Ahojte prosim radu od uzivatelov tejto prilby.
Chcem si ju kupit ale ked som ju pozeral tak ked je vyklopena tak ta vyklopna cast ma pohyb
cca 2-3 mm ked ju mam na hlave pri hybani dost to pocut v prilbe moze niekto kto ju vlastni povedat
ci to bol len vadny kus alebo to tak ma byt ? Skusal som dve a obe boli take
Dakujem
Ne, nemá to tak být. Ale některé 100-5 mají z výroby povolené panty. Mě toto začala dělat krátkou dobu po koupi a než jsem ji stačil dát na reklamaci, tak mi vypadly z pantu šrouby.
Jinak pokud ti nevadí její váha, vel. L váží 1780g (s originál intercomem 1900g), tak je to fajn přilba, velmi dobře aerodynamicky navrhnutá a když je brada vyklopená, tak přilba netáhne ani ve vyšších rychlostech hlavu do záklonu.
Také má velmi dobře vyřešený origo intercom N-com B901, který je dobře slyšet i ve vysokých rychlostech a repro při vyšší hlasitosti nechrastí, tak jako polovina intercomů od Seny. Kvalitou je intercom lepší, než například SRL2 pro Shoei Neotec II a GT-Air.
Ale už bych si ji znova nekoupil, krom váhy mi vadí, že strašně vrže. Žena má velikost S (1680g, s intercomem 1800g) a ta vrže také, ale podstatně míň.
Kdyby byla lehčí o 200g a nevrzala, tak by to byla pro mě top výklopná přilba, takto si ji beru max na dvoudenní výlety s ženou.
Upravil vztekloun dne 03.10.2021 16:13
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
gusto napsal: tak ked je vyklopena tak ta vyklopna cast ma pohyb
cca 2-3 mm
Aha, teď jsem si všimnul, že píšeš o vůli při “vyklopené” bradě. Tak tam je to v pohodě a toto ničemu nevadí. Vůli mají ve vyklopeném stavu obě naše přilby.
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
[quote]vztekloun napsal:
Aboj ty mas aj N-com B901 ? Ten by som si chcel tiez kupit predajca mi ale.povedL
ze sa stazuju na nahodne odpojenie aku mas s tym skusenost a este da sa nabijat
samostatne mimo prilby ? asi nema v menu aspon cestinu
Nic proti, ale je to asi nejdražší plastová vyklápěčka na trhu. A ty peníze na ní nikde vidět nejsou. Za stejný prachy seženeš kompozitový HJC a při podzimních výprodejích i Schuberth či Shoei.
Hele mám Nolan N105 Plus a jsem naprosto spokojený. Obbjednal jsem si jí v Lednu z německého e-schopu a do týdne byla doma. Platba v český korunách 10.500,-Kč
gusto napsal:
[quote]vztekloun napsal:
Aboj ty mas aj N-com B901 ? Ten by som si chcel tiez kupit predajca mi ale.povedL
ze sa stazuju na nahodne odpojenie aku mas s tym skusenost a este da sa nabijat
samostatne mimo prilby ? asi nema v menu aspon cestinu
Funguje spolehlivě. Jen je potřeba nahrát aktuální FW. Jak jsem psal, tento intercom je naopak jeden z nejspolehlivějších, co jsem kdy měl. Nyní jsem dokonce zjistil, že poslední FW mi dovoluje spárovat intercom s ostatnimi intercomy značky Sena a to v běžném režimu (ne v univerzálním). Díky tomu, můžu přilbu s intercomem konečně prodat, jelikož se s ženou a její Nolankou můžu spojit z jakékoliv jiné přilby a tak už nemusím svoji Nolanku schovávat jen proto, abych mohl ženu občas vyvézt na projíždku
EDIT: mimo přilbu se nabíjet nedá a češtinu také nemá, ale češtinu nemá většina intercomů. Ale těch pár slovíček zvládneš, neboj
Upravil vztekloun dne 07.10.2021 00:00
gusto napsal:
[quote]vztekloun napsal:
A este ty si dotiahol pant a ta vola uz nebola chapem to dobre ?
