Ahojte, mam GS 1200 Adventure 2009 ABS bez posilovace. Menil jsem vpredu desky a cistil trmeny a prasata, jelikoz se trochu pridiraly desky o kotouc.Postup. Trmen dolu, osa desek a desky ven pojednom jsem vymackal prasata, vycistil, vystrikal a zpet. Nove desky a trmen. To same pravo. Nova kapalina DOT 4, mel jsem dole i armaturu. Ovzdusneni, levy a pravy. Pro jistotu jsem vymenil kapalinu a ovzdusnil i zadek. Nemam diagnostiku, ABS jsem neflushoval. Predni kolo tuhe... po par stech metrech hori kotouce..((. Na co jsem zapomel? Prasata chodi v prstech, hladina OK, armatura OK..... delal jsem to asi 5x a porad stejne spatne. Jeste se mi to nestalo. Dekuji za radu pro blbe = pro me ) Petr
Upravil Modrypetrik dne 20.08.2021 17:27
Ahoj, byl jsem v Motozemi EBC Brakes DOT4. Myslis na armaturu? Neco tam tlaci, kdyz vsunu sroubovak mezi koutouc a desky a lehce zapacim prasata zajedou... do dalsiho zabrzdeni.
Nevraci se ti pistek nahore v pacce. Jestli jsi mel rozdelanej vrsek tak uz jsem zazil i to ze se ulomil kousek toho zajisteni a staci chlup a jak pistek nedojede uplne badoraz je to problem
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zkus to složit a dívej se do dírky ve válci - při zmáčknutí páčky bys měl vidět, jak těsnění pístku projde dírkou (tj. pistek tlačí kapalinu do třmenu) a po uvolnění se zase vrátí zpět a nechá dírku otevřenou.
Upravil Modrypetrik dne 22.08.2021 23:10
Sumar. Packu jsem rozebral, chodi na doraz - pistek vraci, tesni. Odvzusneno. Kdyz vsunu sroubovak mezi desku a kotouc odtlacim ji od koutouce a prasata zajedou, tedy system neni brutalne natlakovan. Zkousel jsem i povolit odvzdusnovaky zda vystrikne brzdovka - ne. Vytece trochu. Ale jen do dalsiho zabrzdeni... (. Pokud nekdo z vas neco podobneho videl nebo resil, budu rad. Diky tak ci tak.
Nesvítí ti brzdové světlo? Neseká se páčka o blastr? Kryt na ruku?
Jak píše kolega, při zabrždění tí nejprve musí přibýt brzdovka v nádobce. Když zmáčkneš více, tak vystříkne.
Ahoj, diky - nic z toho. Trochu si to sedlo, jel jsem dnes ani 20km a brdil jen zadkem, vyjimecne predkem. Kotouce jsem udrzel v ruce. Je to podivne. Neco
si sedlo - vse funguje jak ma - kdybych neotacel kolem a nezkousel - nepoznam to. Desky netlaci na kotouc silne, proste to jen neodjede zcela, ale je to jiz minimum. Mam se na to vykaslat a najet 100-200km a potom to zkontrolovat? Divne nic podobneho jsem nikdy nezazil.
Cau diky, ne nemel..., ale kleknul jsem si na kolena pred kamaradem z Motoroadu a napoji a protoci to na diagnostice v pondeli a uvidime zmeri se i tlaky a flushne se abs. Ja ty desky normalne odtlacim prsty a toci se volne - pri jizde jsem to vzal na spojku a potom uplne vypnul motor neslysim ty desky to spise gumy jaxe odvaluji ). Sice to nechapu, ale nekdy neni mozno vse pochopit )
Dotaz - mozna ****ni - je mozne ze kotouc jak je vrtany tak to podtlak odtlaci? Proto je to pri jizde cajk? Kdybych si s tim kolem na stojanku netocil tak to za jizdy nepoznam.... dekuji za odpoved i neslusnou. Petr