMW r 1200 gs.
Ako vyzerá prachovka na čape teleleveru?, alebo nebolo to burane? Môže byt prasknuté lôžko čapu, čo po odľahčeni neni zaťažené, takze to nepoznáš, skús bez stojanu po zaťažení predku (posaď frajerku na rajdy) a pozoruj či čap nedrhne so stredovej polohy (ak zoženieš mladú peknú , tak môžeš aj na ňu zatlačať v pravidelných intervaloch čím by si simuloval dynamickú jazdu )
Alebo uplna banalita - zodraté gumy “na placku”