Bude to stacit ?
Ano přesně tak. Ale mě nakonec přilbu vyměnili za novou, protože mi pak ještě zazlobilo zamykání brady. Ale jak jsem psal, ta vůle u otevřené brady je normální a ničemu to nevadí.
OndraCB napsal:
Nic proti, ale je to asi nejdražší plastová vyklápěčka na trhu. A ty peníze na ní nikde vidět nejsou. Za stejný prachy seženeš kompozitový HJC a při podzimních výprodejích i Schuberth či Shoei.
Záleží na úhlu pohledu, není to vůbec špatná přilba, má velmi dobře a jako jediná vymyšlený eliptický pohyb při vyklápění brady - to nemá žádná jiná přilba (mimo X-lite 1005, což je téměř ta samá přilba), navíc má velmi široké i vysoké hledí. Sice už bych si ji nekoupil, ale stejně tak bych si už nekoupil ani Shoei Neotec II (tu mám asi třetím rokem?) - obě tyto přilby jsou prostě těžké. Měl jsem krátce Schubertku, taky žádný zázrak. AGV Sportmodulár je parodie na přilbu - sice nejlehčí vyklápěčka, ale prostě děsně hlučná a upískaná přilba, navíc vrže téměř stejně tak jako Nolanka.
Můj favorit je HJC RPHA 90s - ale bohužel, nesedí mi velikosti, L je mi malé, Xl už velké, tak jsem jí také opustil. Ale s váhou ve velikosti L jsem byl spokojený a je tichá a polstrování komfortní, téměř jako Neotec. I přes to vždy budu tvrdit, že kdyby Nolanku 100-5 udělali lehčí a kdyby nevrzala, byla by to naprosto nejlepší výklopná přilba s nejlepším vlastním intercomem. Ani SRL2 v Neotecu není tak dobrý intrercom, stejně tak intercom od AGV není kdovíjaký. Přitom všechny vyrábí Sena..
Ale vše co má víc než 1,6kg včetně intercomu mi přijde prostě těžké. Asi stárnu, nejdéle ze všech přileb mi vydržela Nolanka 102 - a přitom vážila včetně intercomu přes 2Kg pak přišla 103, 104 a nakonec 100-5 a od jistých dob mi těžká přilba vadí.
gusto napsal:
Ked sa neda nabijat mimo prilby tak od toho upustam ,teraz mam taky system a vadi mi to , takze
skusim inu znacku ale dik za uzitocne info
Mě to nikdy nevadilo. Než abych vozil na přilbě přerostlou bradavici typu Interphone nebo Cardo, tak to raději používám "slim" intercomy, které sice musím nabíjet v přilbě, ale jsou malé, nenápadné a nemusím se o ně pořád strachovat, že je někde urvu.
Na AGV K6 mám intercom AGV ARK (pravda, také není nejmenší, ale je aspoň aerodynamický tvarem a drží tak pevně, že za něj můžu držet přilbu) - také se dá sundat a nabíjet mimo přilbu a stejně, když přijedu domů, tak strčím v garáži nabíjecí kabel do něj na přilbě a stejně ho neodpojuju. Párkrát jsem ho odpojil a pak jsem ho zapomněl vždy někde na nabíječce, tak že to pro mě, sklerotika, ztratilo význam Už jsem si párkrát říkal, že jsem si na AGV měl dát také Senu 10R a byl bych spokojený jako na ostatních přilbách..
Upravil vztekloun dne 07.10.2021 15:27
No mne sa uz parkrat stalo ze som musel nabijat po ceste na motorke
ked sme sli kuknut peso ale bal som sa ze mi to niekto corkne
preto by bolo lepsie odpojit dat do kufra a nabijat ale druha vec je ze
mne vydrzi baterka max 6 hodin keby 12 nemusel by som ,v sobotu
mozno skocim do motozem kuknut LS2 a interphon tour hadam
dobra volba