Zdravím Vás, sháním 2x intercom pro mě a manželku, pročetl jsem toho na netu hodně, někdo po zkušenostech s drahými kousky zvolí radši Čínu, já měl různé BT moduly z Číny a nic pořádně nefungovalo a už jsem byl i rozhodnut o tom, že s batůžkem se spojíme po kabelu. Teď jsem zainvestoval do drahých přileb a tak teď nemůžu vyplácnout 8k za intercomy. Odkažte mě prosím na něco solidního, nepředraženého a funkčního, i když vím, že toto chci asi moc, nebo i něco bazarového, pokud někdo prodáváte. Díky moc
Ahoj,
Lexin etcom. Má ho manželka. Já mám starší B4FM. Teď sem koukal na ALI z polského skladu za 2kusy včetně poštovného (garance doručení do 5dni) i s tou novou TAXou 2581, 70kc.
1290 za kus a podle mě budeš spokojenej. Já teda jsem.
Ahoj,
taky mám po X interkomech od Interphone vždy za cca 5000 + 1500 audiokit a prakticky všechny do třech let odešly (většinou za deště) a o tom, že by fungovaly dokonale - to bylo také na míle vzdáleno
Takže teď Lexin B4FM (tuším, že z Amazonu) cca za 1500 nějaký dva roky zpět... není to také dokonalé ale např. baterka naopak dá dva dny atd. Takže za ty peníze slušné... a pro mě ok... Utěsnění kolem konektoru (kruhový jack s dvojitým těsněním) je podle mě lépe udělané než u interphonů... Používám primárně na poslech hudby, je pravda že při vyšších rychlostech to je s komunikací (interkom) horší a moc nerozumím (mám poměrně levnou kšiltovou helmu, v Schubertce to bude určitě lepší).
Ikdyž teď koukám, že nová B4FM Pro to má už také USB-Cčkem což podle mě bude spíš na škodu :/
Tak jako tak je to řešení cca za třetinu a třikrát horší není
Upravil HonzaGS-SV dne 15.07.2021 07:22
Vloni jsem to taky študoval. Měl jsem už vysloužilou scalu (kupovanou z druhé ruky, používanou 6 let a ještě maká u dalšího člóbrdy) a měli jí lidi okolo mě. Už se rozpadaly gumy a scala se nespojí s ničím jiným, než se scalou a ještě blbě. Po nastudování diskuzí a recenzí jsem loni koupil https://www.aliex...81223.html a zatím spokojenost. Tedy, mám ten starší mode - odkaz už je na nové Pro. Ještě jsem nevyzkoušel spojení 3 až 4 komunikací, ale dvě spárované fungují dobře. S mobile i navigací v pohodě, zvuk na muziku ucházející. Ono na motorce si stejně nevychutnáš koncert na klavír D dur, ale aby ti šuměli Ramštajni do uší na dálniční nudě je to dobrý. Ovládaní pro bl.ce. Jen jsem zprvu koukal na uchycení tím klipsem, ale i to funguje dobře. Měl jsem zpočátku horší zvuk, ale bylo to nedostatečně zastrčeným jackem. Preventivně jsem ho cáknul kontaktolem a dobrý i v dešti. Kupoval jsem 3 sady, dvě pro sebe a jednu pro kámoše. Tu druhou sadu mám na náhradní díly a kdyby se to po.... tak abych měl kam hmátnout, případně když by se někdo přidal na nějaký delší vejlet, tak abych mohl kecálka zapůjčit. Prostě za ty prachy se vyplatilo toho nabrat víc a případné reklamace neřešit. Interkom jsem zvažoval, ale po zkušenostech ostatnch jsem ho zavrhnul.
Upravil Medik dne 15.07.2021 08:52
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
No já se rozhoupal a řešil to od neděle a vzhledem k tomu, že dnes odpol. odjíždíme byl termín dost narychlo. Tím pádem jsem Čínu zavrhnul - Lexin a musel jsem do nečeho co do dneška příjde - koupil jsem Interphone Edge, tak uvidíme. Na Fc-moto ho teď mají za podobné peníze jako čínu a říkám si, že třeba bude alespoň nějaká záruka... Uvidíme, každopádně kdybych měl čas tak se asi tomu Lexinu nebráním. Popravdě jsem ale nenašel ten Lexin za ty příznivé ceny jak se často uvádí. Sadu dvou interkomů jsem našel na Ali z Polského skladu okolo 4 300 Kč - teď k tomu totiž přidávají clo nebo co. A sada Interphone Edge mě z Německa vyšla na 4 600...